Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - Avanti/Keuning/Advocaten | Ronde 1 | Eredivisie Zaal 2016-2017

Drachtster Boys - Avanti/Keuning/Advocaten
6 0

Wedstrijddatum: vrijdag, 16 september 2016
Aanvangstijd: 21:15 u

Drachtster Boys start seizoen als koploper Eredivisie Vrijdag 16 september, de start van de competitie van het seizoen 2016-2017. In Drachten stond meteen de Friese derby op het programma tussen de vrouwen van Drachtster Boys en nieuwkomer Avanti/Keuning Advocaten VR1 uit Stiens.

De wedstrijd startte van beide kanten ietwat zenuwachtig. Drachtster Boys was vanaf het begin duidelijk de bovenliggende partij, maar wist dit nog niet om te zetten in scoringskansen.  Doordat het verdedigend georganiseerd stond gaf het ook weinig ruimte weg voor de counter van Avanti. Een schot van Bernou Hylkema na 5 minuten belandde op de lat. Halverwege de eerste helft was het dan toch Drachtster Boys dat het net wist te vinden. Sanne Bijlstra gaf de bal goed langs de lijn mee aan Jessie Prijs, die vervolgens een goede actie naar binnen maakte en met het linkerbeen doel trof; 1-0.

Een minuut later wist ook Bernou Hylkema te scoren op aangeven van Jessie Prijs; 2-0. De zenuwen waren verdwenen bij de vrouwen uit Drachten en dit leidde tot veel kansen. Uit een intrap van Esther van Toledo wist Sanne Bijlstra in de 14de minuut de 3-0 te maken door de bal beheerst in de verre hoek te schuiven.

Gelijk vanaf de aftrap volgden er twee zeer grote kansen voor Avanti. Teuny Bosma liet haar klasse zien door haar doel op spectaculaire wijze schoon te houden.

Vlak voor rust kon Jessie Prijs de 4-0 binnentikken, maar de goede pass van Esther van Toledo wist zij niet doeltreffend af te ronden. Dit betekende een 3-0 ruststand. Drachtster Boys kwam scherp uit de kleedkamer en breidde gelijk de voorsprong uit. Na balverovering op eigen helft was het Esther van Toledo die de bal in de verre hoek punterde en zo de 4-0 aantekende.

Door goed druk te zetten na de aftrap van Avanti kwam Drachtster Boys gelijk weer in balbezit. Een goede actie van Bernou Hylkema aan de rechter zijlijn, zorgde ervoor dat zij de bal goed terug kon leggen op de meegelopen Jessie Prijs die de 5-0 op het scorebord zette.

Ook Esther van Toledo scoorde haar tweede goal van de avond door de keepster wederom met een punter te passeren na een goede 1:2 met Rianne Mulder; 6-0.

Deze spectaculaire fase met veel doelpunten kon Drachtster Boys niet voortzetten. Schoten van Esra van der Heide en Rianne Mulder werden gekeerd door de keepster van Avanti. Avanti kreeg nog een goede kans op de eretreffer, nadat Drachtster Boys 5 minuten voor tijd de zesde overtreding maakte. De 10-meterbal die volgde werd gekeerd door de sterk keepende Bosma. In de laatste fase van de wedstrijd werden aan beide kanten geen fouten meer gemaakt, waardoor 6-0 als eindstand op het scorebord bleef staan.

Volgende week vrijdag speelt Drachtster Boys opnieuw een noordelijke derby. Dan mag het afreizen naar Groningen om aan te treden tegen de vrouwen van Drs. Vijfje. Avanti gaat op jacht naar de eerste punten van het seizoen en ontvangt thuis de vrouwen van KTP Nieuw Roden.

Selectie Drachtster Boys: Teuny Bosma, Sanne Bijlstra, Vera Veelers, Esther van Toledo, Rianne Mulder, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer, Bernou Hylkema, Margrythe Beute en Shannon Viet.