Wedstrijdverslag: KTP Nieuw Roden - Drachtster Boys | Ronde 10 | Eredivisie Zaal 2015-2016

KTP Nieuw Roden - Drachtster Boys
1 2

Wedstrijddatum: vrijdag, 04 december 2015
Aanvangstijd: 19:45 u

Verlies voor KTP Nieuw Roden  vs Drachtster Boys 1-2

Een fantastische futsal avond eindigt zonder punten voor de thuis club. Helaas,maar realistisch is dat Drachtster Boys over meer ervaring beschikte en dat deze ervaring bij KTP Nieuw Roden nog ontbrak. Waar KTP De laatste wedstrijden vooral in groeit is in het gedisciplineerd spelen. Met name  de omschakeling en verdedigend.

Aanvallend ontbrak er nog creativiteit en daadkracht. Een eerste helft die gelijk opging aan kansen en de daarbij de voorafgaande  fouten was nog niet spectaculair.  De tweede helft werden onze inspeelfouten gelijk afgestraft na 4 minuten. Lotte Donath passeert bekeken in de korte hoek onze keepster Anna Reitsma.  Vroeg in de tweede helft wilden we het nog niet gaan forceren om  geen risico's te lopen.

Er kwamen kansen en zelf in een scrimmage voor het doel  had ook een penalty op kunnen leveren.  De scheidsrechter stond op een positie dat hij dit niet kon zien. Door weer een inspeel fout van ons was het Esther van Toledo die in de 34é minuut raak schoot. Nu hadden we niks meer te verliezen en moesten we op zoek naar de aansluiting treffer. Deze kwam met een korte razendsnelle actie door het midden waar  Renee Huizinga haar teamgenoot Amber Bandringa vond. De 1-2 zorgde voor een extra boots. Vol druk in de laatste 4 minuten werd de wedstrijd gespeeld voor het doel van Margrythe Beute.  De gelijkmaker mocht niet meer vallen. Drachtster Boys verliet het veld met de volle winst en KTP Nieuw Roden kan ondanks verlies met opgeheven hoofd van het veld. De stormachtige ontwikkeling die KTP meemaakt was ook nu weer te zien. Het bijna 400 koppige publiek kon hier getuige van zijn.

De volgende wedstrijd is vrijdag aanstaande en dit wordt voor KTP Nieuw Roden een heel bijzondere. We zijn beland in de kwart finale landelijke beker door o.a. de finalist (Zuidoost United) van vorig jaar uit te schakelen. We hebben daarmee een tussenronde overleeft en as vrijdag 11 december is dan ook ZVV Den Haag bij ons te gast.

Bij winst is een halve finale de prijs!  Wij hopen weer op veel supporters (elke wedstrijd nog groeiende) om hopelijk samen met ons er een feestje van te maken!

Zaalvrouwen Drachtster Boys doen niet aan Sinterklaas en winnen derby

Afgelopen vrijdag speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys tegen eredivisiedebutant KTP Nieuw Roden in Leek. KTP Nieuw Roden heeft laten zien dat het in wedstrijden tegen de topploegen gedisciplineerd kan spelen en ging na de winst op landskampioen Os Lusitanos met vertrouwen het veld op.

Drachtster Boys dat aan het eind van het seizoen de play-offs om het landskampioenschap wil spelen, was dus gewaarschuwd. Drachtster Boys miste deze wedstrijd keepster Teuny Bosma door een blessure. Haar plek onder de lat werd ingenomen door Margrythe Beute.

De wedstrijd begon van beide kanten voorzichtig. Drachtster Boys had het meeste balbezit maar was niet nauwkeurig genoeg om de verdediging van Nieuw Roden te verrassen. Het eerste gevaar kwam van Jessie Prijs. Haar schot ging voorlangs. Nieuw Roden beperkte zich tot verdedigen en loerde op fouten van Drachtster Boys. Drachtster Boys kreeg kleine kansen via Jessie Prijs, Lotte Donath en Marian Meijer. Keepster Anna Reitsma of  de verdedigers zorgden ervoor dat er geen goal viel.

Nieuw Roden was voor rust niet bij machte om het Drachtster Boys lastig te maken. Een vrije trap verdween in de Drachtster muur en even later  smoorde een vrije trap van Nieuw Roden voor de doelmond en kon Lotte Donath wegwerken. Zo eindigde de eerste helft zoals die begonnen was met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft was qua amusementswaarde van hogere kwaliteit . In de 24e minuut was Nieuw Roden in de aanval. Zij stuitten op de verdediging van Drachtster Boys. Marian Meijer kon er met de bal uitkomen en stuurde Lotte Donath weg. Zij passeerde Reitsma beheerst in de korte hoek; 0-1.  Even later was het op opnieuw Donath met een goede kans. Haar schot werd dit keer gestopt door Reitsma.

Nieuw Roden probeerde Drachtster Boys onder druk te zetten maar verder dan een schot van  Renée Huizinga dat hard naast ging, kwam het niet. Een goede aanval van Drachtster Boys bereikte Marian Meijer niet. Esther van Toledo schoot op de buitenkant van de paal. Een vrije trap werd door Lotte Donath net over geschoten. Margythe Beute redde op een schot na een counter van Nieuw Roden.  Esther van Toledo vond keepster Reitsma op haar weg en Reitsma kon ook een voetje krijgen tegen een schot van Lotte Donath.

Zes minuten voor tijd kon Esther van Toledo de bal onderscheppen en kreeg vervolgens alle ruimte om hard raak te schieten; 0-2. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Drachtster Boys. Nieuw Roden nam met nog 4.56 min te spelen een time out en ging alles of niets voetballen. Drachtster Boys kwam meer onder druk te staan. Twee minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer voor Nieuw Roden. Amber Bandringa vond het gaatje in de verdediging van Drachtster Boys en scoorde; 1-2.

De laatste twee minuten waren vooral hectisch. Drachtster Boys probeerde de overwinning over de streep te trekken en KTP Nieuw Roden probeerde de gelijkmaker te forceren. Er werd niet meer gescoord en zo won Drachtster Boys  verdiend, maar zwaarbevochten van Nieuw Roden.

Volgende week speelt Drachtster Boys in de kwartfinale van de landelijke beker tegen Drachtster Boys VR2.

De wedstrijd wordt vanzelfsprekend gespeeld in de SNIJ Noordhal en begint om 21.15u.