Voortvarende start Oranje O19

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar is het Kwalificatie toernooi goed begonnen tegen Cyprus. Op het Sportpark van Achilles 1894 werden de leeftijdsgenoten van Cyprus verslagen met 9 - 0.
De doelpunten werden gescoord door: Michelle Hendriks (2x), Sisca Folkertsma (3x), Pleun Raaijmakers (2x), Cheyenne van den Goorbergh en Nadine Noordam
De andere wedstrijd tussen Italie en Moldavie werd ook ruim gewonnen door Italie en ook met 9-0.

De nieuwe bondscoach Jessica Torny begon met haar basisformatie van: Paulina Quaye, Vita van der Linden, Vera ten Westeneind, Maureen Sanders, Pleun Raaijmakers, Michelle Hendriks, Sisca Folkertsma, Cheyenne van den Goorbergh, Soraya Verhoeve, Yvonne van Schijndel en Suzanne Admiraal.

Klik hier voor alle uitslagen van alle 11 de groepen.

Kort verslag

Oranje O19 ging fel van start want al na 2 minuten werd de openingsgoal gemaakt. Michelle Hendriks scoorde met een mooi afstandsschot.  Cyprus kon niet veel meer doen dan met man en macht verdedigen en het was Sisca Folkertsma die de 2-0 maakte in de 16e minuut. Hiervoor waren er al verschillende kansen geweest die niet benut werden.

In de 21e minuut werd het doel weer gevonden door Michelle Hendriks met een assist van Vita van der Linden. In de 26e minuut is het weer raak, nu maakt Pleun Raaijmakers haar eerste doelpunt, deze keer kwam de assist van Suzanne Admiraal en Pleun Raaijmakers maakt in de 28e minuut dan ook maar gelijk haar 2e doelpunt, met dank aan Sisca Folkertsma. Dezelfde Folkertsma mocht in de 37e minuut aanleggen voor een penalty die ze in de linkerhoek schoot. Ze had de smaak te pakken want na 3 minuten was het weer raak door de assist van Suzanne Admiraal. Tussendoor heeft Cyprus gewisseld en een gele kaart in ontvangst mogen nemen. De ruststand is 7 - 0.

Aan het begin van de 2e helft komen Kim van Velzen en Kay-Lee de Sanders erin voor Michelle Hendriks en Vita van der Linden. In de 48e minuut staat de 8-0 al op het scorebord door een kopbal van Cheyenne van den Goorbergh met een assist van Suzanne Admiraal. Nederland blijft kansen creëren maar het 9e doelpunt laat op zich wachten. In de 63e minuut komt Nadine Noordam in het veld voor Sisca Folkertsma. Nadine Noordam staat dan nog maar net in het veld of ze scoort de 9-0. Hierna krijgt Oranje O19 kans na kans maar komt het niet meer tot scoren. De eindstand is dan ook 9-0.

Video

Persbericht KNVB

Vrouwen onder 19 verslaan leeftijdsgenoten uit Cyprus

De eerste wedstrijd van het EK kwalificatietoernooi voor speelsters onder de 19 jaar heeft het Nederlands elftal gewonnen. In Assen werden hun leeftijdsgenoten uit Cyprus met 9-0 verslagen.

KNVB-coach Jessica Torny: "We kunnen erg tevreden zijn met dit resultaat. Vooral in de eerste helft hebben we erg goed voetbal laten zien. De tweede helft werd het allemaal iets slordiger aan onze kant en het is uiteindelijk dan ook jammer dat we de dubbele cijfers net niet halen. Al met al was het wel een heerlijke voetbalavond."

Na de eerste speelronde van het EK kwalificatietoernooi hebben zowel Italië als Nederland de volle winst geboekt. De tweede speelronde staat voor aanstaande donderdag 17 september op het programma. Opnieuw bij Achilles 1894 in Assen staat Nederland om 19.30 uur aan de aftrap tegen Moldavië en in Heerenveen staan Cyprus en Italië tegenover elkaar.

Wedstrijd: Nederland O19 - Cyprus O19

Datum: dinsdag 15 september 2015

Aanvang: 19:30 uur

Locatie: Achilles 1894 te Nederland

Betreft: 1e Elite ronde EK kwalificatie 2016 Onder  19 jaar

Ruststand: 7 - 0

Eindstand: 9 - 0

Scheidsrechter: Tania Fernandes Morais (LUX)

Assistant referees: Ella De Vries (BEL) en Gulyana Guvandiyeva (AZE)

Fourth official: Sabayel Gurbanova (AZE)