A+ R A-
Wedstrijdverslag: Ajax - VV Alkmaar (voorheen Telstar) | Ronde 26 | Eredivisie Veld 2015-2016
Print 

Ajax - VV Alkmaar (voorheen Telstar)
5 0
(4 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 13 mei 2016
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Ajax Vrouwen zetten Telstar simpel opzij
Bron tekst website ajax www.ajax.nl

 

De Ajax Vrouwen zijn de Week van de Waarheid goed begonnen. De koploper in de Eredivisie Vrouwen had vrijdag geen enkele moeite met Telstar: 5-0. Marlous Pieëte en Mandy Versteegt sloegen op de Toekomst allebei twee keer toe in de eenzijdige, want snel besliste Noord-Hollandse derby.

 

Ajax kan zich met de royale zege op zak definitief opmaken voor de naderende topper tegen FC Twente. Het duel tussen de nummer 1 en 2 in de Eredivisie wordt maandag in Twente gespeeld. Het onderlinge verschil tussen de Amsterdammers en de Tukkers is nog altijd drie punten. FC Twente koestert wel een aanzienlijk beter doelsaldo, mogelijk van doorslaggevend belang in de titelstrijd. Een overwinning op de Tukkers volstaat voor de Amsterdammers voor de eerste landstitel ooit. De Ajax Vrouwen besluiten de competitie op 20 mei met een thuiswedstrijd tegen PSV.

 

Startblokken De Ajax Vrouwen schoten vrijdag uit de startblokken. Na zeven minuten opende Mandy Versteegt de score. Pieëte bewees toen al direct haar waarde met prima voorbereidend werk, waarna Versteegt uit een rebound toesloeg: 1-0. In de achttiende minuut sloeg ook Piëte haar slag. Eerst werd een inzet van Desiree van Lunteren van de doellijn gehaald. Pieëte scoorde in het vervolg van dichtbij: 2-0. Weer een minuut later stond de 3-0 al op het scorebord. Ditmaal schoot Kelly Zeeman raak, nadat keeper Steen een pegel van Eshly Bakker had gekeerd.

 

Met de 4-0 van Pieëte was de wedstrijd nog voor rust definitief beslist. De Ajacied profiteerde ditmaal van een scherpe voorzet van Desiree van Lunteren vanaf rechts. Kort na de rust prikte ook Mandy Versteegt de bal voorbij Steen: 5-0. Het laatste restje spanning was toen al lang uit de wedstrijd verdwenen. De krakers tegen Twente en PSV wierpen wat dat betreft hun schaduwen vrijdag al ver vooruit op het zonnige sportcomplex de Toekomst.

 

,,Als je zo'n belangrijke wedstrijd wint is dat goed voor het vertrouwen'', keek trainer Ed Engelkes terug op de probleemloze voetbalavond. Hij kon zijn drie speelster, waaronder zijn keeper, uit voorzorg vroegtijdig wisselen. Alles om krachten te sparen voor het treffen met Twente. Engelkes: ,,We hebben een goede uitslag neergezet en niets opgelopen. Ook dat is belangrijk. Wij zijn klaar voor maandag. De speelsters hebben natuurlijk nog wat tijd nodig om te herstellen. Maar wat mij betreft mag het maandag zijn.''

 

Na de beslissende week in de titelrace wacht de Ajacieden op 28 mei nog een sportief toetje. In Den Haag spelen de Ajacieden de bekerfinale tegen ADO.

 



Statistieken:

Wedstrijd: Ajax - SC Telstar
Datum: vrijdag 13 mei 2016

Betreft: speelronde 26

Locatie: De toekomst te Amsterdam

 

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola (46. Du Ry); Zeeman (63. Oudemast), Koster, Hoogendijk, Kaagman; Van den Bighelaar, Van Lunteren, Middag; Versteegt, Bakker, Pieëte (70. Van der Linden).

 


Middag en Van der Most gehuldigd

Tessel Middag en Liza van der Most werden vrijdag voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen Telstar gehuldigd. Op de Toekomst ontvingen de Ajacieden een schaal voor 100 gespeelde wedstrijden.

Middag kwam vrijdag ook tegen Telstar in actie. Van der Most moest geblesseerd toekijken, maar zij kan zich wellicht opmaken voor de naderende competitiekraker tegen FC Twente op maandag. De Ajax Vrouwen liggen nog altijd op een ideale koers richting de eerste landstitel ooit. De Ajacieden ontvingen de schaal plus felicitaties uit handen van bestuursraadlid Jan Buskermolen en Ajax' manager vrouwenvoetbal Marleen Molenaar.