FC Twente verslaat Hongaarse opponent

De Enschedese vrouwen hebben op het sportpark Slangenbeek van ATC'65 goede zaken gedaan in hun openingswedstrijd tegen Ferencvárosi TC. De eerste helft verliep zonder al te veel hoogtepunten en er werd niet gescoord. Na rust werd er wel gescoord en eindigde de wedstrijd in 2 - 0. De openingsgoal werd gescoord door Tashira Renfurm in de 49e minuut. Het tweede doelpunt werd in de 67e minuut gemaakt door Renate Jansen.

Donderdag speelt FC Twente de 2e wedstrijd tegen Jeunesse Jonglënster dat vandaag met 5 - 1 van ASA Tel Aviv verloor.

Fotograaf Roel Ubels was aanwezig en de foto's staan op deze site. Zie Gallery > Champions League. Lees meer voor de Statistieken en kort verslag .........>>>>

Kortverslag

In de eerste helft zijn er maar weinig hoogtepunten te melden. Ferencvárosi was in het begin van de eerste helft iets sterker dan FC Twente maar kon hier geen voordeel uithalen. Langzaam maar zeker nam FC Twente het initiatief over van de Hongaarse vrouwen maar ook zij kwamen niet tot scoren en zo was het na 1 helft spelen nog 0-0. Ferencvárosi heeft 1 goede kans gecreeërd en FC Twente 3.

De tweede helft was er meer te beleven. FC Twente startte sterk en al in de 49e minuut werd het 1-0 door een doelpunt van Tashira Renfurm. FC Twente bleef druk zetten en kansen creeëren en dit werd in de 67e minuut beloond met een vrije trap die door Stefanie van der Gragt werd genomen. Deze werd nog gekeerd maar op het geweldige afstandschot van Renate Jansen, dat uit de rebound volgde had Ferencvárosi geen antwoord, 2-0. Hierna probeerde FC Twente nog voor een derde treffer te gaan, de kansen waren er maar het doelpunt bleef uit.

Verslag FC Twente

Bron website FC Twente

FC Twente Vrouwen wint eerste Champions League duel

FC Twente Vrouwen heeft dinsdagavond het eerste duel van het voorrondetoernooi in de UEFA Women’s Champions League met 2-0 van Ferencvárosi TC gewonnen. Na een 0-0 ruststand scoorde Tashira Renfurm de openingstreffer na ruim een uur spelen. Renate Jansen zorgde even later voor de eindstand.

Na een rustige eerste helft waarin FC Twente Vrouwen de betere kansen had speelde de ploeg van Arjan Veurink in de tweede helft een beduidend hoger tempo. Verschillende kansen werden er vervolgens gecreëerd voordat de eerste goal viel. Tashira Renfurm scoorde de eerste voor FC Twente Vrouwen van het toernooi. Uit de rebound van een vrije trap van Stefanie van der Gragt, was het Renate Jansen die de score verdubbelde. De score had hoger uit kunnen vallen maar de scherpte voor de goal ontbrak.  Zoï van de Ven en Kristina Erman maakten in deze wedstrijd hun officiële debuut.

Youtube

Wedstrijd: FC Twente - Ferencvárosi TC (Hongarije)

Datum: 11 augustus 2015 | 19:00 uur

Locatie:  Sportpark Slangenbeek

Betreft: 1e wedstrijd Champions League kwalificatie ronde

Scheidsrechter: Marte Sørø (NOR)

Assistent-scheidsrechters: Ann-Marie Sjøvika (NOR) en Hasmik Gharibyan (ARM)

Fourth-official: Knarik Grigoryan (ARM)

Ruststand: 0 - 0

Eindstand: 2 - 0

Reporter: Angela van Oijen

Fotograaf: Roel Ubels - meer foto's zie Gallery > Champions League boven in het menu!

Doel:  1. Marieke Ubachs en 16. Jade Adan

Verdediging: 15. Laika Boerrigter, 4. Stefanie van der Gragt, 3. Danique Kerkdijk, 5. Siri Worm, 12. Tashira Renfurm, 2. Maud Roetgering en 8. Kristin Erman.

Middenveld: 9. Anouk Dekker, 19. Cheyenne van de Goorbergh, 10. Maayke Heuver, 6. Marthe Munsterman, 14. Jill Roord en 18. Zoï van de Ven

Doel: Anna Samu en Júlia Németh

Verdediging: Andrea Rudán, Dorottya Szabó, Katalin Vicai, Kitti Madarassy, Adrienn Bokor, Inna Zlidnis, Fatima Nagypál

Middenveld: Zsófia Horváth, Enikő Bognár, Boglárka Horváth, Jelena Čanković, Csilla Krascsenics, Evelin Fenyvesi

Voorhoede: Anna Vidovenyecz, Elizabeth Addo, Sladjana Bulatović, Bernadett Zágor, Ebere Orji, Evelin Mosdóczi Petra Krascsenics

Coach: Balázs Dörnyei