A+ R A-
Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - ZVV Watervogels'64 | Ronde 14 | Eredivisie Zaal 2011-2012

FSG/Gezien.nl - ZVV Watervogels'64
2 1
(0 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 16 maart 2012
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Verslag van FSG
Door Petra van Zandvoort

FSG pakt volle winst tegen Watervogels

Vrijdagavond 16 maart ontvangt FSG in de Stadssporthal in Sittard ZVV Watervogels ’64 voor de inhaalwedstrijd uit competitieronde 14 van de Eredivisie Zaalvoetbal. De ploeg uit Den Helder kon eind januari niet genoeg speelsters op de been brengen en vroeg uitstel aan. FSG is al enige tijd op oorlogspad en kijkt nadrukkelijk naar boven. Het team bivakkeert al geruime tijd op de vijfde plaats, maar bij winst op Watervogels komt de top 4 dichtbij. Watervogels is de nummer 6 van de competitie en staat op ruime afstand.

Het team van FSG begint in de vertrouwde startopstelling met Mariëlle Janssen, Shirley Kocacinar, Rian Geelen, Lianne Esseling en Vivian van Wijk. FSG wordt vanavond bij gelegenheid gecoacht door Jannie Sangers. Trainer/coach Paul Beckers zit een onterechte schorsing uit op de tribune. Het is Watervogels dat in het begin van de wedstrijd het meest in balbezit is. Ook het eerste schot op doel komt van Helderse zijde. FSG mengt zich na enkele minuten meer in het spel en dit resulteert in gevaarlijke kansen voor Mariëlle, Rian, Shirley en Lenie Onzia. Ook Watervogels krijgt echter goede kansen. FSG-keepster Vivian verricht een paar belangrijke reddingen. Beide ploegen bouwen hun aanvallen rustig op en zijn in deze fase van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Halverwege de eerste helft wordt FSG gevaarlijker. Bij balbezit van Watervogels wordt dan korter gedekt en aanvallen sneller opgezet. FSG is echter bijzonder ongelukkig in de afwerking. Rian schiet voor de tweede maal op de paal en Lianne schiet net naast en over wanneer zij vrij voor de keepster van Watervogels verschijnt. Ook Mayke Ploemen kan een levensgrote kans niet verzilveren en bij een scrimmage voor het doel van Watervogels komt Mariëlle een voet te kort om de bal in het net te werken. Watervogels plaatst zo nu en dan een tegenstoot, maar is beduidend minder gevaarlijk dan FSG. Het laatste beetje ‘power’ lijkt echter te ontbreken bij FSG en de ploegen gaan met 0-0 rusten.

De tweede helft begint zoals de eerste helft begon: met rustige aanvallen van beide kanten en de gevaarlijkste kansen voor Watervogels. In de zesde minuut heeft Watervogels de 0-1 op de schoen, maar de bal loopt voorlangs het doel van Vivian. FSG staat teveel stil en kan niet verrassen. Beide ploegen hebben gezamenlijk deelgenomen aan buitenlandse toernooien en de meiden kennen elkaar dan ook door en door. De aanvallen gaan minutenlang over en weer en de ploeg die op dat moment de goal maakt wordt waarschijnlijk de winnaar. Ook de keepster van Watervogels speelt een ijzersterke wedstrijd. De spanning is groot en ontbrandt pas in de dertiende minuut. Dan krijgt FSG een penalty die door Lenie feilloos wordt verzilverd: 1-0. De opluchting is groot bij FSG. Twee minuten daarna wordt een fout achterin bij FSG echter genadeloos afgestraft door Watervogels. Vanaf de middellijn wordt de gelijkmaker keihard  ingeschoten. Met nog vijf minuten op de klok lijkt het een verloren avond te worden voor FSG dat de punten hard nodig heeft in de strijd om de bovenste plaatsen. Vivian houdt de ploeg in de race wanneer zij een tienmetertrap van Watervogels (na zes overtredingen van FSG-zijde) naast het doel weet te werken Twee minuten voor tijd is FSG opnieuw succesvol wanneer Lianne een aanval opzet met Shirley en deze op fraaie wijze afrondt. De 2-1 die dan op het scorebord staat wordt door FSG niet meer uit handen gegeven. Hoewel FSG in de tweede helft wat wegzakte, is de overwinning op basis van de eerste helft verdiend.

FSG nadert nu de nummers 2, 3 en 4 van de competitie op twee punten, maar heeft één wedstrijd meer gespeeld. FSG is volgende week vrij en mag over twee weken aantreden tegen Arch.buro Nieuweboer. Watervogels reist volgende week opnieuw af naar Limburg voor de uitwedstrijd bij Lake Valley in Venray.