A+ R A-

Het zal thuis tv kijken worden

Reporter Luc Calleeuw sprak met PSV Speelster Nadja Pfeifer (van Duitse afkomst) na het 2-2 gelijksspel tegen Ajax afgelopen vrijdagavond.

Een leuke avond toch, Nadja?

Nadja Pfeiffer: "Zeker, en ik denk ook dat het een goede wedstrijd was, kwalitatief van een heel goed niveau, ook voor het publiek. Er is veel gebeurd, we komen jammer genoeg achter maar het is dan leuk om snel na rust gelijk te komen en zelfs op 2-1. De 2-2 komt wel erg vlug maar ik denk dat dit toch de juiste uitslag is".


En zoals je gehoopt had, jouw derde van het seizoen?

Nadja: "Ja, ik had gezegd dat ik het leuk zou vinden om 3 keer te kunnen scoren en dat is ook gelukt. Is altijd leuk als het dan ook nog voor eigen publiek is. Er waren heel veel vrienden aanwezig en dat is fijn. En ook al is hij niet goed voor de overwinning, ik denk toch dat het een belangrijke was".


Maar daarnaast was je ook erg belangrijk in verdediging. Red je nog een bal op de lijn, heel secuur, voor mij ben je de speelster van de wedstrijd?

Nadja: "Dank je wel, is fijn om te horen. Ik probeer altijd het beste te geven, de ene keer gaat dat beter dan de andere, vandaag liep het niet slecht".


De 4de plaats zou nog kunnen, is dat een troostprijs dan?

Nadja: "Ik denk dat we in de heenronde al te veel punten hebben laten liggen en als we dan nog op 4 zouden kunnen eindigen is dat voor ons heel goed".

 

Als jullie alles winnen helpen jullie Twente aan de titel, die winnen vandaag in Standard.

Nadja: "Ok, dat zou dan best leuk zijn voor hen. Maar wij willen altijd winnen, willen altijd de drie punten, dus daar gaan we ook voor in Luik. En als hen dat helpt, zoveel te beter".


Hoe ga je zelf naar het WK kijken?

Nadja: "Canada is een beetje ver weg, daar kan ik niet naar toe. Dus het zal  thuis voor de TV kijken zijn".


En misschien onnodige vraag, maar dan supporter je voor Duitsland, of toch ook voor Nederland?

Nadja: "Ik ben Duitse dus uiteraard voor Duitsland, maar ondertussen ken ik zoveel speelsters hier dat ik hoop dat ook Oranje heel ver komt en ga ik toch ook een beetje voor hen supporteren, dus voor 2.  Maar als het op een Duitsland - Nederland gaat uitkomen toch voor Duitsland".


Wat denk je van een Nederlandse competitie?


Nadja:
"Daar heb ik nog niet echt aan gedacht. We gaan dan vier keer tegen elkaar spelen heb ik begrepen. Dat moet helemaal opnieuw opgebouwd worden, het eerste seizoen is dan altijd een beetje zoeken, maar als het dan verder opgebouwd wordt kan dat best goed lopen".

 

Heb je zelf al een zicht op volgend jaar?

Nadja: "Nog niet, maandag heb ik een gesprek met de trainer, maar er staat nog niets vast".


Hoe is je eerste seizoen in deze Bene League kompetitie bevallen anders

Nadja: "Ik wilde eens naar het buitenland en vind persoonlijk dat het wel goed verlopen is. Ik stond in de basis, we strijden nog voor de 4de plaats en dat is voor het hele team leuk. Het is ook een hele leuke groep om bij te horen".


Dank je wel Nadja, je Nederland s is ondertussen perfect hoor, daar mogen er velen naar komen luisteren. Nog een heel fijne avond en tot gauw.

Nadja:"Dank je".