Wedstrijdverslag: FC Gelre - Drachtster Boys | Ronde 11 | Eredivisie Zaal 2016-2017

FC Gelre - Drachtster Boys
5 5

Wedstrijddatum: vrijdag, 16 december 2016
Aanvangstijd: 20:30 u

Drachtster Boys verspeelt ruime marge tegen FC Gelre
Door Conny Oosting-Wildeboer

Vrijdag 16 december stond de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. In Wehl kwam Drachtster Boys op bezoek. FC Gelre stond voorafgaand aan deze wedstrijd op de vierde plek. Drachtster Boys vonden we terug op de vijfde plek met 1 punt minder, maar ook 1 wedstrijd minder gespeeld.

Nadat FC Gelre had afgetrapt duurde het enige tijd voordat de eerste kansen konden worden vermeld. Beide ploegen probeerden eerst in het ritme te komen. Na drie minuten was de eerste kans voor Gelre. Het schot van Angela van Rooij ging net voorlangs. Aan de andere kant was het keepster Jantien van der Zijden die, nadat zij eerst een goede redding had op het schot van Esther van Toledo, werd gepasseerd door een schot vanaf de zijkant van Jessie Prijs. De bal ging onder haar door en belandde in het netje; 0-1.

Niet veel later scoorde Esra van der Heide de 0-2 op aangeven van Rianne Mulder. Van der Heide maakte bijna ook haar tweede van de avond, maar haar inzet werd van de lijn gehaald. Met nog 5 minuten te spelen kwam Jessie Prijs goed voor haar man, stoomde op door het midden om vervolgens hard onderkant lat de 0-3 binnen te schieten.

Twee minuten voor tijd is het Angela van Rooij die wat terug deed voor de thuisploeg. Uit een intrap schoot zij hard via de binnenkant van de paal raak. Iris Thus had nog kans om de aansluitingstreffer te maken voor rust, maar zij vergat te schieten. Al met al een leuke eerste helft met aantrekkelijk voetbal.

Na de rust ging Drachtster Boys verder met waar het de eerste helft aan begonnen was; mooie combinaties en goed voetbal. Het was dan ook de afwezigheid van een afmaker bij de tweede paal die er voor zorgde dat de score niet verder uitgebreid werd.

Iris Thus verraste iedereen halverwege de tweede helft met een mooi afstandsschot. Haar schot belandde echter op de lat. Bernou Hylkema schoot aan de andere kant van afstand, maar keepster van der Zijden haalde de bal uitstekend uit de hoek.

Esther van Toledo en Jessie Prijs hebben de afgelopen weken laten zien patent te hebben op de goede 1:2 aan de zijkant. Ook vandaag vonden zij elkaar weer goed. Prijs werd gelanceerd en schoot de bal vervolgens beheerst in de verre hoek; 1-4.

FC Gelre moest iets doen om meer grip te krijgen op de vrouwen uit Drachten en ging met meespelende keeper spelen.

Drachtster Boys had hier geen antwoord op en werd compleet overrompeld. Nadat Angela van Rooij de 2-4 maakte, schoot nog geen minuut later Frederique Smit uit de scrimmage de 3-4 binnen.

Keepster Jantien van der Zijden was inmiddels weer terug op haar troon, maar Gelre had de flow te pakken. Na een goede 1:2 schoof Judith Westervelt de bal onder Teuny Bosma door. De grote voorsprong met een marge van 3 doelpunten was hiermee in 2 minuten volledig teniet gedaan.

Het werd nog erger door de vrouwen uit Drachten. Judith Westervelt ging er op snelheid vandoor en passeerde de verdediging. Ook dit schot ging onder keepster Bosma door in het doel.

De voorsprong was Gelre niet lang gegund; een minuut  later kwam wederom Jessie Prijs naar binnen en schoot hard de 5-5 binnen.

Beide ploegen kregen nog kleine kansjes om de overwinning over de streep te trekken, maar het gelijkspel bleef op het scorebord staan.

Na de winterstop beginnen beide ploegen weer op vrijdag 13 januari. Drachtster Boys mag zich opmaken voor de uitwedstrijd bij Avanti/Keuning Advocaten. FC Gelre krijgt KTP Nieuw Roden op bezoek.

Selectie Drachtster Boys: Teuny Bosma, Sanne Bijlstra, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer en Bernou Hylkema

Selectie FC Gelre: Jantien van der Zijden- Wanrooij, Geke Schuurman, Judith Westervelt, Angela van Rooij, Iris Thus, Mira Jansen, Frederique Smit, Charel Hendriks en Lyndsay van Haeren