Duitsland wint moeizaam van Italie

Vrijdagavond werd in het Willem II Stadion de 2e groepswedstrijd gespeeld waar Duitsland en Italië tegenover elkaar stonden. De Duitse vrouwen wonnen deze wedstrijd met 2-1 maar hadden erg veel moeite met de Italiaanse vrouwen zelfs toen ze met 10 speelsters stonden waren de Azzurri nog gevaarlijk. Bartoli moest na een 2e gele kaart van het veld.

Beide teams hadden in de 1e wedstrijd de punten laten liggen, de Duitsers speelden gelijk tegen het sterke Zweden en de Italianen moesten hun meerdere erkennen in Rusland. Taak dus voor beide teams om vandaag een heel andere wedstrijd op de mat te leggen.

Verslag

De wedstrijd was nog maar net bezig en de Duitse vrouwen lieten gelijk zien wat ze vandaag wilden, zo was er in de 2e minuut een hoekschop die genomen werd door Dzsenifer Marozsan en uit die bal kopte Babett Peter over het doel.

Twee minuten later was het Italië middels een ingooi van Elisa Bartoli naar Barbara Bonansea die de bal passte op Valentina Cernoia die op doel schoot maar de bal was voor de Duitse goalie Almuth Schult. Snel daar was het Linda Dallmann die kaatste met Dzsenifer waarbij de bal dus weer bij Linda kwam en op doel schoot maar de bal verdween echter naast het doel.

Over en weer waren er kansjes voor beide doelen o.a. Anja Mittag die de bal voor het doel legde maar de bal werd vrij gemakkelijk voor de Italiaanse goalie Laura Giuliani en Ilaria Mauro die net niet voor de Duitse doelvrouw Almuth de bal over de lijn kon duwen. Ook het schot van Kristin Demann was voor goalie Laura.

In de 19e minuut was er een vrije trap voor de Duitsen, Dzsenifer trapte de bal hoog in de doelmond, de bal leek in eerste instantie voor Laura maar liet de bal weer los en daar was het Josephine Henning die de bal vrij gemakkelijk tegen de touwen kopte, 1-0 voor Duitsland.

In de 25e minuut een actie van Anja waarbij Laura hoekschop van maakt, de hoekschop die er op volgde schoot Sara Däbritz op de paal.
4 minuten daarna was er een misverstand in de Duitse verdediging waar Italië er razendsnel uit kwam en de bal bij Barbara kwam en voor het doel legde en daar was het Ilaria die de bal knap tegen de touwen schoot en zo stond het 1-1.

Duitsland bleef de druk houden, zoekende naar de 2-1 maar die kwam niet voor rust. Een aantal schoten werden er gelost maar de verlossing zat er niet in.

Scheidsrechtster Kateryna Monzul uit Oekraïne floot voor het rustsignaal zodat beide ploegen met 1-1 op het scorebord de kleedkamers ingingen.
Een foutje op het scorebord, die wel de stand 1-1 aangaf, maar je zag de Duitse en Italiaanse vlaggen maar onder de vlag van Duitsland stond NED en onder de vlag van Italië stond DEN wat dus helemaal niet klopte!!!

De 2e helft was nog maar net bezig, via een voorzet van Kristin was het Mandy die de bal op de paal schoot, 2 minuten daarna was het wederom Mandy die de bal via goalie Laura over het doel kopte.

Na 54 minuten spelen was het Dzsenifer die de bal in de handen van Laura schoot, in de 62e minuut ging de wave door het stadion die ingezet werd door de vele Duitse supporters.
Drie minuten daarna konden de Duitse supporters helemaal uit hun dak gaan, Daniela Stracchi bracht Anja ten val en de scheidsrechtster uit Oekraïne wees resoluut naar de stip, de strafschop die daar op volgde werd binnen geschoten door Babett, 2-1.

Vier minuten daarna moesten de Italiaansen verder met 10 speelsters, wegens natrappen kon Elisa inrukken (2e gele kaart).

Na 76 minuten spelen was het Linda die de bal passte op Dzsenifer en op doel schoot maar goalie Laura redde de bal half en werd het een terug springende bal die bij Linda kwam en op doel schoot maar haar schot ging echter naast het doel.

Drie minuten daarna was er een hoekschop van Italië waarbij Cristiana Girelli de bal op doel kopte maar de bal werd voor goalie Almuth. Daarna was er een vrije trap van Melania Gabbiadini die Almuth knap uit haar doel hield. Gelijk daarop aanval Duitsland via Dzsenifer die naar Linda passte en verder op Anja passte maar ze kreeg de bal niet in het doel.

We lopen bijna tegen het einde maar eerst was er nog een lange bal van Elena Linari die bij Cristiana kwam maar net te kort kwam om de gelijkmaker binnen te tikken.
Even daarna floot de leidsvrouw voor het eindsignaal en zo winnen de Duitse vrouwen ietswat gelukkig deze wedstrijd tegen Italië met 2-1.
Vervolgens werd overigens zeer terecht Linda Dallmann (foto) speelster van SGS Essen uitgeroepen tot Woman of the Match.