A+ R A-

Pernis wint kraker Eredivisie zaalvoetbal vrouwen in Schiedam tussen vv Pernis en Drachtster Boys

In de zeer spannende wedstrijd waarbij Drachtster Boys steeds op voorsprong stond sloeg Pernis BSS in de slotfase genadeloos toe en won dit duel uiteindelijk met 5-3. In de andere wedstrijd boekte KTP Nieuw Roden een monsterzege van 8-2 op Hovocubo.

Net als in de Eredivisie veld staan aankomende vrijdag de nummer 1 , vv Pernis/Barcelona Soccer Schools en de nummer 2, Drachtster Boys tegenover elkaar.

Op dit moment staan de Friezinnen 9 punten achter op de koploper met 2 wedstrijden minder. De rangschikking in de competitie is van belang voor het thuisvoordeel van de 3e wedstrijd en de tegenstander. De eerste wedstrijd werd gewonnen door de Rotterdammers met 1 – 3.
Het bestuur van Drachten verlengde afgelopen weken het contract van trainer/coach Symen Abe Hoekstra met een jaar.

In Leek komt KTP Nieuw Roden in actie tegen Hovocubo. De noordelingen, net als Drachtster Boys, spelen straks de finale voor de beker en kunnen de schaal pakken.
De tegenstander uit Hoorn bevindt zich op de 9e plek. De Westfriezen hebben veel blessures en dat speelt hen in het 2e gedeelte van de competitie parten.
De thuisploeg, de nummer 3, kan bij winst op de 2e plek komen.

 

 

 

Nabeschouwing

Nabeschouwing door Marius Privee

 vv Pernis toont veerkracht in topper tegen Drachtster Boys

In de eredivisietopper  wist vv Pernis /Barcelona Soccer Schools een 1 – 3 achterstand om te buigen in een 5 – 3 overwinning op Drachtster Boys.
Jessie Prijs (DB) schoot al in de eerste minuut de bezoekers op een 0 – 1 voorsprong. Dit is ook de ruststand.
Vlak na de wissel maakte Jessie Prijs 0 – 2. De landskampioen drong steeds meer  aan en het was Suzanne Bakker die 1 – 2 scoorde. Na de 1 -3 van Esra van der Heide(DB) leek de strijd beslist. De koploper dacht daar anders over en vocht zich terug naar een 3 – 5 overwinning . Doelpuntenmakers waren S.Dounia El Byar, Felicia Farhad Sedighi, Suzanne Bakker en Mylenca van Ee.

KTP Nieuw Roden pakte  door ruim te winnen van Hovocubo de 2e plaats. De thuisclub begon sterk en stond al snel met 3 – 0 voor. De rust werd met een 4 – 0 stand bereikt.
Na de wissel werden scoorde de bekerfinalist nog vier maal. De bezoekers wisten twee maal te scoren en zo werd het uiteindelijk een 8 – 2 overwinning. Door deze overwinningsteeg Nieuw Roden naar de 2e plek.

 

Voorbeschouwing

Voorbeschouwing door Marius Privee

 Net als in de eredivisie veld staan aankomende vrijdag de nummer 1 , vv Pernis/Barcelona Soccer Schools en de nummer 2, Drachtster Boys tegenover elkaar.
Op dit moment staan de Friezinnen 9 punten achter op de koploper met 2 wedstrijden minder. De rangschikking in de competitie is van belang voor het thuisvoordeel
van de 3e wedstrijd en de tegenstander. De eerste wedstrijd werd gewonnen door de Rotterdammers met 1 – 3.
Het bestuur van Drachten verlengde afgelopen weken het contract van trainer/coach Symen Abe Hoekstra  met een jaar.

In Leek komt KTP Nieuw Roden in actie tegen Hovocubo. De noordelingen, net als Drachtster Boys, spelen straks de finale voor de beker en kunnen de schaal pakken.
De tegenstander uit Hoorn bevindt zich op de 9e plek. De Westfriezen hebben veel blessures en dat speelt het in het 2e gedeelte van de competitie parten.
De thuisploeg, de nummer 3, kan bij winst op de 2e plek komen.

 

 Lees ook Gids Eredivisie Zaal 2016-2017 met alle selecties, contactpersonen, sporthallen, geschiedenis etc.

 

 

Programma

Programma 

 

 Programma  31 maart 2017
 
20.30 uur Schiedam (Margriethal)                   vv Pernis/Barcelona Soccer Schools – Drachtster Boys
21.15 uur Leek ( Leek Sportcentrum)              KTP Nieuw Roden – Hovocubo
 

 

 

 

Uitslagen

Uitslagen

 

 

 

Stand

Stand