A+ R A-

Uitslagen ronde 3 Top en Hoofdklassen

Nog 2 teams zonder puntverlies in de HKB zondag. Op nr. 1 blijft Fortuna Wormerveer staan, het won met 2-5 van Buitenveldert 2, BTV zakte naar de 4e plaats. Op nr. 2 en ook zonder puntverlies staat 't Zand, het won thuis de Brabantse derby tegen FC Eindhoven met 2-1. Nuenen staat nu op 3, het haalde in Alkmaar verwoestend uit en won met maar liefst 1-8 van Kolping Boys wat daardoor zakte naar de 6e plaats. DSE klom naar de 5e plaats, hield de 3 punten thuis want Victoria Boys werd met 2-1 verslagen en VB bleef puntloos en zakte naar de 14e dus laatste plaats. Fortuna'54 op de 7e plaats en Venray op de 8e plaats waren aan elkaar gelijk, in Venray werden de punten verdeeld, 1-1 was de eindstand. Maarssen klom uit het dal naar de 10e plaats, het behaalde in Someren een 2-3 winst op Someren wat naar de 11e plaats zakte. Tot slot het duel tussen Prinses Irene en Venlosche Boys wat eindigde in een 2-4 stand, het puntloze PI zakte naar de voorlaatste plaats en Venosche Boys klom van de 14e dus laatste naar de 12e plaats. Alleen Prinses Irene en Victoria Boys hebben dus nog geen punten behaald, gelukkig komen er nog 23 kansen om punten te verzamelen.

We hopen ook nog steeds de Selecties (alle namen en liefst met foto) uit deze competities te vergaren. U kunt ons emailen hierover!

 

Acht clubs hebben na 2 duels de volle winst van 6 punten. Slechts 1 club in de Topklasse en dat zijn de vrouwen van Ter Leede.  Drie clubs in de Zaterdag en vier in de Zondag Hoofdklasse.
Zeven clubs hebben nog geen enkel punt vergaard. Maar dit zijn maar statistieken, na komend weekend is alles weer anders!

Wij wensen alle clubs in de Top en Hoofdklassen veel succes!

 

Lees ook  De Promotie en Degradatie regeling voor het nieuwe seizoen!

Dit artikel staat standaard op onze website onder Competities!

U kunt zelf een Statistische voorbeschouwing maken door simpel weg op het min tekentje te klikken waar straks de uitslag komt te staan!

 

Programmas

Top en Hoofdklassen

 

 

 

Uitslagen

Uitslagen Top

 

 

Uitslagen HK ZAT

 

 

Uitslagen HK ZON

 

 

 

Topklasse

Voorbeschouwing Topklasse

 

Lijstaanvoerder dus Ter Leede met op de voet gevolgd door de kampioen van vorig jaar, DTS Ede, Eldenia en Wartburgia Komende zaterdag een topper want Ter Leede gaat op bezoek bij Eldenia. Vorig seizoen won de Sassenheimse club beide malen van Eldenia, maar wie weet, driemaal scheepsrecht voor de club uit Arnhem?

Barendrecht is de enige club in de Topklasse met 0 punten en zaterdag gaan ze op bezoek in Amsterdam bij SC Buitenveldert die zelf vorige week averij opliep tegen Ter Leede. 

Vorig seizoen won Barendrecht tweemaal van de Amsterdamse vrouwen, geldt het nu ook, driemaal scheepsrecht voor ...... ?

De kampioen van vorig jaar DTS Ede speelt thuis tegen debutant RVVH. De clubs hebben elkander nog niet eerder ontmoet. 

RVVH pakte vorige week haar eerste 3 punten tegen de andere debutante SC Woezik.

Saestum is ondanks haar 2 puntjes toch nog ongeslagen, twee gelijke spelen. Nu staat thuis Jong ADO Den Haag op de stoep. 

Beide teams hebben nog niet eerder tegen elkaar gespeeld.

Zelfde geldt voor Jong Telstar die het thuis zaterdag opneemt tegen de andere debutante SC Woezik. Telstar won vorige week verrassend van Jong ADO. Daarentegen leed Woezik thuis een nederlaag.

De andere Amsterdamse vrouwenclub, Wartburgia, speelt thuis tegen RKHVV. Ze hebben al 6 maal tegen elkaar gespeeld, en maar liefst vier keer trok RKHVV aan het langste eind! 

Slechts eenmaal wist Wartburgia te winnen en dat was vorig jaar 28 november.

 


 

Uitslagen Topklasse

 


In de Topklasse begon de laatste wedstrijd pas om 17.15 uur, daarin speelde Eldenia (6e) 0-3 thuis tegen koploper Ter Leede wat (als enige team) nog zonder puntverlies aan kop staat. 

DTS staat op de 2e plaats en had vandaag een monsterscore van 12-1 tegen het arme RVVH (10e). 

Op de 3e plaats Jong Telstarwat thuis met 1-0 won van Woezik (12e). 

Gezakt naar de 4e plaats is Wartburgia wat in eigen huis met 2-3 verloor van RKHVV (7e).

Als een speer geklommen naar de 5e plaats Jong ADO Den Haag wat in Zeist met 2-3 won van Saestum (11e). 

Buitenveldert zakte naar de 8e plaats, verloor met 1-2 van Barendrecht wat van de laatste plaats opklom naar de 9e plek. 

 

Stand Topklasse

 


 

HK ZAT

Voorbeschouwing Hoofdklasse Zaterdag

 

Drie clubs aan de leiding in de Zaterdag Hoofdklasse, te weten, Be Quick'28, Oranje Nassau 1 en VIOD. Verrassend was de winst vorige week van Oranje Nassau op Ter Leede 2. Ditmaal speelt Oranje Nassau thuis tegen IJzendijke, de clubs kennen elkaar niet. IJzendijke heeft 1 puntje vergaard in de 2 duels.
De andere 2 koplopers krijgen het zwaarder. Be Quick'28 gaat op bezoek in Leiderdorp bij RCL, die 4 punten heeft. Twaalf Maal hebben ze het al gespeeld, en Be Quick'28 wist daar 6 van te winnen, drie werden gewonnen door RCL en drie eindigden in een gelijkspel. Ene kant spannend, aan de andere kant heeft Be Quick'28 de cijfers aan haar kant, maar ja de bal blijft rond!

VIOD de andere leider krijgt Ter Leede 2 op bezoek die dus vorige week op eigen bodem door de Groningse ploeg van de punten werd ontnomen en ook nog eens onderaan staat met 0 punten! Het zal de 7e ontmoeting worden, VIOD heeft daarvan slechts eenmaal gewonnen, driemaal werd er gelijk gespeeld.

De nummer 5, SSS, gaat op bezoek bij de kampioen van vorig jaar uit 1B, HTC. HTC heeft nog geen punt. De clubs kennen elkaar uit het seizoen 2012-2013 en 2013-2014, dit wordt de 5e ontmoeting. Voor HTC statistisch geen opsteker want driemaal hebben ze van SSS verloren, slechts eenmaal winst.

Clubs die nog niet tegen elkaar hebben gespeeld, zijn Ste.Do.Co 1 thuis tegen Jong PEC Zwolle en Sporting'70 tegen Heerenveen TT. 

Stedoco en Heerenveen beiden 1 puntje en Jong PEC en Sporting beiden 3 punten op zak.

Na zaterdag zal de ranglijst weer helemaal anders zijn vermoeden wij zo!

 

 

Nieuw zijn in deze klasse:

Heerenveen TT (gedegradeerd Top)

HTC Zwolle (kampioen 1B)

IJzendijke (gepromoveerd)

Sporting'70 (gepromoveerd)

Ste.Do.Co 1 (kampioen 1A)

 


 

 

Uitslagen HK Zaterdag

 


In de HKA zaterdag is nog 1 team zonder puntverlies en dat is VIOD, het won vandaag met 1-0 van Ter Leede2.

RCL maakte vandaag een zevenklapper en kwam op de 2e plaats, het won met 7-0 van het 1e team van Be Quick'28. 

Oranje Nassau zakte naar de 3e plaats, het speelde thuis 1-1 gelijk tegen IJzendijke. 

SSS won uit met 0-1 van HTC en klom naar de 4e plaats. 

Stedoco klom naar de 6e plaats, het won thuis met 3-2 van PEC Zwolle. 

Heerenveen klom naar de 7e plaats door haar uitwedstrijd met 1-2 te winnen van Sporting'70, laatstgenoemde team zakte naar de 9e plaats. 

 

Stand HK ZAT

 


 

HK ZON

Voorbeschouwing  Hoofdklasse Zondag

 

In deze klasse dus 4 clubs aan de leiding, te weten, Fortuna Wormerveer, SC 't Zand, Buitenveldert 2 en Kolping Boys.

Laatstgenoemde is teruggekeerd in deze hoofdklasse en daarmee zullen we van start gaan. Zij nemen het op zondag tegen de nummer 2 van vorig seizoen, RKSV Nuenen. In het seizoen 2014-2015 hebben ze elkander al eens ontmoet. Zowel Kolping als Nuenen won een duel in dat seizoen.

Een topper in de Hoofdklasse, want Fortuna Wormerveer vorig jaar gedegradeerd uit de Topklasse, reist af naar Amsterdam naar SC Buitenveldert 2 die ook 6 punten heeft. De teams speelden al een keer tegen elkaar in het seizoen 2013-2014, Buitenveldert is nog ongeslagen tegen Fortuna W.

SC 't Zand speelt thuis tegen FC Eindhoven. Een zware dobber als je naar de statistieken kijkt, want dit wordt de 7e ontmoeting en SC 't Zand won slechts duels. FC Eindhoven won vorige week van Victoria Boys dus die zitten in een flow.

Er zijn ook vier clubs met 0 punten: Prinses Irene, Maarssen, Victoria Boys en Venlosche Boys.

Prinses Irene speelt thuis tegen de andere club met 0 punten, Venlosche Boys. De debutant in deze klasse. De teams kennen elkaar dan ook niet!

Victoria Boys gaat op bezoek bij DSE, al 6 maal speelden ze tegen elkaar. Victoria Boys moet hoop putten uit de uitslagen van vorig seizoen want toen behaalden ze 4 punten tegen DSE. VB heeft driemaal gewonnen, DSE 2x en eenmaal gelijk.

De laatste club met 0 punten en ook debutante is Maarssen. Het team van Janny Timisela gaat op bezoek bij Someren. Ook in deze wedstrijd kennen de teams elkaar niet.

Het laatste duel is die tussen Venray, gepromoveerd, tegen Fortuna'54 (gedegradeerd). Ook hier kennen de teams elkaar niet. Beide teams hebben 3 punten !

Wij wensen iedereen veel succes!

 

Nieuw zijn in deze klasse:

FC Eindhoven (gedegradeerd uit Top)
Fortuna Wormerveer (gedegradeerd uit Top)
Fortuna'54 (gedegradeerd uit Top)Kolping Boys (kampioen 1C)
vv Maarssen (gepromoveerd)
SV Venray (kampioen 1D)
Venlosche Boys (gepromoveerd)


 

 

Uitslagen HK Zondag

 

 


 

Nog 2 teams zonder puntverlies in de HKB zondag.
Op nr. 1 blijft Fortuna Wormerveer staan, het won met 2-5 van Buitenveldert 2, BTV zakte naar de 4e plaats.
Op nr. 2 en ook zonder puntverlies staat 't Zand, het won thuis de Brabantse derby tegen FC Eindhoven met 2-1.
Nuenen staat nu op 3, het haalde in Alkmaar verwoestend uit en won met maar liefst 1-8 van Kolping Boys wat daardoor zakte naar de 6e plaats.
DSE klom naar de 5e plaats, hield de 3 punten thuis want Victoria Boys werd met 2-1 verslagen en VB bleef puntloos en zakte naar de 14e dus laatste plaats.
Fortuna'54 op de 7e plaats en Venray op de 8e plaats waren aan elkaar gelijk, in Venray werden de punten verdeeld, 1-1 was de eindstand.
Maarssen klom uit het dal naar de 10e plaats, het behaalde in Someren een 2-3 winst op Someren wat naar de 11e plaats zakte.
Tot slot het duel tussen Prinses Irene en Venlosche Boys wat eindigde in een 2-4 stand, het puntloze PI zakte naar de voorlaatste plaats en Venosche Boys klom van de 14e dus laatste naar de 12e plaats.
Alleen Prinses Irene en Victoria Boys hebben dus nog geen punten behaald, gelukkig komen er nog 23 kansen om punten te verzamelen.

 

Stand HK ZON