A+ R A-

Het kriebelt al een beetje aldus Justien

Onze reporter Andrew Jacobs was zondag alweer aanwezig in het Duitse Essen waar thuisclub SGS Essen het opnam tegen USV Jena (einstand 1-4). Na de wedstrijd had hij een interview met Redflame keepster Justien Odeurs.

Justien, je hebt vandaag met 1-4 gewonnen, je hebt net een blessure gehad, hoe gaat het zo net na je blessure?

Justien Odeurs: "Het is heel erg geweest, ben er toch een dikke 2 maanden uit geweest na een operatie, meniscus afgescheurd en dan terugkomen in de ploeg, 2 weken trainen en direct weer in de basis staan voelt heel goed en ik heb er ook hard voor gewerkt in België.

We winnen dan ook onze eerste wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach onze tweede wedstrijd verliezen we dan tegen Turbine Potsdam, hebben we vandaag te horen gekregen dat Bayer Leverkusen verloren had bij Borussia Mönchengladbach dus dan is het wel echt een opkikker dat wij hier in Essen komen spelen en we hebben in ieder geval 3 punten meegepakt en ik denk verdiend want we hebben laten zien dat we heel goed voetbal kunnen spelen, we hebben er voor gevochten en we hebben het gekregen".


Ja klopt, Bayer Leverkusen verliest dan wel bij Borussia Mönchengladbach, maarja jullie moeten dan nog eerst voetballen hé.

Justien: "Inderdaad maar het is altijd wel fijn om te weten en te horen. Het is een extra opkikker dat we dan weten dat hun punten hebben laten liggen en dan is het enigste wat wij kunnen doen deze wedstrijd winnen en we hebben hier zo naar uit gekeken naar deze wedstrijd, we weten dat we veel kwaliteiten hebben in onze ploeg en het is er uit gekomen, we hebben met 1-4 gewonnen en denk ook zeker en vast verdiend".


Ik vond het zelf ook erg lekker gaan met jullie vandaag maar SGS Essen was ook niet echt zoals ze toch wel regelmatig spelen.

Justien: "Nee ik denk ook dat hun niet echt in hun spel kwamen dat was het probleem en wij lieten ze ook niet voetballen, we hebben ze hoog vastgezet en goed druk gezet.
We hebben ze niet aan hun kwaliteiten laten voldoen".


Wat is er eigenlijk in de rust gezegd want jullie stonden toen al met 1-3 voor?

Justien: "Dat we verder moesten doen hoe we bezig waren, we zijn supergoed bezig in de eerste helft, we hebben alles gedaan wat we op de trainingen hebben moeten doen, alles wat er voorheen is gezegd is ook gelukt, gewoon blijven verder doen en hun geen kans geven tot voetballen".


Je komt van Lierse SK af en nu dus bij USV Jena, dat je van België naar Duitsland gaat dat kan ik wel voorstellen maar waarom dan helemaal naar USV Jena?

Justien: "Ja klopt van mijn thuis af is het toch wel zo'n 600 km en dat is inderdaad ver maar de coach die bij USV Jena zat en nu hier bij SGS Essen Daniël Kraus is naar België gekomen toen hij nog bij USV Jena zat en mij komen scouten en heeft gezegd dat hij mij graag bij het team wou hebben en heb ik goede gesprekken gehad, goed mee getraind, ik voelde mij hier goed en wilde ook een stap hoger gaan dan in België, we weten ook dat België stil aan is aan het afzwakken en ik daar niet in wilde meegaan en dit is in ieder geval veel hoger en kan veel bijleren, ik ben jong en was net afgestudeerd en kon deze uitdaging echt wel aangaan".


Hoe jong was je eigenlijk toen je begon met voetballen en waar heb je overal gespeeld?

Justien: "Ik was 3 of 4 jaar en heb altijd bij ons in de buurt gespeeld, heb bij de jongens van Aalst, Nieuwerkerke, Zeppe gespeeld en daarna ben ik naar de vrouwen van Sint Truiden gegaan omdat ik niet meer bij de jongens mocht spelen en daar heb ik 2 seizoenen doorgebracht en toen ben ik 1 seizoen naar RSC Anderlecht gegaan en daarna 2 seizoenen bij Lierse Sk en toen was ik 18 jaar en ben ik hier bij USV Jena gekomen en dan heb ik nog de redflames onder 15,16,17 en 19 gedaan en nu dan bij de A-ploeg van de Redflames".


En het bevalt je hier goed bij USV Jena?

Justien: "Een heel fijne groep, een familiegroep, het is niet gewoon een gewone ploeg het is een familieploeg".


Woensdag om 14.00 uur moeten jullie voetballen tegen SC Freiburg, wordt daar het verblijf in de Bundesliga veilig gesteld?

Justien: "Ik denk dat we dat nu al een beetje zijn maarja we moeten natuurlijk nog wel 3 wedstrijden spelen maar nu we hebben gewonnen van SGS Essen is er ook wel wat mogelijk tegen SC Freiburg maar dan zullen we zoals vandaag moeten voetballen, hard moeten werken en dan zou het zeker wel kunnen lukken".


Je bent de eerste doelvrouw van de Redfames oftewel van België, het EK begint bijna, kriebelt het al een beetje bij jou?

Justien: "Het kriebelt al een beetje, we kennen heel veel teams, we spelen tegen Nederland en in Nederland is kortbij voor ons dus er komen veel fans kijken en dat is wel tof, het kriebelt natuurlijk al vanaf het moment dat we gekwalificeerd waren maar we moesten eerst de focus nog leggen op de competitie wat we nog aan het doen zijn maar vanaf het einde van de maand gaat het los en dan is het de volle focus op het EK".


Hoe zie jij de poule met Nederland, Noorwegen en Denemarken als tegenstandsters?

Justien: "Is haalbaar voor ons, we hebben tegen 3 ploegen gespeeld en ook allemaal gewonnen maar ook tegen 3 ploegen verloren maar we weten dat ze ons onderschatten en dat speelt misschien wel in ons voordeel dat ze ons een beetje onderschatten want wij weten wat onze kwaliteiten zijn en we gaan er vanuit dat we voor elke bal gaan en dat we dat veld daar kapot maken, het is kortbij en willen zeker en vast wat op het EK halen, het is ook ons eerste EK dus de motivatie zit heel hoog".


Vooral in Tilburg tegen Nederland hé lekker dichtbij.

Justien: "Ja ik denk dat dat voor mij thuis zelfs maar 1 uur is dus het is echt helemaal niet ver".


Hoeveel supporters komen er zo bij de thuiswedstrijden van de Redflames?

Justien: "Thuis zitten we toch wel meestal aan 6000 of 7000 toeschouwers".

Verwacht je zo ook veel supporters van België op het EK?

Justien: "Ja we weten dat vrienden van ons al bussen hebben geregeld en ik weet dat we nu zowiezo al 2 bussen met vrienden hebben van mij en weet ook dat ze voor de  andere speelsters ook bussen hebben geregeld dus ik verwacht veel supporters en we kunnen altijd op onze fans rekenen, ze zijn ook naar Engeland gekomen, overal komen ze naartoe dus zeker naar Nederland".

Hartelijk Bedankt voor het interview en nog veel succes met USV Jena en de Redflames.


 

USV Jena kwam na 10 seconden al op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Lucie Vonkova, de zelfde speelster vergrootte in de 27e minuut de voorsprong, 10 minuten daarna kreeg SGS Essen een strafschop waarbij Charline Hartmann de thuisclub de aansluitingstreffer bezorgde maar nog geen minuut daarna lag de 1-3 in het doel door Susann Utes en zo gingen beide teams de rust in.


In de 2e helft viel na 6 minuten het enige doelpunt wat tevens de eindstand betekende, Julia Arnold maakte de 1-4 en zo zet de club van Claudia van den Heiligenberg en Redflame keepster Justien Odeurs een belangrijke stap naar behoud in de Allianz Frauen Bundesliga.