Wedstrijdverslag: KTP Nieuw Roden - Drachtster Boys | Ronde 7 | Eredivisie Zaal 2016-2017

KTP Nieuw Roden - Drachtster Boys
5 4

Wedstrijddatum: vrijdag, 11 november 2016
Aanvangstijd: 21:15 u

KTP Nieuw Roden wint noordelijke derby

Na een mindere competitiestart heeft KTP Nieuw Roden inmiddels haar draai gevonden en stond het bij aanvang van de wedstrijd op de derde plaats. De vrouwen van Drachtster Boys bezetten de tweede plaats en wilden graag het goede gevoel vasthouden met het lastige programma voor de aankomende weken voor de boeg. De voorgaande edities stonden vooraf garant voor een zeer spannende wedstrijd.

Beide teams begonnen de wedstrijd met dezelfde strategie: verdedigend klein staan en geduldig de kansen afwachten. De eerste kansjes waren voor Drachtster Boys, maar er werd niet gescoord door Marian Meijer, Bernou Hylkema en Rianne Mulder. Balverlies achterin bij de vrouwen uit Drachten was de aanleiding van de 1-0 voor KTP Nieuw Roden. Martine Kooiker soorde oog in oog met keepster Teuny Bosma koelbloedig de eerste goal van de wedstrijd.

De knop moest om bij Drachtster Boys. Zij domineerden het spel, maar konden dit niet omzetten in doelpunten. Vlak na de openingstreffer maakte Drachtster Boys gelijk. Jessie Prijs kon wegdraaien na een pass van Esther van Toledo en Prijs schoot de bal hard achter keepster Joukje van der Meer.
Na nog wat kleine kansjes aan beide kanten was het Amber Brandinga die een vrije trap via de muur hard binnenschoot; 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust leek er niet veel veranderd aan het spelbeeld. In de beginfase van de tweede helft waren er voor beide teams dan ook geen al te grote kansen. Drachtster Boys maakte het spel en KTP Nieuw Roden loerde op de snelle counter. Een slordig genomen corner door Drachtster Boys werd onderschept en via een zeer snelle counter en gekluts voor de goal van Drachtster Boys was het Nikki Bosman die de bal achter het standbeen langs knap wist binnen te schuiven; 3-1.

Als de vrouwen van Drachtster Boys nog iets wilden, moest het nu dus gebeuren. Het was wederom Jessie Prijs die met een actie vanaf de rechter zijkant naar binnenkwam en in de korte hoek binnenschoot; 3-2. Niet veel later scoorde ook Bernou Hylkema. Nadat ze goed druk zette, schoot ze van afstand hard binnen; 3-3. Halverwege de tweede helft was het weer gelijk en werd er een time-out aangevraagd door KTP Nieuw Roden.

De rust in de wedstrijd leek ietwat teruggekeerd. KTP Nieuw Roden liet Drachtster Boys het spel maken en wachtte het goede moment af om druk te zetten. Het was Renee Huizinga die een pass wist te onderscheppen en op het doel kon af stormen. Vanuit de kluts schoot zij de bal in het doel; KTP Nieuw Roden leidde opnieuw; 4-3. De counter van de vrouwen uit Leek bleek een dodelijk wapen, want niet veel later was het Martine Kooiker die een rebound wist te benutten.
Drie minuten voor tijd was het Jessie Prijs die de aansluitingstreffer maakte . Een verre worp van Teuny Bosma schoot ze met een ‘Zlatan’-achtig hakje in het doel. Drachtster Boys zette alles op alles met nog anderhalve minuut op de klok. Dit resulteerde nog in kansen voor Vera Veelers en Esther van Toledo, maar het net werd niet meer gevonden, waardoor 5-4 de eindstand werd.

KTP Nieuw Roden mag zich volgende week op gaan maken voor de lastige uitwedstrijd tegen Hovocubo. Drachtster Boys neemt het thuis op tegen koploper Pernis.

Selectie Nieuw Roden: Joukje van der Meer, Martine Kooiker, Linda Visser, Renee Huizinga, Anouk van der Donk, Nikki Bosman, Grytsje van den Berg, Jildou Huitema, Amber Brandinga, Mariël Miedema en Stephanie Willemsen.

Selectie Drachtster Boys: Teuny Bosma, Sanne Bijlstra, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Vera Veelers, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer, Bernou Hylkema, Margrythe Beute en Cassandra Veenstra

Gele kaarten: Teuny Bosma en Rianne Mulder