Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - GSFV Drs. Vijfje | Ronde 16 | Eredivisie Zaal 2015-2016

Drachtster Boys - GSFV Drs. Vijfje
6 2

Wedstrijddatum: vrijdag, 19 februari 2016
Aanvangstijd: 21:15 u

Zaalvrouwen Drachtster Boys terug in top 4 na winst op Drs. Vijfje
Door Kim Gall

Afgelopen vrijdag speelden de zaalvrouwen tegen de studenten van Drs. Vijfje uit Groningen. Na het verlies tegen van Os Lusitanos (2-3) en de winst van KTP Nieuw Roden op Pernis stond Drachtster Boys als nummer 5 aan de aftrap. Winst was het enige dat telde in de strijd om de play-off plekken. Drachtster Boys trad aan zonder Marian Meijer die tegen Os Lusitanos geblesseerd was geraakt aan haar knie en Esther van Toledo die ziek was.

Drachtster Boys begon rommelig aan de wedstrijd. Het speelde slordig en vond een aantal keren keepster Daisy Rusch op haar weg. Al vroeg in de wedstrijd moest Lotte Donath geblesseerd het veld verlaten nadat zij bij een schot op doel nog licht werd aangetikt en haar knie verdraaide. Halverwege de eerste helft kwam Drachtster Boys op voorsprong door Shannon Viet op aangeven van Vera Veelers; 1-0. Nog geen minuut later kwam Drs. Vijfje alweer langszij. Sharon Luttmer passeerde Teuny Bosma; 1-1.
Hierna ging Drachtster Boys wat beter voetballen en kwam het in de 14e minuut verdiend op voorsprong. Jessie Prijs vond Brenda Eefting en die schoot de bal in de kruising; 2-1. Sanne Bijlstra kreeg hierna nog kans op meer, maar vond Rusch op haar weg.

Na de rust werd het kwaliteitsverschil tussen beide teams ook in de score zichtbaar. Vera Veelers scoorde in de 21e minuut nadat zij de bal na een afgeslagen vrije trap voor haar voeten kreeg; 3-1. Drachtster Boys probeerde door te drukken en Drs. Vijfje beperkte zich tot counteren. Teuny Bosma redde op een schot van Aruni Slagter. Jessie Prijs wist na een vlotte counter keepster Rusch niet te passeren in een één tegen één situatie en Bosma was alert op een verrassend schot uit de draai van Tjitske Sikma. Sanne Bijlstra schoot op Rusch na een goed lopende aanval van Drachtster Boys. In de 32e minuut besliste Brenda Eefting de wedstrijd door de bal hard bij de eerste paal binnen te schieten; 4-1. Even later schoot Tjitske Sikma op de paal. De bal kwam terug het veld in en uiteindelijk wist Carmen van Leeuwen het net te vinden; 4-2. In dezelfde minuut scoorde Brenda Eefting uit de draai op aangegeven van Vera Veelers, waardoor het verschil weer drie doelpunten werd; 5-2. Twee minuten voor tijd gooide Vera Veelers het duel definitief op slot door uit een corner 6-2 te scoren. Drs. Vijfje counterde hierna nog eenmaal, maar Teuny Bosma was opnieuw de baas en bracht prima redding. In de slotminuut had Sanne Bijlstra de 7-2 moeten maken, maar zij mikte op de paal.

Volgende week staat er voor Drachtster Boys opnieuw een belangrijke wedstrijd in de strijd om de play-offs op het programma. Dan komt de nummer twee van de ranglijst, Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau naar de SNIJ Noordhal. Aftrap 21.15u

Drachtster Boys VR1 – Drs. Vijfje VR1: 6-2

Selectie Dr. Boys: Teuny Bosma, Sanne Bijlstra, Marleen Reenders, Shannon Viet, Vera Veelers, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Brenda Eefting.

Selectie Drs. Vijfje: Daisy Rusch, Annebel ten Broeke, Tjitske Sikma, Carmen van Leeuwen, Aruni Slagter, Sharon Luttmer, Nelle Enzing, Laura de Groen.