Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - Arch.buro Nieuweboer | Ronde 10 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Bert van Hemert

Hoewel Dansschool Biersteker nog geen wedstrijd gewonnen had, en Nieuweboer zich versterkt had t.o.v. de vorige wedstrijden met Linda Bos en Bouchra Moudou, was het toch vol goede moed aan het begin van de wedstrijd. De wetenschap, dat het team steeds beter ging voetballen, gaf zelfvertrouwen en een goed gevoel.
Het begin van de wedstrijd was voor beide teams enigszins aftastend, met voor beide teams kleine mogelijkheden, die niet tot echte scoringskansen kwamen. Toch was het zoals altijd de tegenpartij, die het eerst het net wist te vinden. Rebecca Meijers schoot in de 10 minuut uit de 2e lijn op doel. Eline Roet dook naar de goede hoek, maar de bal werd zoals vaker dit seizoen van richting veranderd. Dus Eline lag in de verkeerde hoek, en de bal in het doel, in de andere hoek. 0-1 dus. Dansschool Biersteker begon hierop feller te spelen, en er volgden twee mooie aanvallen. De eerste keer werd de bal voorgezet in de 16e minuut, door Stefanie Hand en goed op doel geschoten door Puck Meinsma. Haar schot werd echter goed gestopt door de altijd uitstekende keepster Joyce Wouters. In de 18e minuut, was er een prachtige combinatie, opgezet door Lisa de Groot, voorgezet op maat door Frea Hoekstra naar de voor het doel komende Cynthia Kootker, maar die stond helaas op het verkeerde been, en raakte de bal jammer genoeg niet.
Voor de wissel wisten Eline Keet en Rebecca Meijers nog snoeihard op doel te schieten, maar beide schoten werden schitterend uit de lucht geplukt door de voortreffelijke Eline Roet. Ruststand dus 0-1

In de tweede helft was Dansschool Biersteker vastbesloten, om wat aan deze minimale achterstand te gaan doen, maar het was toch wel weer Eline Roet die in deze fase Dansschool Biersteker in de race wist te houden. Zij keerde weer op geweldige wijze, schoten van Eline Keet, Linda Bos, Ilse kafoe en Rebecca Meijers. Het was pas in de 13e minuut, dat Lisa de Groot, zich vrij speelde en prachtig Sue- Ranie Hok-A-Hin op rechts lanceerde, maar Sue-Ranie haar schot ging rakelings naast de verkeerde kant van de 2e paal. In de 18e minuut was het de weer uitstekend spelende Lisa de Groot, die nu deze keer Puck Meinsma lanceerde. Puck Meinsma haar schot werd echter ook gestopt, door keepster Joyce Wouters.
Ook stopte Joyce nog weer een schot van Sue-Ranie Hok-A-Hin. Met nog 2 minuten te spelen kreeg Nieuweboer 2x een 10 meter trap te nemen. De eerste werd door Linda Bos maar net naast geschoten, en de tweede 10 meter trap, werd nu ook weer door Linda Bos genomen, maar nu voortreffelijk gestopt door de uitmuntende keepster Eline Roet.
Nieuweboer besloot toen om de deur dicht te doen, en de 0-1 voorsprong te gaan verdedigen, en dan te gokken op de counter. En in de 20e minuut lukte dat ook nog bijna. Het was toch weer Rebecca Meijers die vrij voor Eline Roet kwam. Die stopte het schot echter weer voortreffelijk. Dat was tevens het einde van de wedstrijd. De uitslag was 0-1 gebleven.