A+ R A-

Uitslagen Ronde 12 in Top en Hoofdklassen

De Hoofdklasse Zondag speelde ook ronde 12, echter hun return is ronde 14. Fortuna Wormerveer heeft de topper tegen t Zand met 3-2 gewonnen, heeft de koppositie weer overgenomen en is nu het enige team in deze klasse die geen wedstrijd heeft verloren.

In de HK zondag werden er voor vandaag 2 wedstrijden afgelast of liever gezegd er werden 2 velden afgelast vanwege vorst t.w. voor de wedstrijd Venlosche Boys vs FC Eindhoven en Maarssen vs Kolping Boys.. 

Lees de Voorbeschouwing van alledrie de klassen.

De return oftewel ronde 12 stond op het programma voor de Top en Hoofdklasse Zaterdag. In de Topklasse wint Ter Leede nipt van RVVH en behoudt de koppositie. Barendrecht wint van DTS Ede en stijgt hiermee van de laatste plaats naar de 8e positie. In de Hoofdklasse Zaterdag liet koploper RCL punten liggen tegen IJzendijke maar blijft eerste, de wedstrijd tussen SSS en Oranje Nassau werd met een 1-1 stand gestaakt wegens wanordelijkheden. 

Lees voor alle uitslagen de nabeschouwingen>>> 

 

Lees ook  De Promotie en Degradatie regeling voor het nieuwe seizoen!

Dit artikel staat standaard op onze website onder Competities!

U kunt zelf een Statistische voorbeschouwing maken door simpel weg op het min tekentje te klikken waar straks de uitslag komt te staan!

 

Programmas

Top en Hoofdklassen - de aanvangstijden zijn WEL gecheckt met Voetbal.NL

 

  

Uitslagen

Uitslagen Top

 

 

Uitslagen HK ZAT

 

 

Uitslagen HK ZON

 

Topklasse

Voorbeschouwing Topklasse 

In de Topklasse weer 1 koploper want door het verlies van Jong Telstar uit bij Buitenveldert, zijn zij weer runner-up.
Buitenveldert steeg in de top 3 en dat kwam ook door het verlies van ADO zelf. Zaterdag de return van ronde 1, oftewel ronde 12 dus!

 

Koploper Ter Leede ontvangt RVVH de nummer 11. Dit zal de 10e ontmoeting worden, driemaal speelden ze tegen elkaar in de Topklasse en 6-maal in de Hoofdklasse.
Ter Leede heeft nog nooit verloren van RVVH, van de 9 ontmoetingen werd het driemaal een gelijkspel.
RVVH weet wat hun te wachten staat in Sassenheim. Het 1e duel dit seizoen eindigde in een 1-4 overwinning voor Ter Leede.

 

Runner-up Jong Telstar reist weer af naar Amsterdam, vorige week verloren zij kostbare punten in de hoofdstad.
Ditmaal worden ze verwacht bij Wartburgia, die op de 7e plaats staan.
De laatste 2 duels werden door de Amsterdamse vrouwen verloren en snakken weer naar 3 punten. Het 1e en enige duel tegen elkaar eindigde in een 1-2 overwinning voor Wartburgia.

 

Buitenveldert is weer stijgende op de ranglijst, namelijk nummer 3.
Deze zaterdag reizen ze af naar Huissen. Een team die ze vele malen hebben ontmoet, namelijk 15 maal, zowel in de Eerste klasse C als in de Topklasse.
Opvallend is dat er zes maal werd gelijkgespeeld, Buitenveldert won de meeste duels namelijk 7. Tweemaal trok RKHVV aan het langste eind. RKHVV staat 9e.

Het 1e duel eindigde in een 4-0 overwinning voor BTV.
Buitenveldert heeft de laatste 3 competitie duels gewonnen. RKHVV wacht weer op een overwinning sinds hun verrasing tegen Jong ADO.

 

Nummer 4, Jong ADO Den Haag, ontvangt thuis Eldenia. Laatstgenoemde verloor vanaf ronde 3 6 duels op rij, maar uit de laatste 3 duels hebben ze 7 punten vergaard en stijgen weer op de ranglijst. ADO verloor vorige week weer verrassend van RVVH.
Het 1e duel eindigde in een gelijkspel.

 

Nummer 5 is Saestum die gaan op bezoek bij SC Woezik, de nummer 10.
De thuisploeg wacht met smart op een overwinning want de laatste dateert alweer van 15 oktober. Wellicht dat het 1e duel hun een positief gevoel geeft want dat duel eindigde in Zeist in een 3-3. Het verschil bedraagt 8 punten op de ranglijst.
Voor Saestum zaak om punten te vergaren om in de top 5 te blijven, en voor Woezik om uit die gele zone te komen.

 

Barendrecht zakte vorige week naar de laatste plaats, de rode lantaarndraagster. Even iets anders dan vorig seizoen toen ze in de top meedraaiden.
De bezoekers is de Kampioen van vorig seizoen en wisten de laatste 2 duels te winnen. Barendrecht verloor nipt vorige week van de lijstaanvoerder, wellicht dat dit enige positieve punten heeft opgeleverd in de ploeg? Voor de 4e maal ontmoeten ze elkaar, nog nooit heeft DTS van Barendrecht verloren. Het 1e duel eindigde in 4-1 voor DTS.

 


 

Uitslagen Topklasse

 


Nabeschouwing

Koploper Ter Leede wist maar net met 1-0 te winnen van RVVH. Ze blijven natuurlijk wel koploper en RVVH zakt een plek en staat nu op de laatste plaats. Jong Telstar leed heel duur puntverlies in de uitwedstrijd tegen Wartburgia. ze verloren met 3-2. Jong Telstar zakt hiermee van de 2e plaats uit de top 3 naar de 4e plaats. Wartburgia blijft ondanks de 3 punten op dezelfde plaats staan, namelijk 7e. Buitenveldert profiteert van het puntverlies van Jong Telstar en winnen met 1-5 van RKHVV. Buitenveldert stijgt van de 2e naar de 3e plaats. RKHVV zakt 2 plaatsen van de 9e naar de 11e plaats.

Jong ADO Den Haag gaat met de overwinning van vandaag ook de top 3 in. Met 1-0 werd Eldenia verslagen. Eldenia zakt weer in de stand van de 8e naar de 9e plaats. Saestum ging op bezoek in Wijchen bij Woezik en hier bleef het 0-0. Saestum blijft 5e en Woezik 10e. Barendrecht maakt vandaag de grootste klapper, zij stijgen van de laatste plaats naar de 8e positie door de winst van 5-3 op DTS Ede. DTS Ede blijft 8e.

 


Stand Topklasse

 


HK ZAT

Voorbeschouwing Hoofdklasse Zaterdag  

 

Ongeslagen bovenaan na 11 duels is RCL. Deze zaterdag op bezoek bij IJzendijke. Verrassend is dat het 1e duel eindigde in een 2-2 gelijkspel! Zal IJzendijke weer punten weten af te snoepen van RCL?

 

Runner-up VIOD met 6 punten achterstand gaat op bezoek bij Jong PEC Zwolle. Het 1e duel waren 3 punten voor VIOD. PEC bezet de 5e plaats en inmiddels hebben ze al 5 maal tegen elkaar gespeeld. Driemaal wist PEC te winnen, het werd nooit een gelijkspel.

 

Een topper is die tussen de nummer 3 en 4, SSS speelt thuis tegen Oranje Nassau.
Revanche zal de thuisspelende ploeg graag willen nemen want het 1e duel werd verloren in Groningen met 3-2.
Vijf maal speelden ook zij tegen elkaar, waarvan Oranje Nassau viermaal wist te winnen!

 

Heerenveen en Ste.Do.Co ontmoeten elkaar voor de 4e maal. Op 3 september van dit jaar werd het een gelijkspel in Hoornaar.
Tweemaal wist Heerenveen te winnen. Ste.Do.Co heeft dus nooit van Heerenveen gewonnen. Heerenveen staat 6e en Ste.Do.Co 9e maar het verschil is slechts 3 punten.

 

HTC, de kampioen van vorig seizoen in 1B is aan een opmars bezig. De nummer 7 tegen de nummer 10.
Een aantal rondes terug bezette HTC nog de laatste plaats, maar 4 duels op rij gewonnen, staan zij nu dus 7e.
Het 1e duel tegen Sporting werd verloren, revanche in Zwolle dus!
Sporting staat slechts 3 punten achter op HTC maar staat wel in de gevarenzone en 1 punt van de degradatiegrens af!

 

Twee clubs die normaliter in de top meedraaien staan nu laatste en een na laatste: degradatiezone! We hebben het over Ter Leede 2 en Be Quick'28 1.
De Zwollenaren gaan op bezoek in Sassenheim. Voor de 6e maal spelen ze tegen elkaar, Be Quick'28 heeft nog nooit in Sassenheim gewonnen! Het 1e duel eindigde in een 3-1 overwinning voor Be Quick!

 

 

Nieuw zijn in deze klasse:

Heerenveen TT (gedegradeerd Top)

HTC Zwolle (kampioen 1B)

IJzendijke (gepromoveerd)

Sporting'70 (gepromoveerd)

Ste.Do.Co 1 (kampioen 1A)


Uitslagen HK Zaterdag

 

 


Nabeschouwing HK Zaterdag

Koploper RCL ging op bezoek bij IJzendijke en net als het eerste duel had RCL het lastig tegen de nummer 8 van de ranglijst. IJzendijke wist weer 2 punten af te pakken van de koploper door met 2-2 gelijk te spelen. Beide teams blijven op dezelfde positie. VIOD had dus de kans om in te lopen op de koploper maar verzuimde dit, na de uitwedstrijd tegen Jong PEC Zwolle gingen zij puntloos naar huis want Jong PEC Zwolle won met 1-0. VIOD blijft nog wel 2e en Jong PEC Zwolle stijgt van de 5e naar de 3e plaats. Dat Jong PEC Zwolle twee plaatsen stijgt heeft er ook mee te maken dat de wedstrijd tussen SSS en Oranje Nassau is gestaakt bij een 1-1 stand wegens ongeregeldheden. SSS staat nu 4e en Oranje Nassau 5e.

Ook tussen Heerenveen en Stedoco dezelfde uitslag als eerder dit jaar, de punten werden verdeeld, 1-1. Heerenveen blijft 6e en Stedoco 9e. HTC kwam thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Sporting'70. HTC behoudt de 7e plaats en Sporting'70 10e. De wedstrijd in de degradatiezone tussen Ter Leede 2 en Be Quick'28 leverde ook geen winnaar op. Allebei de teams scoorden 1 keer en zo blijft Ter Leede 2 één na laatste staan en Be Quick'28 laatste.



 


Stand HK ZAT

 

HK ZON

Voorbeschouwing  Hoofdklasse Zondag

Deze zondag hier dus geen return!! Er zijn 26 rondes in deze klasse met 14 teams.

Ook nog steeds ongeslagen zijn SC 't Zand en Fortuna Wormerveer, laatstgenoemde speelde weliswaar eenmaal gelijk. 't Zand staat dus aan kop met 2 punten voorsprong op de Wormerveerse vrouwen. Helaas met nog steeds wachtende op hun eerste puntje zijn de vrouwen van Victoria Boys.

 

De topper deze zondag is die tussen Fortuna Wormerveer en SC 't Zand, de nummers 2 en 1.
Viermaal eerder stonden ze tegenover elkaar en Fortuna heeft nog nooit verloren, ze wonnen zelfs alle vier de duels!!
Zal 't Zand tegen hun 1e nederlaag aanlopen of is het geluk niet met vrouwe Fortuna deze zondag?
Spanning alom dus in Wormerveer.

 

Nummer 3 ver van de nummers 1 en 2, staat FC Eindhoven met 23 punten.
Ze spelen tegen Venlosche Boys, de nummer 13 van de ranglijst.
De teams kennen elkaar niet.

 

Someren en Venray, de nummers 10 en 4 speelden al eens tegen elkaar in het seizoen 2014-2015.
Someren wist 4 punten uit 2 duels te verzamelen. Betekent dus dat Venray het best zal krijgen tegen Someren.
Zes punten is het verschil op de ranglijst, voor someren dus zaak om dit gat kleiner te maken.

 

Oude bekenden van elkaar zijn Buitenveldert 2 (5) die op bezoek bij nummer 11, DSE, gaat. Buitenveldert 2 bezet de 5e plaats.
Zes maal eerder troffen ze elkaar, BTV wist er slechts 2 van te winnen, DSE trok driemaal aan het langste eind.  

 

Nummer 6, Maarssen, verrassend op de ranglijst tegen Kolping Boys die 12e staat.
Ze speelden tweemaal eerder in het seizoen 2013-2014 tegen elkaar. Kolping Boys won beide malen overtuigend.

 

Uit de gevarenzone geklommen zijn de vrouwen van Prinses Irene. Ze staan nu 8e en spelen tegen de nummer 7, Fortuna 54.
De laatste 3 duels werden gewonnen door Prinses Irene. Fortuna behaalde 7 punten uit de laatste 3 duels.
De teams kennen elkaar niet en het verschil is slechts 1 punt op de ranglijst.
Spannend dus hier.

 

Nummer 8, RKSV Nuenen gaat op bezoek bij Victoria Boys nummer laatst dus.
Het wordt de 3e ontmoeting, RKSV Nuenen vergaarde 4 punten uit deze eerdere 2 duels.
En al eerder geschreven wachten ze met smart op hun 1e punt van de vrouwen van Victoria Boys.

 

Nieuw zijn in deze klasse:

FC Eindhoven (gedegradeerd uit Top)
Fortuna Wormerveer (gedegradeerd uit Top)
Fortuna'54 (gedegradeerd uit Top)Kolping Boys (kampioen 1C)
vv Maarssen (gepromoveerd)
SV Venray (kampioen 1D)
Venlosche Boys (gepromoveerd)


Uitslagen HK Zondag

 

 


Nabeschouwing HK Zondag 

Er hebben weer heel wat verschuivingen plaatsgevonden in de HK zondag, er is een nieuwe koploper, of je kunt ook zeggen de oude koploper heeft het stokje weer overgenomen, maar de verwachting is dat het gevecht om het kampioenschap tot de laatste speeldag spannend blijft.
In de middenmoot hebben de teams van plaats 6 t/m 9 allemaal 16 punten, de 2 teams in de herkansingszone hebben respectievelijk 14 en 12 punten, maar er is ook nog een team in de gevarenzone met 10 punten, we zijn nog niet op de helft maar ook daar is en blijft de strijd tegen degradatie voorlopig reuze spannend.

 

Fortuna Wormerveer won namelijk met 3-2 van koploper 't Zand. Fortuna Wormerveer klom weer terug naar de bovenste plaats, heeft maar 2 verliespunten en is nu nog het enige ongeslagen team in deze klasse.  't Zand zakte naar de 2e plaats. 

FC Eindhoven moest uit naar Venlosche Boys, maar in Limburg was het veld afgekeurd zodat de wedstrijd voor vandaag werd afgelast. Ondanks deze afgelasting blijven zowel Eindhoven(3e) als Venlosche Boys o(13e) p hun plek staan.

Buitenveldert won uit met 1-3 van DSE, BTV is gestegen naar plaats 4 en DSE blijft op de 11e plaats. 

Venray had een slechte dag, het verloor met 3-2 van Someren. Venray zakte naar de 5e plaats, maar in Someren zijn ze blij, want hun club steeg naar de 8e plaats. 

Bij Prinses Irene liep het prinsheerlijk, het won met 2-0 van Fortuna'54 en steeg naar de 6e plaats, Fortuna'54 zakte weer in de herkansingszone op plaats 10. 

Nuenen moest naar nr. laatst Victoria Boys, eitje/makkie kon je denken, maar niets is minder waar, Nuenen won nipt met 3-4, nam dus 3 punten mee naar huis en klom door deze winst naar de 7e plaats, VB staat nog steeds puntloos onderaan. 

Bij Maarssen keurde de scheids het veld af, uiteraard waren beide clubs not amused. Kolping Boys mocht onverrichter zaken terug naar Alkmaar en blijft op plaats 12 staan, maar Maarssen moest machteloos toezien dat het op de ranglijst zakte naar de 8e plaats.

 


Stand HK ZON

 

 

Info Periode titels

In de Topklasse hebben we geen periode titels. Alleen vanaf Hoofdklasse en naar onderen.

Op dit tabblad zullen wij U op de hoogte houden van de Periode winnaars.

 

Voor de klassen bestaande uit twaalf teams geldt (Hoofdklasse Zaterdag):

- Een eerste periode van acht wedstrijden (wedstrijddagen 1 tot en met 8).

- Een tweede periode van zeven wedstrijden (wedstrijddagen 9 tot en met 15).

- Een derde periode van zeven wedstrijden (wedstrijddagen 16 tot en met 22).

 

Voor de klassen bestaande uit veertien teams geldt (Hoofdklasse Zondag dus):

- Een eerste periode van acht wedstrijden (wedstrijddagen 1 tot en met 8).

- Een tweede periode van negen wedstrijden (wedstrijddagen 9 tot en met 17).

- Een derde periode van negen wedstrijden (wedstrijddagen 18 tot en met 26).

 


HK Zaterdag

1e periode = RCL Leiderdorp
2e peirode =
3e periode =

 

HK Zondag
1e periode = sc 't Zand
2e peirode =
3e periode =

 

1A
1e periode = SC Klarenbeek
2e peirode =
3e periode =

 

1B
1e periode = Heerenveense Boys
2e peirode =
3e periode =

 

1C
1e periode = Rigtersbleek
2e peirode =
3e periode =

 

1D
1e periode = Bavel
2e peirode =
3e periode =

 


Regelgeving Periode Titels

 

1. Regel 1 is de indeling, zie hierboven.

 

2. Na iedere periode wordt over die periode de stand opgemaakt. Het team dat in die periode de meeste punten heeft behaald, mag zich periodekampioen noemen. Eindigen in een periode teams gelijk, dan is het doelsaldo van de betreffende periode van doorslaggevende betekenis. Is dit ook gelijk, dan is het aantal doelpunten vóór beslissend. Is dit ook gelijk, dan volgt een beslissingswedstrijd c.q. een halve competitie.

 

3. Teams die al een periodetitel hebben verworven, kunnen geen volgend periodekampioenschap verkrijgen en dus niet deelnemen aan een beslissingswedstrijd c.q. halve competitie als genoemd onder lid 2.

 

4. Voor klassen die bestaan uit een even aantal teams met drie perioden geldt:

a. Als de periodekampioen van de eerste periode ook in de tweede periode bovenaan eindigt, dan wordt de nummer twee van de tweede periode aangemerkt als vervangende periodekampioen.

b. Eindigt de periodekampioen van de eerste en/of de tweede periode (of het als zodanig aangemerkte team) ook in de derde periode bovenaan? Dan wordt het eerstvolgende team in de periodestand van de derde periode dat nog geen periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt) beschouwd als de vervangende periodekampioen.

c. Als hiervoor op grond van het aantal punten in de periodestand meerdere teams in aanmerking komen, dan is het doelsaldo van de betreffende periode beslissend. Als ook het doelsaldo gelijk is, dan is het aantal doelpunten vóór beslissend. Als ook dit gelijk is, dan volgt een beslissingswedstrijd respectievelijk een halve competitie.

 

5. Regel 5 is voor oneven teams, niet van toepassing op de Hoofdklassen

 

6. a. Als de klassenkampioen of de promovendus tevens periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt ingevolge artikel 4 onder a of b of artikel 5 onder a), dan wordt het team dat in de eindrangschikking van de volledige competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt), als vervangende periodekampioen van de klassenkampioen aangewezen.

 

b. Als een periodekampioen (of als zodanig aangemerkt ingevolge artikel 4 onder a of b of artikel 5 onder a) niet kan of mag promoveren, dan wordt het team dat in de eindrangschikking van de volledige competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt), als vervangende periodekampioen aangewezen.


c. Als op grond van het aantal punten in de eindrangschikking van de volledige competitie hiervoor meerdere teams in aanmerking komen, dan is het doelsaldo van de oorspronkelijke competitie beslissend. Als ook het doelsaldo gelijk is, dan is het aantal doelpunten vóór beslissend. Als dit ook gelijk is, dan beslist het totale onderlinge resultaat (wedstrijdpunten, doelsaldo, doelpunten vóór). Als dit ook gelijk is, dan volgt een beslissingswedstrijd respectievelijk een halve competitie.


d. Voor het bepalen van het overnemen van de periodetitel van de klassenkampioen door het hoogst geplaatste team in de eindrangschikking, moeten allereerst alle kampioenen van de eerste, tweede en derde periode (bij klassen met een oneven aantal teams: het team dat wordt aangemerkt als winnaar van de derde periode) bekend zijn.


e. Wanneer tegelijkertijd sprake is van a en b, dan wordt eerst bepaald wie de periode overneemt van de klassenkampioen en daarna wie de periode overneemt van het team dat niet kan of mag promoveren.

 

7. Wanneer voor het bepalen van welk team de periodetitel opeist sprake is van een beslissingswedstrijd c.q. een halve competitie, geldt de volgende regeling:

 

a. Beslissingswedstrijd. Is in deze wedstrijd de stand na de reguliere speeltijd gelijk, dan volgt een verlenging van de wedstrijd conform de spelregels veldvoetbal. De verlenging bedraagt twee keer vijftien minuten, tenzij onder 2.14 van dit Handboek anders staat omschreven. Na vijftien minuten wisselen de teams van doel. Is na de verlenging geen beslissing verkregen, dan valt de beslissing door het nemen van strafschoppen, op de wijze zoals omschreven in de „Spelregels veldvoetbal‟.

 

b. Halve competitie. Als meer dan twee teams in aanmerking komen voor een periodetitel, dan volgt een halve competitie. Eindigen in deze halve competitie twee of meer teams gelijk, dan beslist het doelsaldo van deze halve competitie. Is ook dit gelijk, dan beslist het aantal doelpunten vóór. Is dit ook gelijk, dan valt de beslissing door het nemen van strafschoppen, op de wijze zoals omschreven in de „Spelregels veldvoetbal‟. In het geval tussen meer dan twee teams een beslissing moet worden verkregen door het nemen van strafschoppen, dan worden deze genomen op een bij besluit van het bestuur amateurvoetbal te bepalen wijze. Het voornoemde houdt in dat direct na afloop van iedere gespeelde wedstrijd de teams strafschoppen moeten nemen.

 

8. De wedstrijden uit de reguliere competitie die incidenteel zijn afgelast, blijven behoren tot de periode waarin zij oorspronkelijk waren vastgesteld.


9. De wedstrijden uit de reguliere competitie die „vooruit‟ worden gespeeld, blijven behoren tot de periode waarin zij oorspronkelijk waren vastgesteld.


10. Wedstrijddagen die algeheel zijn afgelast, blijven behoren tot de periode waarin zij oorspronkelijk waren vastgesteld.

 

11. a. Als een team een periodetitel heeft behaald en degradeert c.q. in de eindrangschikking belandt op de „herkansingsplaats‟, dan wordt het team dat in de eindrangschikking van de volledige competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is geweest (of als zodanig is aangemerkt) of klassenkampioen is, als vervangende periodekampioen van de betreffende periode aangewezen.


Als hiervoor op grond van het aantal punten in de eindrangschikking van de volledige competitie meerdere teams in aanmerking komen, dan is het doelsaldo van de oorspronkelijke competitie van doorslaggevende betekenis. Als ook het doelsaldo gelijk is, dan beslist het aantal doelpunten vóór. Als dit ook gelijk is, dan beslist het totale

 

Handboek competitiezaken amateurvoetbal 2016/‟17

P. 21
onderlinge resultaat (wedstrijdpunten, doelsaldo, doelpunten vóór). Als ook dit gelijkt is, dan volgt een beslissingswedstrijd respectievelijk een halve competitie.

 

b. Verenigingen die zich plaatsen voor de nacompetitie in enige klasse, kunnen niet aan de nacompetitie deelnemen als in alle poules van de naastgelegen hogere klasse al elftallen van deze vereniging uitkomen (zie ook KNVB.nl/Assist voor de promotie-/degradatieregelingen).
Een uitzondering hierop is van toepassing als al bij de start van de nacompetitie in deze bewuste klasse vaststaat dat het elftal van dezelfde vereniging in die hogere klasse is gedegradeerd, gepromoveerd of eventueel nog als „herkanser‟ kan worden aangemerkt.
Als een eventuele promotie of rechtstreekse degradatie nog afhankelijk is van een beslissingswedstrijd c.q. wedstrijdenreeks, dan is deze vereniging op dit lagere niveau uitgesloten van deelname aan de nacompetitie.


Het elftal dat in de eindrangschikking van de volledige competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is geweest (of als zodanig is aangemerkt) of klassenkampioen is, wordt dan als vervangende periodekampioen van de betreffende periode aangewezen. Als hiervoor op grond van het aantal punten in de eindrangschikking van de volledige competitie meerdere elftallen in aanmerking komen, dan is het doelsaldo van de oorspronkelijke competitie van doorslaggevende betekenis. Is ook het doelsaldo gelijk, dan beslist het aantal doelpunten vóór. Als ook dit gelijk is, dan beslist het totale onderlinge resultaat (wedstrijdpunten, doelsaldo, doelpunten vóór). Is dit ook gelijk, dan volgt een beslissingswedstrijd respectievelijk een halve competitie.

 

12. Mocht een team tijdens of na de competitie uitvallen, dan zal het bestuur amateurvoetbal beslissen over het vervolg. Het bestuur houdt daarbij rekening met verkregen rechten, waartoe zeker het predikaat periodekampioen behoort. In een competitie waar sprake is van drie perioden en waarbij een elftal gedurende het seizoen uit de competitie wordt genomen, worden de volgende uitgangspunten gehanteerd:

 

- Indien gedurende de eerste periode (en er nog geen winnaar van de eerste periode kan worden aangemerkt) een team uit de competitie wordt genomen, dan worden de perioden als volgt verdeeld:
Periode 1: eerste helft competitie
Periode 2: tweede helft competitie
Periode 3: eerstvolgende op de eindranglijst die nog geen periode heeft gewonnen

 

- Indien de eerste periodetitel is toegekend en een team uit de competitie wordt genomen, dan worden de perioden als volgt aangepast:
Periode 1: toegekend op basis van reguliere bepalingen
Periode 2: tweede helft van de competitie
Periode 3: eerstvolgende op de eindranglijst die nog geen periode heeft gewonnen

 

- Indien de eerste en tweede periodetitel zijn toegekend en een team uit de competitie wordt genomen, dan worden de perioden als volgt aangepast:
Periode 1: toegekend op basis van reguliere bepalingen
Periode 2: toegekend op basis van reguliere bepalingen
Periode 3: eerstvolgende op de eindranglijst die nog geen periode heeft gewonnen

 

13. Voor zover niet anders is bepaald, gelden de bepalingen van het Algemeen Reglement, het Reglement Wedstrijden Amateurvoetbal en de „Spelregels veldvoetbal‟, voor zover die van toepassing zijn.

 

14. In alle gevallen waarin niet is voorzien, beslist het bestuur amateurvoetbal.