Wedstrijdverslag: FC Twente - ADO Den Haag | Ronde 24 | Eredivisie Veld 2015-2016

FC Twente - ADO Den Haag
7 1
(5 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 29 april 2016

Beste eerste helft van het seizoen” 29-04-2016

FC Twente Vrouwen heeft vanavond een enorm belangrijke overwinning geboekt op ADO Den Haag. Na een zeer sterke eerste helft, gingen de Tukkers met een 5-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft wisten Renate Jansen en Ellen Jansen nogmaals het doel te vinden, waarna een prachtige 7-1 eindstand op het scorebord stond.

Een korte terugblik met Arjan Veurink en Ellen Jansen.

‘Laatste van fase van seizoen is bijzonder’
Coach Arjan Veurink heeft vanavond erg tevreden naar de verrichtingen van zijn team gekeken. ‘Ik denk dat wij vanavond de beste eerste helft van het seizoen hebben laten zien. We waren erg dominant in ons aanvalsspel en konden veel kansen creëren. Uiteindelijk sluiten we het eerste bedrijf met een ruime 5-0 voorsprong af.

In de tweede helft konden we deze lijn helaas niet helemaal doortrekken, waardoor onze prestaties wat minder werden. Toch mag dit de pret niet drukken, want met een overwinning van 7-1 kan je niet anders dan tevreden zijn.’ Met nog vier wedstrijden te spelen, bevindt FC Twente Vrouwen zich in een bloedstollende seizoensontknoping. ‘De laatste fase van een seizoen is altijd een bijzondere fase. Ik denk dat wij een goed plan en veel grip hebben op dergelijke situaties die hierbij komen kijken. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat wij ook de resterende wedstrijden gaan winnen en dat we kampioen kunnen worden.’

‘Kampioenschap weer in eigen hand’
Met drie prachtige doelpunten, speelde Ellen Jansen vanavond een sleutelrol in de wedstrijd. ‘Alles viel vandaag op zijn plek. De eerste helft hebben we misschien wel de beste helft van dit seizoen gespeeld. In de tweede helft zakten we iets in en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Dat ik zelf drie keer de goal wist te vinden is enorm mooi, want als spits wil je natuurlijk doelpunten maken’, aldus de aanvalster.

De strijd om het kampioenschap ligt nog helemaal open, helemaal nu concurrent Ajax vanavond belangrijke punten heeft laten liggen in Heerenveen. Jansen is vol vertrouwen dat ook dit jaar het kampioenschap weer naar FC Twente gaat. ‘Wij zijn er altijd in blijven geloven dat als we de laatste wedstrijden zouden winnen, dat we kampioen zouden worden. Nu Ajax vanavond puntenverlies heeft geleden, hebben we het ook weer helemaal in eigen hand. We zijn op de goede weg en ik ben ervan overtuigd dat we de overige wedstrijden ook winnen.’

Wedstrijd: FC Twente - ADO Den Haag

Datum: vrijdag 29 april 2016

Betreft: speelronde 24

Scoreverloop

13’ 1-0 Maayke Heuver

21’ 2-0 Ellen Jansen

28’ 3-0 Ellen Jansen

30’ 4-0 Jill Roord

45+1 5-0 Jill Roord

46’ 5-1 ADO Den Haag

76’ 6-1 Ellen Jansen

84’ 7-1 Renate Jansen

Opstelling  Ubachs, Roetgering (80’ Erman), van der Gragt, Kerkdijk (86’ Boerrigter), Renfurm, Munsterman, Heuver, Roord, Onzia, E. Jansen R. Jansen