A+ R A-

Uitslagen BeNe League ronde 25

Vanavond werd de een na laatste ronde van de BeNe League gespeeld. Het Kampioenschap gaat nog steeds tussen koploper Standard Luik en achtervolger FC Twente, het gat bleef 2 punten. Standard ging vanavond op bezoek bij RSC Anderlecht en won dit duel met 0-2. De kersverse Nederlandse Kampioen, FC Twente, kreeg thuis SC Heerenveen op bezoek en won daarvan met 3-0. FC Twente heeft jongstleden dinsdag het kampioenschap ingetogen gevierd. Het doel blijft nog steeds de BeNe League titel....>>> lees meer o.a. voor de namen van doelpuntenmakers....>>>

 

 

 

Programma en Uitslagen en Stand


PSV/FC Eindhoven en in het bijzonder Danielle van de Donk, haalde vanavond verwoestend uit naar Club Brugge, De eindstand was 5-0  en Danielle vd Donk scoorde maar liefst 4x.

Lierse SK opende in de 15e minuut de score, maar 12 minuten daarna kwam PEC Zwolle langszij, eindstand 1-1.

sc Tellstar speelde thuis tegen Ajax, het leek uit te draaien op een 0-0 gelijkspel, maar in de absolute slotfase scoorde Ajax de enige goal van de wedstrijd en gingen de 3 punten mee naar Amsterdam. Het was voor Ajax al de laatste wedstrijd in de BeNe League.

KAA Gent moest het thuis opnemen tegen ADO Den Haag, ook in deze wedstrijd waren de doelpunten duur. Bij Gent nam Margaux van Ackere een corner waaruit de bal rechtstreeks het doel in vloog, meer doelpunten vielen er niet, ADO verloor dus met 1-0 door een supercorner.

PSV/FC Eindhoven - Club Brugge (4-0) 5-0
10e minuut 1-0 Nadia Coolen
25e minuut 2-0 Danielle vd Donk
31e minuut 3-0 Danielle vd Donk
37e minuut 4-0 Danielle vd Donk
68e minuut 5-0 Danielle vd Donk


Lierse SK - PEC Zwolle (1-1) 1-1
15e minuut 1-0 Sylke Leynen
27e minuut 1-1 onbekend
maar in het het verslag van PEC staat:
44e minuut 0-1 Marianne van Brummelen
64e minuut 1-1 van Gils


sc Telstar - AJAX (0-0) 0-1
90e minuut 0-1 Marlous Pieete


KAA Gent - ADO Den Haag (0-0) 1-0
54e minuut 1-0 Margaux van Ackere


FC Twente - sc Heerenveen (3-0) 3-0
24e minuut 1-0 Anouk Dekker
25e minuut 2-0 Ellen Jansen
40e minuut 3-0 Larissa Wigger


RSC Anderlecht - Standard Luik (0-1) 0-2
04e minuut 0-1 Maud Coutereels
92e minuut 0-2 Sanne Schoenmakers

 


 

 

 

Voorbeschouwing

Vrijdag 1 mei 2015

 

Vanavond de een na laatste ronde van de BeNe League. Het Kampioenschap gaat tussen koploper Standard Luik en achtervolgers FC Twente, het gat is 2 punten. Standard gaat vanavond op bezoek bij RSC Anderlecht en de kersverse Nederlandse kampioen, FC Twente, ontvangt thuis SC Heerenveen. Dit zal alweer de 23e ontmoeting worden tussen beide Nederlandse clubs. Mocht FC Twente verliezen, de statistieken wijzen daar niet op en Standard Luik wint bij rivaal Anderlecht, dan is Standard de Kampioen van de BeNe League.

Anderlecht kreeg van de week FC Twente op bezoek en verloor daarvan met 0-4. FC Twente heeft het kampioenschap ingetogen gevierd. Het doel is de BeNe League titel.

 

Bij sc Heerenveen maakte Bernou Hijlkema bekend dat zij volgende week haar laatste wedstrijd speelt voor de Friese club. Zij gaat zich na dit seizoen richten op haar studie.


Nummer 3 van de ranglijst, Ajax, zal vanavond aantreden zonder Claudia van den Heiligenberg. De Oranje Leeuwin is geblesseerd geraakt, hoe ernstig de blessure is, is nog niet bekend.

Op twitter liet zij weten er alles aan te doen om het WK te halen! Ajax gaat op bezoek bij de Witte Leeuwinnen, SC Telstar.
Het wordt pas de 6e ontmoeting tussen beiden. Ajax won driemaal en speelde eenmaal gelijk en verloor eentje.

De wedstrijd Telstar VVNH - Ajax staat in het teken van de Noord-Hollandse vrouwenvoetbaldag. Rondom de wedstrijd zijn er tal van activiteiten, zoals een voetbalpark met straatvoetbalster Rocky, een grote loterij, de huldiging van vele kampioenenteams en freestylers die in de rust met de bal gaan toveren.

 

 

PSV/FCE verloor van de week kostbare punten van PEC Zwolle. De vijfde stek zou nog kunnen, maar dan moet SC Telstar punten laten vallen.

Bij PSV/FC Eindhoven maakte Kika van Es afgelopen dinsdag na lang blessureleed haar rentree.
Vanavond spelen zij tegen Club Brugge.
De eerdere ontmoeting tussen deze clubs eindigde in 1-1. Kay Cuvelier en Laura Strik maakten toen de doelpunten.

 

ADO was van de week vrij, vanavond gaan zij richting Belgie naar Gent.
Het is het duel tussen de zusjes Tieleman. Sylvana verdedigt de kleuren van Gent, Sharonde die van ADO.

ADO heeft de 4e plek in handen en wil zo hoog mogelijk eindigen.

ADO heeft nog niet eerder verloren van KAA Ghent.

 

Lierse SK speelt thuis tegen PEC Zwolle, die dus een opsteker kreeg van de week tegen PSV/FCE. Helaas veranderde er niks aan de stand maar de afstand is wel 3 punten geworden tot Club Brugge.
Lierse SK staat 8e en verloor afgelopen week van Ajax.