A+ R A-
Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - ZVV Watervogels'64 | Ronde 16 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Dansschool Biersteker - ZVV Watervogels'64
1 2
(0 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 02 maart 2012
Aanvangstijd: 20:05 u


 Samenvatting

Verslag Dansschool Biersteker
Door Bert van Hemert

Hoewel het voor een ieder die in de hoogste klasse van het zaalvoetbal bekend is, is deze wedstrijd voor alle speelsters een hot item , om dit mee te mogen maken. Dat dacht dus ook Bert van Hemert.
Maar toen hij s’morgens z’n telefoon en z’n computer aan zette, moest hij tot de pijnlijke conclusie komen, dat hij nog maar 3 speelsters en een keepster tot zijn beschikking had. Dat het krap zou zijn, dat wist hij al, maar zo krap was niet te voorzien.

Frea Hoekstra had zich ziek afgemeld. Jaimy Visser, Nathalia Santibanez Vargas en Lisa de Groot waren geblesseerd, en Marissa Santibanez Varga en Cynthia Kootker hadden andere verplichtingen.
Gelukkig bood Jaimy Visser aan om ondanks haar schouder blessure toch te spelen, en waren Patricia Glasius en Yesmin Doeschot bereid om na hun wedstrijd in dames 2, nog een wedstrijd in dames 1 te spelen. Dus het resultaat was toch weer een team met 2 wissels.

Het was dan ook enorm jammer dat al na 5 minuten in de wedstrijd Puck Meinsma geblesseerd uit moest vallen met een hamstring blessure. Ze probeerde het later nog wel even, maar kon helaas niet verder spelen.

De wedstrijd begon met een zeer fel aanvallend Watervogels. Met kansen voor Aaike Verschoor en Monica Scholes. Maar Dansschool Biersteker beschikt gelukkig over één van de beste keepsters van Nederland, Eline Roet, die alles uit de kruising pakte. Het was dan ook sneu, dat er een doelpunt viel, van Aike Verschoor, die na een zeer goed loopactie, de bal via de onderkant van de lat op de doellijn zag spatten. De scheidsrechter echter zag de bal achter de lijn, en gaf een doelpunt. En aangezien de scheidsrechter de baas is telde de goal.0 -1 voor Watervogels 15e minuut.

In de 2e helft van de wedstrijd was het toch weer Eline Roet die met kop en schouder overal boven uitstak, en schoten van Tessa Oud, Monica Scholes en diverse malen Aike Verschoor, klemvast uit de kruising haalde. Dansschool Biersteker kreeg hoop, dat er toch nog een puntje te halen viel. Sue-Ranie Hok-A- Hin zag een paar schoten van haar goed gestopt door Anita Blokker. Ook ging een goed schot van rakelings voor langs. Dezelfde bal werd direct in één beweging door Yesmin Doeschot, helaas echter ook weer voorlangs geschoten.

 In de 17e minuut van de tweede helft, was er toch weer een goede aanval van Watervogels. Aike Verschoor zette een goede combinatie op met Monique van der Rijst. Deze zette de bal op maat voor op de doorgelopen Aike Verschoor, die deze keer met links de bal in de kruising legde. 0-2.
Dansschool Biersteker leek op een hopeloze achterstand te zijn gekomen. Dit was echter aan hun inzet niet te zien. Met nog 2 minuten op de klok, omspeelde Sue-Ranie Hok-A-Hin ter hoogt van de middellijn 2 speelsters, en ging op volle snelheid op het doel af en liet Anita Blokker kansloos. 1-2.
Water vogels ging er op over om de laatste minuten de deur dicht te houden, maar moest met nog 10 seconden te spelen toch nog een vrije trap weggeven. Deze werd door Stefanie hand op maat afgespeeld op Sue-Ranie. Maar deze schoot de bal te zacht en te laag in, en de bal werd dus weggewerkt door de Watervogels speelsters. Dat was tevens het einde van de wedstrijd. 1-2.

 Hoewel ons berichten bereiken uit het gehele land, over het falen van de scheidsrechters in deze competitie, moet er wel gezegd worden, dat de nederlaag van Dansschool Biersteker betreffende deze wedstrijd absoluut niet te wijten was aan de scheidsrechters van deze wedstrijd. Ondanks het wel doelpunt of geen doelpunt geval, moet er toch gezegd worden, dat de scheidsrechters van deze wedstrijd zeer goed gefloten hebben.


Statistieken:

Locatie: Sporthal Geestermerambacht

Opstelling Dansschool Biersteker:
Eline Roet(doel), Yesmin Doesschot,Stefanie Hand, Jaimy Visser, Sue-Ranie Hok-A-Hin(1x),
Patricia Glasius en Puck Meinsma

Opstelling Watervogels:
Anita Blokker(doel), Isolde Stam, Ciska Dam, Aike Verschoor(2x), Tessa Oud, Monica Scholes en Monique van der Rijst.