A+ R A-

Uitslagen Speelronde 7 Top en Hoofdklassen

Dit weekend werd de 7e ronde gespeeld in de Topklasse en HKA zat. en HKB zon. Lees verder in het artikel voor de nabeschouwingen. 
De top 3 van de Topklasse is door elkaar geschud door het verlies van Jong Telstar en de winst van Ter Leede en Jong ADO Den Haag.

In de Hoofdklasse Zaterdag weinig veranderingen en de top3 blijft hetzelfde, RCL blijft de koploper. 
In de HKB zondag blijven beide koplopers Fortuna Wormerveer en t Zand winnen en rode lantaarndrager Victoria Boys verliezen.
Volgende week Beker/inhaal of indien n.v.t. dan een vrij weekend. 

Lees de voorbeschouwing, een topper in de Topklasse, spannende duels in alledrie de competities die de ranglijsten weer zullen verschuiven!  

 

Lees ook  De Promotie en Degradatie regeling voor het nieuwe seizoen!

Dit artikel staat standaard op onze website onder Competities!

U kunt zelf een Statistische voorbeschouwing maken door simpel weg op het min tekentje te klikken waar straks de uitslag komt te staan!

 

Programmas

Top en Hoofdklassen - de aanvangstijden zijn gecheckt met Voetbal.NL

 

  

Uitslagen

Uitslagen Top

 

 

Uitslagen HK ZAT

 

 

Uitslagen HK ZON

 

Topklasse

Voorbeschouwing Topklasse 

In de Topklasse deze zaterdag spelen alle teams tegen een team die 1 tree hoger/lager staan, op Saestum tegen Eldenia na dan, verders spelen de nummers 1-2, 3-4, 5-7, 8-9, en 11-12 tegen elkaar.

 

Koploper Jong Telstar ontvangt thuis de nummer 2, Ter Leede. Bij winst verstevigt de Jonge Witte Leeuwinnen hun verrassende koppositie in de Topklasse!
Bij verlies raken zij de koppositie kwijt. Inmiddels hebben zij wel al getoond dat zij hun mannetje staan, want zowel Jong ADO als DTS Ede werden aan hun zegekar gebonden. De Sassenheimse vrouwen zijn dus gewaarschuwd!

 

Op de hielen van Jong Telstar zit ook Jong ADO Den Haag en die krijgen het ook niet makkelijk dieze zaterdag want zij ontvangen thuis de kampioen van vorig seizoen DTS Ede!
Beiden hebben dus verloren van Jong Telstar. Jong ADO heeft vier duels op rij gewonnen. DTS scoorde vorige week een zevenklapper tegen Eldenia na hun verlies tegen Jong Telstar de week ervoor.

Twee spannende duels dit de ranglijst kan wijzigen, maar ook kan verstevigen voor 1 team!

 

Een Amsterdamse derby is die tussen Wartburgia en SC Buitenveldert 1.
Het wordt de 7e ontmoeting en het opmerkelijke is dat een wedstrijd altijd eindigt met een nul erin! Er vallen dus geen doelpunten aan beide kanten.
Van de 6 duels wist Buitenveldert er vijf te winnen. Het verschil is slechts 1 puntje op de ranglijst.

 

Een duel tussen de nummers 8 en 9 is die van SC Woezik en Barendrecht. De eerste een debutant en de ander voor het 2e seizoen in de Topklasse. De start van dit seizoen een stuk moeizamer dan afgelopen seizoen voor de Barendrechtse club. Het is nu 3 duels op rij geen winst. Voor de club uit Wijchen is het ook wennen, want normaliter won het team wekelijks in hun voorgaande competities.

Woezik staat 3 punten voor op Barendrecht en kan dus een gat slaan van 6.

 

Saestum ontvangt thuis Eldenia die al vier duels op rij heeft verloren. Ook deze club is dat niet gewend. Vorig seizoen nog een verrassende debutante in deze klasse. Dit seizoen zullen zij toch echt de mouwen moeten opstropen en punten pakken, anders kan het weleens anders uitpakken.

De Zeister vrouwen verzamelt de punten bij elkaar, uit de laatste 3 duels 7 punten van een totaal van 11. Winst op Eldenia betekent aansluiting bij de top 5.

 

De nummers 11 en 12 spelen tegen elkaar, oftwel RKHVV thuis tegen RVVH. Verschil 1 punt op de ranglijst.
Ook zij weten dat bij winst zij wellicht uit de rode zone kunnen komen.


 

Uitslagen Topklasse

 


Nabeschouwing

 

Jong Telstar, dat tot vandaag koploper was leed duur puntenverlies tegen Ter Leede, ze werden met 1-4 verslagen en Ter Leede neemt de koppositie over. Door de winst van Jong ADO Den Haag met 4-3 op DTS Ede zakt Jong Telstar naar de 3e plaats en stijgt Jong ADO Den Haag naar de 2e plaats. DTS Ede zakt door dit verlies naar de 6e plaats.

Ook Wartburgia zakt behoorlijk in de stand, ze verloren thuis met 1-4 van Buitenveldert, ze staan nu op de 8e plaats. Buitenveldert klimt op van de 7e naar de 5e plaats. Saestum deed het met 4-1 thuis een stuk beter tegen Eldenia. Eldenia zakt hierdoor naar de 10e plaats. Saestum stijgt naar de 4e plaats.

Woezik kreeg thuis Barendrecht op bezoek en won met 3-2. 3 Punten erbij voor het team uit Wijchen en hierdoor stijgen ze een plaatsje naar 7. Barendrecht zakt er juist een van 9 naar 10. RKHVV pakte 3 belangrijke punten in het duel tegen RVVH. RVVH blijft hierdoor laatste staan maar RKHVV stijgt van de 11e naar de 9e plaats.

 


Stand Topklasse

 


HK ZAT

Voorbeschouwing Hoofdklasse Zaterdag  

 

RCL veroverde vorige week de koppositie van VIOD in hun onderlinge duel.

Deze week gaat de koploper op bezoek in Zwolle bij Jong PEC. Het wordt de 3e ontmoeting en RCL heeft nog nooit verloren. Eenmaal werd het gelijk.

PEC staat 6e en 5 punten verschil op de ranglijst.
RCL is nog ongeslagen!

 

Nummer 2 VIOD speelt uit bij debutant Ste.Do.Co, die vierde staan. In het seizoen 2013-2014 speelden ze al tegen elkaar. Het wordt dan ook de 3e ontmoeting.
VIOD heeft nog nooit verloren, eenmaal winst en eenmaal gelijk. Stedoco staat 3 punten achter op VIOD. Bij winst dus op gelijke hoogte.

 

Nummer 3, SSS, ontvangt thuis Be Quick'28 1. SSS vorig seizoen nog in de nacompetitie net als Oranje Nassau (ook vorig seizoen nacompetitie) en nu meedoen in de top 5.
Be Quick'28 1 staat 8e, een beetje teleurstellend voor het team uit Zwolle.
Het wordt de 7e ontmoeting, waarvan SSS er vier van wist te winnen. Het werd eenmaal gelijk. Be Quick'28 wist nooit in KLaaswaal te winnen!

 

Zoals al gezegd de andere verrassing is Oranje Nassau. Goed voor de 5e stek. Zij gaan ook naar Zwolle, HTC, de kampioen van vorig seizoen in 1B.
Echter met HTC gaat het niet zo goed. Slechts 1 schamel puntje. Dit wordt de 3e ontmoeting en alletwee werden door de Groningers gewonnen.

 

De nummer 7, Heerenveen ontvangt thuis IJzendijke, de nummer 9. Beiden wisten hun duel vorige week met 4 goals te bezegelen!
Slechts 1 puntje verschil op de ranglijst.

 

Is dit de wedstrijd voor Ter Leede 2 om uit het dal te klimmen? Zij gaan op bezoek bij nummer 10, Sporting'70.
De debutant zal denken, ja maar bij winst slaan wij een gat met deze Sassenheimers.
1 Puntje heeft Ter Leede 2 die normaliter in de top 5 meedraaien. Ze hebben nog niet eerder tegen elkaar gespeeld.

 

 

Nieuw zijn in deze klasse:

Heerenveen TT (gedegradeerd Top)

HTC Zwolle (kampioen 1B)

IJzendijke (gepromoveerd)

Sporting'70 (gepromoveerd)

Ste.Do.Co 1 (kampioen 1A)


Uitslagen HK Zaterdag

 

 


Nabeschouwing HK Zaterdag


Koploper RCL ging op bezoek bij Jong PEC Zwolle en bracht 3 punten mee terug naar huis, ze wonnen met 0-1 en blijven koploper in de Hoofdklasse Zaterdag. Jong PEC Zwolle zakt van de 6e naar de 7e plaats. Nummer 2 VIOD had ook een uitwedstrijd en wist te winnen in Hoornaar tegen Stedoco met 0-1. VIOD behoudt de 2 plaats maar Stedoco zakt naar 6e plaats. 

SSS kreeg visite van Be Quick'28 en wist weer 3 punten bij te schrijven ten kosten van de bezoekers, de eindstand is 2-1. SSS blijft 3e en Be Quick'28 blijft 8e. Oranje Nassau was in de uitwedstrijd te sterk voor HTC en wonnen met 1-3. Oranje Nassau stijgt een plaatsje naar plaats 4 en HTC zakt naar de laatste plaats. Dit komt ook omdat Ter Leede 2 de eerste 3 punten van het seizoen binnenhaalde tegen Sporting'70. Ter Leede 2 won met 1-2. Zoals gezegd verlaat Ter Leede 2 hierdoor de laatste plaats en staat nu 11e. Sporting'70 blijft 10e staan.

Heerenveen TT won met 2-1 van IJzendijke en stijgt hierdoor naar de 5e plaats. IJzendijke blijft 9e.


Stand HK ZAT

 

HK ZON

Voorbeschouwing  Hoofdklasse Zondag

 

Koploper Fortuna Wormerveer speelt thuis tegen debutant Maarssen. Maarssen staat 9e op de ranglijst, verschil 11 punten. De teams kennen elkaar niet.

 

Daarentegen speelt de andere koploper, SC 't Zand, uit in Amsterdam tegen SC Buitenveldert. Buitenveldert staat 3e op de ranglijst dus een pittig duel voor de Tilburgers. Het wordt de 7e ontmoeting en 't Zand wist er 4 te winnen en eenmaal werd het gelijk.

 

De nummer 4, FC Eindhoven gaat op bezoek bij Prinses Irene. Voor hun doen veels te laag genoteerd, 13e stek. Ook hier de 7e ontmoeting, vier maal won de Eindhovenaren, 1x gelijk en 1x wist Prinses Irene te winnen. En die overwinning was zelfs een zevenklapper! Maar of dat gaat gebeuren zondag, dat denken we niet.

 

Nummer laatst (14e), Victoria Boys ontvangt thuis dus Venray 1. Zoals gezegd 0 punten voor de Boys. Het wordt ook hier de 7e ontmoeting tussen beiden.
Driemaal won Venray, tweemaal Victoria Boys en eenmaal gelijk.

 

Nummer 6, DSE speelt thuis tegen Someren de nummer 12. Zes maal eerder speelden ze tegen elkaar.
Viermaal wist DSE te winnen en tweemaal werd het gelijk. Voor Someren dus niet positief, nog nooit gewonnen van DSE.

 

Nummer 7, Kolping Boys gaat op bezoek bij Fortuna'54, de nummer 11. Fortuna'54 vorig seizoen nog actief in de Topklasse, staat dus veels te laag.
Slechts 1 duel gewonnen. Kolping Boys keerde terug in deze Hoofdklasse en sprokkelt de punten bij elkaar.
De teams kennen elkaar niet.

 

Nummer 8, RKSV Nuenen speelt uit bij Venlosche Boys. In het seizoen 2013-2014 speelden ze tegen elkaar in de eerste klasse.
Nuenen won en speelde 1x gelijk. Het verschil bedraagt 1 puntje op de ranglijst.

 

 

De verwachting is dat dit weekend weer veel verschuivingen zullen plaatsvinden in alledrie de competities.

De redactie wenst iedereen succes met haar wedstrijd!

 

 

Nieuw zijn in deze klasse:

FC Eindhoven (gedegradeerd uit Top)
Fortuna Wormerveer (gedegradeerd uit Top)
Fortuna'54 (gedegradeerd uit Top)Kolping Boys (kampioen 1C)
vv Maarssen (gepromoveerd)
SV Venray (kampioen 1D)
Venlosche Boys (gepromoveerd)


Uitslagen HK Zondag

 

 


Nabeschouwing HK Zondag

Ronde 7

In de HKB zondag blijven beide koplopers Fortuna Wormerveer en t Zand winnen en hekkensluiter Victoria Boys verliezen.
Er zijn in de 7e ronde 6x 2 teams die hetzelfde aantal punten hebben behaald, het doelsaldo is bepalend voor de volgorde. 
t.w.:
1e en 2e plaats; Fortuna Wormerveer en t Zand, allebei de volle winst dus met 21 punten. 
3e en 4e plaats; FC Eindhoven en Venray, allebei 13 punten.
5e en 6e plaats; Buitenveldert 2 en DSE, allebei 12 punten.
7e en 8e plaats; Nuenen en Kolping Boys, allebei 10 punten.
9e en 10e plaats; Fortuna'54 en Maarssen, allebei 7 punten.
11e en 12e plaats; Venlosche Boys en Someren, allebei 6 punten.
13e plaats; Prinses Irene, met 4 punten. 
14e plaats; Victoria Boys zonder punten. 
10e en 11e plaats is de zone voor nacompetitie oftewel herkansing en de 12e t/m 14e plaats is de directe degradatiezone. 

Welke teams zakten of klommen in de ranglijst:
Koploper Fortuna Wormerveer won thuis met 2-1 van Maarssen waardoor Maarssen zakte naar de 10e plaats.
Medekoploper t Zand won in Amsterdam met 0-2 van Buitenveldert 2, BTV zakte naar de 5e plaats. 
FC Eindhoven won nipt met 1-2 van Prinses Irene, FCE klom naar de 3e plaats en Prinses Irene blijft op de op een na laatste plaats staan.
Venray won in Apeldoorn ruim met 2-5 van Victoria Boys, Venray klom naar de 4e plaats en Victoria Boys blijft stijf onderaan staan.
DSE won thuis met 6-3 van Someren, DSE blijft staan op de 6e plaats en Someren dito hetzelfde maar dan op de 12e plaats staan wat nog net in de gevarenzone valt. 
Nuenen won met 1-5 van Venlosche Boys, Nuenen steeg naar de 7e plaats en Venlosche Boys zakte naar de 11e plaats.
Bij Fortuna'54 vs Kolping Boys werd niet gescoord, Fortuna klom naar de 9e plaats, maar Kolping Boys zakte naar de 8e plaats.

Volgende week beker/inhaal of vrij weekend. 

 


Stand HK ZON