Wedstrijdverslag: ZVV Watervogels'64 - Noordzee | Ronde 15 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Simone Verschoor

In een matig gevulde sporthal stonden de nummers  9 en 7 van de ranglijst tegenover elkaar. Direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Mooij werd de toon van de wedstrijd neergezet, Watervogels zette direct de aanval in waarop Noordzee volgde. Na 2 minuten zien we een snelle aanval van Watervogels met een prima voorzet van Tessa op Monique, Noordzee speelster Brit Bruinsma weet tussen beidde te komen maar tikt door haar snelheid de bal het doel in, 1-0 voor de gastvrouwen dus. Dit is een welkom cadeautje  waar Watervogels graag mee verder gaat want het speelt een stuk lekkerder als je voor staat.

Na een paar minuten is het Isolde Stam die een nuttige overtreding maakt op Bruinsma die op weg was naar het doel, de vrije trap wordt prima gehouden door Anita Blokker waarna de aanval weer geopend wordt. Jiska van Dam is ongelukkig in de afronding, eerst gaat haar schot tegen de paal en niet veel later wordt na haar schot de bal nog net tot corner verwerkt door keepster Krishna Meeuwis. Noordzee komt met een tegen aanval als ook het schot van Aaike Verschoor het doel mist, Debby Dam neemt de bal goed mee en knalt deze rakelings over het doel van Anita heen.

In de 14e minuut is het dan raak Manon Roosjen komt na diverse schijnbewegingen op redelijke afstand van het doel, haalt onverwacht uit en geeft keepster Meeuwis het nakijken 2-0.
Twee minuten later staat het 2-1 na een strakke corner van Noordzee komt de bal wat ongelukkig bij Aaike terecht waarna de bal via haar hak het doel ingaat.
Deze fout maakt ze een minuut later meer dan goed door de 3-1 na een leuke solo loeihard binnen te knallen.

De tweede helft begint net zo fel en snel als de eerste, helaas mist Isolde het doel na een mooie aanval met Aaike. De strijd gaat door, Noordzee krijgt een vrije trap die prima gehouden wordt door Blokker. Op het veld heerst een beetje grimmige sfeer, sommige dames van Noordzee lijken wat last van frustratie te hebben en als er dan een overtreding gemaakt wordt door Monique op Karima is het klaar. De laatst genoemde is de emoties niet de baas en laat zich gaan waarna ze met rood het veld moet verlaten. Het sportieve antwoordt van Watervogels komt via Monique die de 4-1 in het doel tikt.
De 5-1 ligt een minuut later tegen de touwen als Aaike haar schot weer heeft gelost.
In de 30e minuut staat bij Noordzee de 6e fout op het bord maar de bal wordt na de10 meter trap  door Aaike tegen de paal geschoten. De aanval die even later volgt wordt beter afgewerkt als ze de bal opmaat aangegeven krijgt van Isolde Stam is er voor de keepster geen houden meer aan 6-1. De 7-1 komt voort uit wederom een 10 meter trap, ditmaal is het Monique die het doel treft. De eerder in de wedstrijd wat ongelukkige Jisca van Dam weet de 8-1 wel op haar naam te zettenen het laatste goal van deze avond komt van Aaike  zij brengt de stand op 9-1.

Het was een mooie wedstrijd met ontzettend veel strijd  waarin Watervogels duidelijk de meerdere was.

Locatie: Sporthal de Sportlaan te Den Helder

Scheidsrechters: R.Mooij, F.Akaya, E.Moerbeek.

1-0 Brit, Manon 2-0, 2-1, 3-1,5-1,6-1 en 9-1 Aaike,4-1 en 7-1 Monique, 8-1 Jisca.
Gele kaarten: Ramona van der Harst en Desiree v.d. Berg

Rode Kaart: Karima Zaroual