Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - FC Gelre | Ronde 22 | Eredivisie Zaal 2016-2017

Drachtster Boys - FC Gelre
4 1

Wedstrijddatum: vrijdag, 28 april 2017
Aanvangstijd: 21:30 u

Vrouwen Drachtster Boys eindigen als tweede op de ranglijst

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen stond gepland op vrijdag 28 april. In Drachten kwam FC Gelre op bezoek. Beide ploegen hadden zich al geplaatst voor de play-offs. FC Gelre was voor aanvang al zeker van de vierde plaats. Drachtster Boys moest winnen om zeker te zijn van de tweede plaats.

Om half 10 werd de aftrap verricht en startte de wedstrijd. De eerste fase kende weinig spektakel. Een vrije kopkans voor Iris Thus werd gekeerd door Teuny Bosma en aan de andere kant kon Jessie Prijs niet bij een scherpe voorzet van Esther van Toledo.
Halverwege de eerste helft opende Esra van der Heide de score. Aan de zijkant werd ze ingespeeld door Vera Veelers. Van der Heide kwam goed naar binnen en schoot de bal onder keepster Jantien van der Zijden-Wanrooy door; 1-0.

Drachtster Boys creërde steeds meer kansen, maar had moeite met de afronding. Marian Meijer passeerde goed haar tegenstander, maar haar schot ging net voorlangs. Niet veel later zette Bernou Hijlkema, Vera Veelers vrij voor het doel bij de tweede paal, maar haar inzet ging over.
Drie minuten voor de rust leek FC Gelre wat terug te kunnen doen. Een snelle uitbraak van Judith Westervelt zette zij voor op Iris Thus. Thus leek de bal binnen te kunnen schuiven, maar Teuny Bosma kon knap redden.

Vlak voor rust werd er toch nog gescoord. Een snelle spelhervatting van Teuny Bosma bracht balbezit voor Jessie Prijs. Prijs haar inzet werd gekeerd door van der Zijden. Esther van Toledo was goed meegelopen en kon de rebound hard in de kruising schieten. Zij zette de 2-0 op het scorebord wat tevens de ruststand was.

De tweede helft begon weer voorzichtig van beide kanten. FC Gelre zakte ver in en liet Drachtster Boys het spel maken. De thuisploeg had echter moeite met het creëren van kansen. Na vijf minuten in de tweede helft bracht FC Gelre de spanning terug in de wedstrijd. Marley Renner werd ingespeeld en draaide goed weg bij haar tegenstander. Haar schot ging onder Teuny Bosma door die de inzet net niet meer voor de lijn kon keren; 1-2.

Twee minuten later leek Renner opnieuw te scoren. Een hoge voorzet van Rozemarijn Hendriks schoot Renner vanuit de lucht, maar haar schot van dichtbij ging net naast.
FC Gelre kreeg het gevoel dat er wat te halen viel en eiste het spel steeds meer op. De kleine kansjes die werden gecreërd, werden goed gepakt door Bosma.

Vijf minuten voor tijd werd Vera Veelers in kansrijke positie vastgehouden door haar tegenstandster. De scheidsrechters legde de bal op de stip. De penalty van Lotte Donath werd gekeerd door Jantien van der Zijden-Wanrooy. Uit de counter was Judith Westervelt snel weg, maar zij wist Teuny Bosma op haar weg naar het doel niet te passeren.

FC Gelre nam een time-out en de snelle Westervelt trok het keepershirt aan. In de wedstrijd in Wehl was het meespelen van de keeper de succesfactor die ervoor zorgde dat FC Gelre terugkwam van een grote achterstand. FC Gelre was dit niet vergeten en probeerde dit recept te herhalen. Drachtster Boys liet zich echter niet weer verrassen en stond goed georganiseerd, waardoor de gasten er niet doorkwamen. Een minuut voor tijd onderschepte Esther van Toledo de bal op eigen helft en besloot de bal gelijk op het lege doel te schieten. De bal daalde precies op het goed moment en zorgde voor de 3-1 op het scorebord. Deze prachtige treffer was de nekslag voor FC Gelre. In de slotfase onderschepte ook Donath nog de bal. Zij schoot de bal door de benen van Westervelt in het doel; 4-1.
Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal van deze competitie.

Voor beide ploegen betekent dit nog niet het einde van het seizoen. Volgende week beginnen de play-offs om het landskampioenschap.
Door deze overwinning mag Drachtster Boys volgende week beginnen met een uitwedstrijd bij KTP Nieuw Roden in Leek.
FC Gelre speelt volgende week thuis tegen vv Pernis. De week hierna zullen de returns van deze wedstrijden worden gespeeld. Op vrijdag 19 mei zal een eventuele beslissingswedstrijd volgen wanneer er een gelijke stand is ontstaan.

Selectie Drachtster Boys:
Teuny Bosma, Margrythe Beute, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donah, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer, Atty Eelkema en Bernou Hijlkema

Selectie FC Gelre:
Jantien van der Zijden-Wanrooy, Wieke Wassink, Judith Westervelt, Larissa Bijmolt, Iris Thus, Marley Renner, Rozemarijn Hendriks, Frederique Smith en Romy Lammers.