A+ R A-

Uitslagen laatste competitieronde Eredivisie Zaal

Het was de laatste ronde, 20 wedstrijden zijn gespeeld en hierna volgen de play-offs.
Pernis/Barcelona Soccer Schools eindigde op 1 met 52 punten, Drachtster Boys 2e met een beter doelsaldo  en net zo veel punten als KTP Nieuw Roden met 46 punten, op de 4e plaats met 36 punten FC Gelre. Deze 4 teams spelen de play-offs.

Op de 5e plaats is Drs. Vijfje ge-eindigd met 35 punten, Zuidoost United werd 6e met 30, Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau 7e met 23, Pro Futsal Club 8e met 19, Hovocubo 9e met 18, Avanti/Keuning Advocaten 10e met 14 en Team Alkmaar/Sportstar sloot de rij met 1 punt op de 11e en laatste plaats. 

Lees verder de Voorbeschouwing, tabblad Play offs

 

Nabeschouwing

Nabeschouwing door Marius Privee

 Play- offs vrouwen eredivisie zaal zijn duidelijk.
 
De laatste speelronde in de eredivisie vrouwen was nog belangrijk voor de plaatsen 2 en 3. Drachtster Boys won met 4 – 1 van FC Gelre.
Voor de thuisploeg scoorden Esther van Toledo(2), Lotte Donath en Esra van der Heide. Voor de bezoekers was het Marley Renner.
 
Het andere duel van belang was KTP Nieuw Roden tegen Reiger Boys/ Treffer Uitzendbureau. Ook hier won de thuisploeg met 4 – 1. De bezoekers streden fanatiek en kwam na een 1 – 0 achterstand op gelijke hoogte .Voor de rust werd het nog 2 -1. Na de wissel liep het thuisteam uit naar 4 – 1. Ondanks deze overwinning bleef de Drentse formatie op de 3e plaats.
 
Pro Futsal Club kon de laatste wedstrijd van de competitie niet winnen van Avanti/ Keuning Advocaten. Het werd een knappe overwinning 3 – 5 voor de Friezinnen. De doelpuntenmakers voor de bezoekers waren Si Shut Hau (3), Daisy Andringa en  Femke Reitsma
 
Zuidoost United speelde zijn laatste wedstrijd in de eredivisie tegen Hovocubo. De Amsterdamse formatie sloot met een 3 – 2 overwinning de boeken.
 
Alkmaar/Sportstars wist ook de laatste wedstrijd niet te winnen. Het werd een nipte nederlaag in een goede wedstrijd  tegen drs. Vijfje. De Alkmaarse treffers kwamen van Marit
Kunst en Simone Brussel.

Voorbeschouwing

Voorbeschouwing door Marius Privee

Vorige week werd de laatste deelnemer aan de play-offs bekend. FC Gelre, KTP Nieuw Roden, Drachtster Boys en vv Pernis/Barcelona Soccer School strijden straks om de schaal. 
De Noordelijke ploegen staan in punten gelijk en als dat na deze speelronde nog zo is, dan is het doelsaldo beslissend. Het verschil is op dit moment 25 doelpunten in het voordeel voor de ploeg uit Drachten. 
 
De degradant was aan het begin van de competitie al bekend. Os Lusitanos trok zich terug uit de Eredivisie, omdat het geen representatief team op de been kon brengen. Exstudiantes Zwolle (Oost), Mazzelstars (West II), Viod (Noord) en Os Lusitanos (West I) strijden vanaf 5 mei a.s. voor promotie naar de Eredivisie. 

Bekerwinnaar Drachtster Boys krijgt FC Gelre, de nummer 4, op visite.De thuisclub moet winnen om zeker te zijn van de 2e plek. Dit geeft het thuisvoordeel bij de play offs. FC Gelre werd in het eerste seizoen van de Eredivisie, 2011 – 2012 , landskampioen. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel (5 – 5).
FC Gelre eerste landskampioen met start Eredivisie (2011-2012)


KTP Nieuw Roden krijgt Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau op bezoek. Voor deze wedstrijd spelen de meiden O18 tegen elkaar voor een plek bij het Nederlands Kampioenscha. De ploeg van Andy de Jong (NR) kan bij winst nog tweede worden in de rangschikking. In Heerhugowaard won de Drentse ploeg met 1 – 3.
 
In Sporthal Meent spelen Team Almaar/Sportstars en drs. Vijfje tegen elkaar. Laatstgenoemde ploeg streed lang voor plaats vier. De eerste wedstrijd wonnen de studentes met 6 – 3.
 
Zuidoost United had lange tijd zicht op een mooie klassering. In de laatste periode kon de ploeg moeilijk tot winst komen. Tegenstander  Hovocubo begon het seizoen ook sterk. De vorige ontmoeting eindigde in een 3 – 5 overwinning voor de Amsterdammers.
 
Pro Futsal Club staat op de 8e plek. Opmerkelijk was dat de ploeg uit Apeldoorn twee maal wist te winnen van de landskampioen. Op bezoek komt het dit seizoen debuterende Avanti/Keuning Advocaten. De ploeg uit Stiens vinden we terug op de 10e plek met 11 punten. De eerste wedstrijd werd een 2 – 5 overwinning voor PFC.
 

 Lees ook Gids Eredivisie Zaal 2016-2017 met alle selecties, contactpersonen, sporthallen, geschiedenis etc.

 

Play offs

De bovenste vier ploegen strijden dus om het Landskampioenschap. Degradant is OS Lusitanos die zich terugtrok aan het begin van het seizoen.

De vier ploegen zijn: Drachtster Boys; FC Gelre; KTP Nieuw-Roden en vv Pernis/Barcelona Soccer School.
Speeldata is 5 en 12 mei, de 3e wedstrijd NNB


Nummer 1 speelt tegen nr. 4
Nummer 2 speelt tegen nr. 3
 
De hoogstgeplaatste heeft het thuisvoordeel. Dit team speelt dus bij drie wedstrijden tweemaal thuis.


 

Vier ploegen strijden voor promotie naar Eredivisie
 
Vier teams uit de vrouwen Hoofdklassen hebben zich aangemeld voor de strijd om promotie naar de eredivisie vrouwen zaalvoetbal.
De volgende verenigingen strijden om twee plekken : VIOD (Noord), Exstudiantes Zwolle (Oost), Os Lusitanos ( West I) en Mazzelstars (West II)
Het team dat deze halve competitie wint maakt de stap naar de eredivisie. De ploegen spelen een halve competitie. De start is op vrijdag 5 mei a.s..
Viod start thuis tegen Exstudiantes Zwolle en Os Lusitanos neemt het tegen Mazzelstars op De andere wedstrijden worden gespeeld op 12 en 19 mei a.s..
 
Programma promotiewedstrijden 5 mei a.s.:
 
Viod – Exstudiantes Zwolle
Os Lusitanos -  Mazzelstars

Speeldata is 5, 12 en 19 mei 2017!

Programma

Programma 28 april 2017
 

 
20.40 uur Alkmaar (De Meent)                         Team Alkmaar/Sportstars – G.S.F.V. Drs. Vijfje
19.45 uur Apeldoorn (Mheenpark)                    Pro Futsal Club – Avanti /Keuning Advocaten
21.30 uur Drachten (Snij Noordhal)                   Drachtster Boys – FC Gelre
21.15 uur Amsterdam (Bijlmer Sportcentrum)   Zuidoost United -  Hovocubo
21.15 uur Leek ( Sportcentrum Leek)                KTP Nieuw Roden – Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau

 

 

 

Uitslagen

Uitslagen

 

 

 

Stand

Stand