A+ R A-

Winst Nederland vs Nieuw-Zeeland

Eindstand Nederland -  Nieuw Zeeland 2-0 (Shanice van de Sanden 2x). 
Vanavond speelden de Oranje Leeuwinnen tegen Nieuw-Zeeland hun 1e oefeninterland ter voorbereiding op het Europees Kampioenschap welk volgend jaar in eigen land wordt gehouden. De wedstrijd begon om 18:30 uur in het IJmond Stadion te Velsen. Bondscoach Arjan van der Laan had drie debutanten in zijn selectie zitten dit waren Jeslynn Kuijpers (PSV), Inessa Kaagman (Ajax) en Myrthe Moorrees (PSV), zij zijn vanavond niet ingezet.

De bondscoach start met de volgende basis: Loes Geurts, Mandy van den Berg, Kelly Zeeman, Desiree van Lunteren, Dominique Janssen, Tessel Middag, Sherida Spitse, Daniëlle van de Donk (46e Renee Slegers), Shanice van de Sanden, Ellen Jansen, Lieke Martens

Lees ook het verslag van Luc Calleeuw en Ons Oranje, klik op lees meer...... 

Lees meer...

Oranje wint ook 2e duel tegen Denemarken

Vanochtend om 9.15 uur Nederlandse tijd startte het Nederlands vrouwenelftal de tweede oefeninterland tegen Denemarken in Turkije. De eindstand van Denemarken-Nederland is 1-2 (0-1). Vivianne Miedema opende op slag van rust de score en vlak voor het einde scoorde Danielle vd Donk de winnende goal. Bondscoach Arjan vd Laan begon met de volgende basiself: Sari van Veenendaal, Merel van Dongen, Danique Kerkdijk, Desiree van Lunteren, Claudia van den Heiligenberg, Kelly Zeeman, Jill Roord, Jackie Groenen, Shanice van de Sanden, Eshly Bakker, Manon Melis.

De 1e wedstrijd werd vrijdag met 2-0 gewonnen. Jackie Groenen maakte daarin haar debuut. Zondag heeft middenveldster Tessel Middag het trainingskamp in Turkije verlaten vanwege een fikse griep.
Klik op lees meer voor de opstelling, het KNVB verslag en de statistiek.......>>>> 

Lees meer...

Stroomstoring nekt Oranje Leeuwinnen

Afgelopen vrijdag was er de overwinning op Frankrijk (1-2) in Parijs, vanavond verloren de Oranje Leeuwinnen van Polen met 1 - 0. Er werd echter maar één helft gespeeld want tijdens de rust kreeg het stadion te kampen met een stroomstoring. Deze bleek echter zo hardnekkig dat de wedstrijd uiteindelijk definitief gestaakt werd.

Polen de nummer 32 van de wereld kwam in de 19e minuut op voorsprong nadat er balverlies geleden werd door Nederland op eigen helft. Met een slimme steekpass werd de spits van Polen op het doel afgestuurd. In eerste instantie wist keepster Angela Krist nog te stoppen maar de bal glipte onder haar door waardoor Ewa Pajor de 1-0 kon binnen schieten. Shanice van de Sanden dacht in 28e minuut de gelijkmaker te maken maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. Helaas voor Nederland kunnen zij deze achterstand in de 2e helft niet meer recht zetten.

Bondscoach Arjan van der Laan begon met een totaal ander elftal, alleen Stefanie v.d Gragt en Desiree van Lunteren begonnen de vorige wedstrijd in de basis: Angela Christ, Stefanie van der Gragt, Merel van Dongen, Desiree van Lunteren, Petra Hogewoning, Marthe Munsterman, Renee Slegers, Tessel Middag, Shanice van de Sanden, Vanity Lewerissa en Kirsten van de Ven

Lees meer...

Winst Nederland op Japan 3-1 !!!!!!!

Eindstand Nederland-Japan 3-1. 

Zondag 29 november om half 5 traden de Oranje Leeuwinnen aan tegen WK finaliste Japan. Bondscoach Arjan van der Laan begon met de volgende basiself: 01. Sari van Veenendaal, 02. Desiree van Lunteren, 03. Stefanie van der Gragt, 04. Mandy van den Berg, 05. Dominique Janssen, 06. Anouk Dekker, 07. Manon Melis, 08. Sherida Spitse, 09. Vivianne Miedema, 10. Daniëlle van de Donk, 11. Lieke Martens.

De storm speelde best wel een grote rol, in de 1e helft had Japan windkracht 7 tegen. Nederland kwam reeds in de 3e minuut op voorsprong en bouwde deze uit tot een ruststand van 2-0. Japan kreeg meerdere mogelijkheden tot scoren maar benutte deze niet, pas kort in de 2e helft scoorde Japan de aansluitingstreffer. Oranje keepster Sari van Veendaal was menigmaal het struikelblok voor Japan. Uiteindelijk bepaalde Oranje met een benutte penaltyde 3-1 eindstand.. 

klik op lees meer voor uitvoerig wedstrijdverslag, statistieken, foto's etc. ........>>>> 

 

 

Lees meer...

Nederland wint met 1-2 van Frankrijk

Na een gemakkelijk oefenpotje tegen Wit-Rusland in augustus, moesten de Oranje Vrouwen ditmaal de mouwen opstropen. Frankrijk, de nummer 3 van de wereld, ontving in Parijs de Oranje Leeuwinnen. Het werd de 27e ontmoeting tussen beide landen.
Frankrijk zag deze ontmoeting als een goede voorbereiding op de Oekraine a.s. dinsdag en Nederland zoekt sterke tegenstanders, want in maart 2016 speelt het drie Kwalificatie duels om het ticket naar RIO te behalen. Dat Frankrijk een sterke tegenstander is, dat wist de technische staf, maar de ruststand is 1-2 in het voordeel van Nederland en daar veranderde niets aan, dus 1-2 winst op de nr. 3 van de wereldranglijst, KLASSE ORANJE LEEUWINNEN!!!!


De nieuwe bondscoach Arjan van der Laan begon met de volgende basiself: Sari van Veenendaal, Mandy van den Berg, Stefanie van der Gragt, Desiree van Lunteren, Dominique Janssen, Anouk Dekker, Sherida Spitse, Danielle van de Donk, Manon Melis, Vivianne Miedema, Lieke Martens

Lees meer...