Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - FSG/Gezien.nl | Ronde 1 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Drachtster Boys - FSG/Gezien.nl
7 4
(4 : ) (2 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 28 oktober 2011
Aanvangstijd: 19:15 u
Toeschouwers : 100

Uitgesteld op oorspronkelijk vastgestelde datum voor ronde 1. Reden is dat de vader van een speelster van FSG is overleden. Drachtster Boys stemde ermee in om het duel in te halen later in het programma

Wedstrijdverslag Drachtster Boys
door Conny Oosting

Zaaldames Drachtster Boys verslaan landskampioen

In een opnieuw goedgevulde Korfbalhal kregen de toeschouwers een spannende wedstrijd te zien met hoogstaand technisch voetbal en snel spel. Beide teams moesten winnen om aansluiting te houden bij de top. In de eerste vier minuten leidde dit tot grote kansen voor Sylvia van der Geest en Vera Veelers, maar de score werd geopend door Shirley Kocacinar van FSG, 0-1. In achtste minuut was de volgende kans voor Sylvia van der Geest, ditmaal raak, 1-1. In de laatste vijf minuten van de eerste helft begon het te lopen bij Drachtster Boys en raakte FSG de scherpte wat kwijt. Brenda Bekkema vanaf de middenlijn los van de tegenstander, 2-1. Alien Vos bij de keeper Vivian van Wijk door de benen, 3-1. Een streep net over de middenlijn van Brenda Eefting, 4-1. In de laatste seconden nog een counter van FSG, die goed werd uitgespeeld door Shirley Kocacinar op Sanne Schoenmakers, 4-2.

De tweede helft begon Drachtster Boys goed. In de derde minuut een prachtig uitgespeelde aanval van Sylvia van der Geest naar Atty Eelkema, die Jessie Prijs weet te bereiken, 5-2. Daarna liet Drachtster Boys de tegenstander opnieuw aan het spel meedoen, wat onmiddellijk leidde tot een doelpunt. De 7e minuut weet Shirley Kocacinar Lianne Esseling te bereiken en schiet de 5-3 binnen. Nog geen minuut later een counter van Sanne Schoenmakers, 5-4. De laatste tien minuten was strijd van beide kanten. Overtredingen werden er volop gemaakt, waarbij de scheids wellicht iets teveel toeliet, leidde dit tot 2x geel voor Linda Janssen en tot 2x toe een 10mtr.bal voor Drachtster Boys. Vera Veelers wist van de twee, één te schoren, 6-4. Drachtster Boys speelde de laatste minuten tactisch uit, met nog een doelpunt van Brenda Bekkema, waardoor de eindstand 7-4 werd. Drachtster Boys staat nu op een dik verdiende gedeelde 3e plaats.

Volgende wedstrijd vrijdag 4 november speelt Drachtster Boys uit tegen de koploper Pernis uit Schiedam om 21.00 uur.