Wedstrijdverslag: FC Gelre - Dansschool Biersteker | Ronde 7 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Tonnie Rutten en Heidi Löwenthal

Vrijdag 4 november werd in Wehl de wedstrijd tussen FC Gelre (Wehl) en Dansschool Biersteker (Alkmaar) gespeeld. FC Gelre stond op een vierde plaats op de ranglijst, Dansschool Biersteker had nog niet gewonnen en stond op de laatste plaats.

In het begin van de eerste helft zagen we een sterker Gelre. Er werd hoofdzakelijk op de helft van de tegenstander gespeeld en er waren een aantal goede kansen, maar de goed keepende Eline Roet van Biersteker stond vaak goed opgesteld en wist veel doelpogingen te keren. In de 8e minuut opende Marylin Hup de score voor Gelre na een assist van Wendy Tiemes. Drie minuten later was het alweer gelijk toen Puck Meinsma keepster Jantien Wanrooij passeerde. Weer kwam Gelre daarna op voorsprong, in de 15e minuut scoorde Wendy Tiemes de 2-1. Biersteker kwam weer op gelijke hoogte in de 18e minuut door een doelpunt van Sue-Ranie Hok-A-Hin. Een vrije trap van Anke kaal in de laatste minuut van de eerste helft werd van richting veranderd waardoor Gelre met een 3-2 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft begonnen beide teams weer met goed voetbal. In het team van Biersteker zat veel beweging wat resulteerde in een doelpunt door Sue-Ranie Hok-A-Hin na een mooie een-twee in de 24e minuut: 3-3. Het spel was erg sportief te noemen van beide partijen. Bij blessures werd de bal meteen buiten het veld gespeeld en de intrap hierna werd meteen teruggespeeld naar het team wat in balbezit was.

Gelre wist in de tweede helft de wedstrijd te beslissen door twee doelpunten te scoren in de 35e minuut. Eerst was het Larissa Bijmolt die bijna op de doellijn kon scoren na een assist van Linda Tiemes, meteen daarna schoot Linda Tiemes zelf raak: 5-3. Twee minuten voor tijd maakte Larissa Bijmolt het laatste doelpunt van de wedstrijd door een terugspringende bal in het doel te tikken: 6-3.

Verslag Dansschool Biersteker
Door Bert van Hemert.

Vrijdag 4 november werd in Wehl de wedstrijd tussen FC Gelre (Wehl) en Dansschool Biersteker uit Noord-Scharwoude (bij Alkmaar) gespeeld. FC Gelre stond op een vierde plaats op de ranglijst, Dansschool Biersteker had nog niet gewonnen en stond op de laatste plaats.
Dansschool Biersteker moest slechts met 2 wissels vertrekken ui t  Noord-Scharwoude. Vanwege de vroege vertrektijd van 16.45 uur, en de vroege aanvangstijd van 20.30 uur konden er niet meer speelsters mee.
In het begin van de eerste helft zagen we een sterker Gelre. Er werd toen hoofdzakelijk op de helft van Dansschool Biersteker gespeeld, dat aanvankelijk heel veel moeite had met het flitsende spel van FC Gelre. Er waren toch wel een aantal goede kansen, voor FC Gelre,  maar de goed keepende Eline Roet van Dansschool Biersteker stond vaak goed opgesteld en wist veel doelpogingen te keren. In de 8e minuut opende Marylin Hup de score voor Gelre na een prachtige voorzet van Wendy Tiemes. Drie minuten later was het alweer gelijk toen Puck Meinsma keepster Jantien Wanrooij passeerde.  1-1. FC Gelre kwam  daarna weer  op voorsprong. In de 15e minuut scoorde Wendy Tiemes de 2-1, na een goede combinatie met haar zusje Linda.
Het was gelijk hierna, dat Dansschool Biersteker een grote tegenslag te verwerken kreeg. Frea Hoekstra moest in de 15e minuut, wegens een knietje in haar boven been geblesseerd uitvallen, en zou dan ook niet meer terugkomen. Dansschool Biersteker moest het dus met nog 3/4 wedstrijd te gaan slechts met 1 wissel doen. Dit was verdedigend echt een aderlating voor Dansschool Biersteker.
Dansschool Biersteker kwam echter toch weer op gelijke hoogte in de 18e minuut door een doelpunt van Sue-Ranie Hok-A-Hin, die zich schitterend vrijspeelde, en fantastisch binnenkant 2e paal scoorde. Een vrije trap van Anke kaal in de laatste minuut van de eerste helft werd van richting veranderd waardoor Gelre met een 3-2 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft begonnen beide teams weer met goed voetbal. In het team van Biersteker zat veel beweging wat resulteerde in een doelpunt door Sue-Ranie Hok-A-Hin, na een prachtige pass van Lisa de Groot  in de24e minuut: 3-3. Het spel was overigens erg sportief te noemen van beide partijen. Bij blessures werd de bal meteen buiten het veld gespeeld en de intrap hierna werd meteen teruggespeeld naar het team wat in balbezit was.  Doordat de vermoeidheid, wegens het nog maar hebben van 1 wissel, bij de speelsters van Dansschool Biersteker duidelijk zichtbaar toenam, werd dit in de 35e minuut Dansschool Biersteker toch wel noodlottig. Het snelle combinatie spel van Linda en Wendy Tiemes was voor de Dansschool Biersteker speelsters niet meer te belopen. Linda 4-3 en Wendy 5-3 beslisten dan ook in de zelfde minuut de wedstrijd.
Dansschool Biersteker kwam daarna nog een paar keer goed weg, doordat Linda Tiemes,Wendy Tiemes en Larissa Bijmolt achter elkaar nog wat goede kansen misten, die door de toch  wel uitstekende keepster Eline Roet gestopt werden. Vlak voor het laatste fluitsignaal, was het nog Larissa Bijmolt , die een terugspringende bal van Eline Roet, toch nog binnen wist te tikken.6-3.
Dit was tevens de eindstand.

Lokatie: Sporthal Koningin Beatrixcentrum te Wehl
Scheidsrechters: H. Blokhuis en J. den Hartog.
Tijdwaarneming en secretaris: K. Ligtlee

Gele kaarten: Geen

Doelpunten:
FC Gelre: Marylin Hup (8’) Larissa Bijmolt (15’), Anke Kaal (20’), Larissa Bijmolt (35’ en 38’), Linda Tiemes (35’)
Dansschool Biesteker: Puck Meinsma (8’), Sue-Ranie Hok-A-Hin (18’ en 24’)

FC Gelre: Jantien Wanrooij (keepster), Wendy Tiemes, Linda Tiemes, Frederique Smit, Marylin Hup, Anke Kaal, Larissa Bijmolt, Celine Ewes, Naomi Toussaint, Joop Koers (coach)

Dansschool Biersteker: Eline Roet (keepster), Frea Hoekstra, Cynthia Kootker, Sue-Ranie Hok-A-Hin, Stefanie Hand, Lisa de Groot, Puck Meinsma, Bert van Hemert (coach), Myra van Wijngaarden (coach).