Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - SV Lake Valley | Ronde 6 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Karin Beverwijk

Onder de opzwepende klanken van Beyoncé's Who run the world (girls) betraden beide teams het veld. Gezien de sfeer in de zaal beloofde dit een mooie wedstrijd te worden tussen de runner up uit de competitie Os Lusitanos en SV Lake Valley, die een lange busrit uit het noorden van Limburg achter de rug hadden. Na het presenteren van beide teams kon de wedstrijd beginnen.

Os Lusitanos nam de aftrap en nam direct het heft in handen. Lake Valley werd teruggedreven op eigen helft en moest zich beperken tot verdedigen. De Amsterdamse formatie probeerde de verdediging kapot te spelen, maar hiervoor was het bal tempo te laag. Toch waren er aardige combinaties te zien en hier en daar een afstandsschot. Maar de keepster van Lake Valley had een aantal knappe reddingen. De keepster was overigens de gehele wedstrijd een stabiele factor in het Limburgse team. Maar na ongeveer tien minuten in de eerste wedstrijd was het uiteraard Petra Verbeek die de score opende. Gilanne zette de aanval op en vond aan de linkerkant van het 6 meter gebied Shirley. Shirley zag Petra en gaf de bal prima voor. Voor de kersverse international een koud kunstje om de bal in de goed te tikken. 1-0.

Tot aan de rust bleef de druk van Os Lusitanos groot. Echter waren er in de eerste vijf minuten al vijf overtredingen genoteerd. Een kleine overtreding op het middenveld zorgde er voor dat keepster Jesca Willemsen ineens aan de slag moest. Voor het eerst deze wedstrijd werd zij getest. De 10 meter trap voor het team uit Venray ging helaas over. Kort daarna was het rust.

In de tweede helft veranderde het speelbeeld niet. Het team uit Limburg hield de verdediging compact en loerde op de counter mogelijkheden. Maar Os Lusitanos was daar op bedacht en hield altijd iemand achter. Daarbij werd er goed druk gezet en was het moeilijk voor Lake Valley om een aanval op te zetten. Zo was het Iris die de bal veroverde bij een poging van Lake Valley om snel te kunnen counteren. De verdeding was weg en de ruimte lag voor haar. Ze zag in haar ooghoek dat Shirley mee was gelopen en bezorgde de bal bij haar. De keepster kwam snel en katachtig uit, maar het was een briljant moment van Shirley die met een schitterende lob het doelpunt scoorde. Het publiek liet haar enthousiasme horen na deze geweldige actie.

Het bleef een eenzijdige wedstrijd waarin Os Lusitanos dicteerde en Lake Valley bleef verdedigen. Gilanne had deze wedstrijd wat moeite met het goal te vinden. Ze vond of de lat of paal op haar weg of een keepster. Maar in de tweede helft kwam haar moment. Ze zette de aanval zelf op met Petra. Een 1-2 op het middenveld waardoor de verdediging gezien was. Ze kreeg de bal op tijd terug en kon eindelijk haar goal maken. Zij bracht de stand op 3-0. Maar daar zou het niet bij blijven. Ook de 4-0 werd gemaakt door Gilanne. Petra zette de aanval op door Iris aan de rechterkant weg te sturen. Iris gaf een mooie pass op Gilanne die de bal voor het intikken had.

Als twee ploegen voetballen dan wordt de neutrale kijker getrakteerd op een mooie wedstrijd met kansen over en weer. Dit keer was het Os Lusitanos die er alles aan deed om het publiek te vermaken en de drie punten in Amsterdam te houden. De vrouwen van SV Lake Valley hebben hun uiterste best gedaan om met hun speelwijze het juiste moment af te wachten om te scoren maar slaagden daarin helaas niet.

Verslag Lake Valley
door Frank Brands

LAKE VALLEY VERLIEST IN AMSTERDAM

Vrijdagavond moesten de dames van Lake Valley naar Amsterdam toe voor de uitwedstrijd tegen het ongeslagen OS Lusitanos. Onder toeziend oog van de bondscoach van het NL dames zaalvoetbalteam wordt er verloren van de vooral individueel sterke Amsterdamse ploeg.

In de 1e helft word er 1x gescoord door de thuisploeg wat dus een 1-0 ruststand oplevert. Lake Valley mag 1x aanleggen voor een 10-meter trap, maar helaas zonder resultaat.
In de 2e helft scoort OS Lusitanos de 2-0 en lange tijd zal dit de stand blijven. In de slotfase weet de thuisploeg nog 2x te scoren en dus zal de eindstand 4-0 zijn.

Over 3 weken op Vrijdag 4 November zal de competitie hervat worden met een uitwedstrijd tegen Watervogels'64.