Wedstrijddatum: donderdag, 04 november 2010

Aanval

Wissels

geel

FC Zwolle met lege handen

FC Zwolle heeft ook de achtste wedstrijd van de competitie niet in winst kunnen omzetten. In het mooie programmaboekje van FC Zwolle gaf de coach van Heerenveen, Rick Mulder, al aan op resultaat te zullen spelen. ”0-1 is dan voldoende” aldus Rick. Na 90 minuten in de stromende regen en harde wind haalde s.c. Heerenveen het resultaat 0-1, binnen.

Met de straffe wind in de rug nam Heerenveen direct het initiatief en mocht al in de eerste minuut een corner nemen. De bal van Jorike Olde Loohuis was veel te hard om er iets mee te kunnen. In de 4e minuut werd Shanice van de Sande, dik buitenspel, met een lange bal weggestuurd . Met haar snelheid was er geen houden aan voor de defensie van Zwolle en alleen voor de keepster van Zwolle, Nadja Olthuis, aangekomen maakte zij het karwei netjes af, 0-1. Een fikse domper voor FC Zwolle zo vroeg in de wedstrijd. In de 5e minuut is Heerenveen al weer gevaarlijk. Met een lange bal wordt Sylvia Smit weggestuurd. Deze keer redt Nadja Olthuis heel goed. Tegen de straffe wind in heeft Zwolle wat tijd nodig om zich aan te passen maar ze kunnen voorkomen dat Heerenveen gevaarlijk wordt. Daar staat tegenover dat Zwolle zelf de kracht mist om het de verdediging van Heerenveen moeilijk te maken.

De corners van Heerenveen zijn levensgevaarlijk toch kunnen Nadja Olthuis, Mariska Kogelman, in de 28e minuut en Chelsea Disseldorp in de 31e minuut erger voorkomen. Heerenveen speelt meer en meer de lange bal, slaat het middenveld volledig over en daar weet de verdediging van  Zwolle met een sterk spelende Charissa Burgwal inmiddels wel raad mee. In de 35e minuut probeert Sylvia Smit een vrije trap vanaf 40 meter er in te knallen. Naast. De eerste helft kabbelt naar zijn einde. Zwolle blijft makkelijk overeind maar kan zelf geen kansen afdwingen en  Heerenveen kan alleen gevaarlijk worden vanuit corners of vrije trappen zoals in de 44e minuut een vrije trap van Jorike Olde Loohuis voor Nadja Olthuis nog even moeilijk is. Ruststand 0-1.

zwolle_heerenveen_2

Bij de start van de tweede helft zien we twee ongewijzigde ploegen. Heerenveen neemt het heft in handen. In de 50e minuut krijgt Shanice van de Sande een dot van een kans maar Nadja Olthuis is paraat. In de 52e minuut doet Zwolle wat terug. Na goed werk van Lisanne Vermeulen  komt Judith Frijlink in mooie schietpositie. Haar inzet gaat helaas voor Zwolle over. In de 58e minuut komt Marije Brummel op rechts knap door, haar voorzet bereikt Nangila van Eyck. De inzet van Nangila van Eyck wordt weer knap gestopt door Nadja Olthuis. In de 62e minuut mag Heerenveen weer een corner nemen. Nadja Olthuis kan weer redding brengen. Zwolle kan direct een counter voorbereiden. Het duurt te lang voordat de eindpass komt en dan loopt de aanval van Zwolle op buitenspel dood. Heerenveen zet aan om de marge te vergroten maar de verdediging van Zwolle met een sterk spelende  Charissa Burgwal en Nadja Olthuis kunnen de aanvallen van Heerenveen op tijd neutraliseren. In de 71e minuut wordt Sylvia Smit aangespeeld, die stapt heel slim over de bal en brengt daarmee Nangila van Eyck alleen voor Nadja Olthuis maar zij weet geen raad met zo’n mooie kans. In de 79e minuut wordt bij FC Zwolle Anneloes Kock ingebracht voor Linda van Beekhuizen. Met deze wissel geeft Zwolle aan meer te willen aanvallen en meer risico te  nemen. Heerenveen speelt  meer en meer op het aangekondigde resultaat.

Inmiddels stormt het en komt de regen met bakken uit de lucht. Geen omstandigheden om een sprankelende eindfase van de wedstrijd in te zetten. In de 86e minuut probeert Anneloes Kock het nog een keer maar de keepster van Heerenveen, Roxanne van den Berg, die niet veel te doen heeft gehad staat op haar post. In de slotfase van de wedstrijd dwingt Zwolle nog twee keer een corner af. Het is nog even benauwd voor Heerenveen. De felheid van Zwolle is er. Het komt Judith Frijlink op een gele kaart  te staan. In blessuretijd wordt een schot van Lydia Borg, die op een goede wedstrijd mag terugzien, nog tot corner verwerkt. De corner verdwijnt tot opluchting van Heerenveen in het zijnet. In de stand komt geen verandering .Heerenveen wint verdient met 0-1.

FC Zwolle staat met lege handen en  s.c. Heerenveen kan feestvieren.