Wedstrijdverslag: Noordzee - FSG/Gezien.nl | Ronde 10 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Noordzee dames boeken belangrijke winst

De Scheveningse vrouwen hebben vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt op FSG uit Sittard. Zowel Noordzee als FSG werd deze avond geplaagd door blessures en zo moest coach Jerry van Toor van Noordzee puzzelen want hij miste maar liefst 4 basisspeelsters. Het team werd aangevuld met Ramona van der Harst, Marscha de Bruin en Anouk van de Heuvel. FSG miste Shirley Kocacinar vanwege een blessure en dat was voor deze  ploeg zeker een aderlating.

Noordzee begon de wedstrijd voorzichtig en FSG kon in het begin er weinig tegenover stellen. Noordzee kwam vroeg in de wedstrijd via een prima doelpunt van Debby Dam op een 1-0 voorsprong en FSG deelde tussendoor enkele plaagstootjes uit echter deze waren een prooi voor de van een blessure teruggekeerde Krishna Meeuwis. Na 5 minuten gespeeld te hebben was het wederom Debby Dam die goed doorging en de 2-0 wist aan te tekenen.

FSG was niet uit het veld geslagen en probeerde meer druk naar voren te zetten echter dat lukte maar ten dele. Enkele kansen werden gemist door FSG en waar nodig trad Noordzee doelvrouwe Krishna Meeuwis bekwaam op. Noordzee was gevaarlijker in de counter en bijna iedere kans werd verzilverd zo ook in de 15e minuut toen Debby Dam met een punter van haar linker voet de keepster van FSG, Vivianne van Wijk, verraste 3-0. Dit was tevens de ruststand en de vrouwen van Noordzee wisten dat het geen gas kon terugnemen want FSG moest komen.

Na rust gebeurde dat ook en binnen 2 1/2 minuut gespeeld te hebben had Noordzee al 3 overtredingen op het bord staan, moet worden gezegd ze werden wel makkelijk gegeven. Echter Noordzee hield stand en kreeg nog enkele mogelijkheden zo ook een schot via de keepster van FSG tegen de paal van Ramona Lukassen. Als je denkt kreeg FSG geen kansen, zeker wel Sanne Schoonmakers was dichtbij met een schot op de lat.

Met nog 10 minuten spelen was het dan toch Sanne Schoonmakers die Krishna Meeuwis wist te passeren. Nu begon FSG er weer geloof in te krijgen en zeker toen de 5e overtreding was gemaakt door Noordzee bleven zij het duel opzoeken. Zo gebeurde het dat FSG een 10-meter trap kreeg en Sanne Schoonmakers schoot de bal onberispelijk erin, 3-2. FSG probeerde de gelijkmaker te forceren maar dat kwam ze duur te staan want weer was het Debby Dam die voor Noordzee wist te scoren , 4-2. Enkele seconden voor tijd kreeg FSG wel heel makkelijk een 10-meter trap cadeau en ook deze werd benut door Sanne Schoonmakers , 4-3, maar de overwinning kwam voor Noordzee niet meer in gevaar.

Volgende week treden de dames van Noordzee aan tegen OS Lusitanos in Amsterdam ook dan zal het weer puzzelen worden maar deze 3 punten hebben de dames van Noordzee mooi in de tas.

Verslag van FSG
Door Petra van Zandvoort

FSG laat drie punten liggen in Scheveningen

Op de tiende speeldag van de Eredivisie Zaalvoetbal is FSG te gast bij Noordzee in Scheveningen. Na de uitstekende prestatie van vorige week tegen koploper Os Lusitanos zou FSG vol vertrouwen hebben moeten afreizen voor de ontmoeting met Noordzee. De selectie van coach Paul Beckers is echter gehavend door blessures en afzeggingen. Met slechts één wissel treedt FSG aan in Sporthal De Blinkerd.

Beide teams beginnen voorzichtig. Bij FSG laat de afwezigheid van een aantal basisspeelsters zich voelen. FSG laat Noordzee het spel maken, laat zich keer op keer inzakken en hoopt met snelle counters van met name Sanne Schoenmakers de strijd te winnen. Al vroeg in de wedstrijd scoort Noordzee echter de 1-0. FSG creëert vervolgens een aantal kansen, maar kan de keepster van Noordzee niet verrassen. Na een goede aanval van Noordzee scoort Debby Dam na 10 minuten eenvoudig de 2-0. FSG voert daarop de druk op, maar de doelpogingen van Lianne Esseling, Rian Geelen, Anne Frölichs en Sanne treffen net geen doel of worden gekeerd door de sterk keepende doelvrouw van Noordzee. Het Haagse team krijgt weinig kansen, maar is wel bijzonder doeltreffend. Na 15 minuten wordt de 3-0 aangetekend. Wederom Debby Dam kan eenvoudig wegdraaien en het schot naast FSG-keepster Vivan van Wijk in het net plaatsen.

FSG laat zich echter niet uit het veld slaan en komt in de tweede helft sterker uit de startblokken. Noordzee heeft een aantal overtredingen nodig om de FSG-meiden te stoppen. Het Sittardse team krijgt meer kansen en met een schot op de lat is Sanne dichtbij het eerste FSG-doelpunt. In de tiende minuut is het eindelijk raak voor FSG. Sanne schiet de bal goed in na een sterke aanval. Dit brengt het vuur enigszins terug in de ploeg. De 10 meter-trap die Sanne krijgt na de zesde Noordzee-overtreding schiet zij feilloos binnen. De aansluitingstreffer is daarmee een feit: 3-2. FSG gaat dan op zoek naar de gelijkmaker, maar dit duurt helaas niet lang, want Noordzee zet al snel het verschil weer op twee doelpunten. 3 seconden voor tijd krijgt FSG nog een 10 meter-trap, die wederom door Sanne wordt benut. De resterende tijd is dan te kort om nog iets te kunnen betekenen en daarmee is de 4-3 eindstand een feit.

FSG heeft helaas de stijgende lijn vandaag niet kunnen voortzetten. Met twee thuiswedstrijden voor de boeg heeft het team echter redenen genoeg om naar boven te blijven kijken. Volgende week ontvangt FSG in Sittard Dansschool Biersteker, de nummer 11 van de competitie.