Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - GSFV Drs. Vijfje | Ronde 13 | Eredivisie Zaal 2016-2017

Drachtster Boys - GSFV Drs. Vijfje
6 2

Wedstrijddatum: vrijdag, 20 januari 2017
Aanvangstijd: 21:30 u

Drachtster vrouwen doen goede zaken richting play-offs
De wedstrijd tussen Drs. Vijfje en Drachtster Boys was op papier een belangrijke wedstrijd. Op vrijdag 20 januari stonden voor aanvang van de wedstrijd beide ploegen met een gelijk aantal punten op de gedeelde vierde plaats. De vierde plaats geeft recht op een plek in de play-offs aan het einde van de competitie.
Zoals de laatste weken vaker het geval bij de vrouwen uit Drachten kende de wedstrijd een voorzichtig en afwachtend begin. Het balbezit was wel voor Drachtster Boys, maar het baltempo was te laag om door de verdediging van Vijfje te komen.
Het eerste kansje van de wedstrijd was voor Drs Vijfje. Het schot van Laura de Groen ging net voorlangs.
De studenten uit Groningen voetbalden aardig onder de druk uit en probeerden wat te forceren.
Keepster Teuny Bosma redde op het schot van Annebel ten Broeke en dribbelde zelf de bal op. Na balverlies rond de middenlijn was het doel leeg. Aruni Slagter probeerde namens Drs Vijfje van afstand hiervan te profiteren, maar Lotte Donath stond goed opgesteld en kon met het hoofd redding bieden.
Halverwege de eerste helft was dan eindelijk de eerste noemenswaardige kans voor Drachtster Boys. Bernou Hijlema schoot van afstand in de handen van keepster Daisy Rusch. Niet veel later wisten zij ook niet te scoren uit een snelle counter.
Na hard werken kwam Drachtster Boys in de eindfase van de eerste helft dan toch op voorsprong. Bernou Hijlkema speelde Esther van Toledo aan die de bal goed vasthield en teruglegde op de meegelopen Jessie Prijs. Zij schoot de bal vervolgens geplaatst in de verre hoek; 1-0.
Echter konden de dames uit Drachten niet lang van de voorsprong genieten, want een minuut later speelde Annebel ten Broeke langs de zijlijn Esra van der Heide uit. De hierop volgende voorzet werd van richting veranderd en belandde zo in het doel. De ruststand was hierdoor 1-1.

Na rust begonnen de vrouwen van Drachtster Boys scherp. Jessie Prijs had 18 seconden nodig om haar ploeg weer op voorsprong te zetten. Na een goede voorzet van Esther van Toledo kon Prijs de bal bij de tweede paal binnenglijden.
De Groningse vrouwen kregen hierna weer wat meer grip en het spel golfde op en neer. Beide ploegen waren op zoek naar een gaatje in de verdediging, maar de deur werd aan de beide kanten goed dichtgehouden.
Na vijf minuten wist Drs Vijfje dan toch ruimte te vinden in de verdediging van Drachtster Boys. Laura de Groen wist goed weg te lopen uit de rug van Rianne Mulder en kon de bal vervolgens achter Teuny Bosma schuiven.
De vrouwen van Drs Vijfje zagen mogelijkheden in deze fase van de wedstrijd en wisten nadrukkelijk aan te kloppen. De schoten van Tessa Spijker en José de Jonge werden gered door Teuny Bosma.
Esther van Toledo smoorde 5 minuten voor tijd de druk van Drs Vijfje in de kiem door slalommend de Groningse verdediging te passeren en onberispelijk binnen te schieten; 3-2
Kort hierna keerde Daisy Rusch het schot van Bernou Hijlkema. De rebound was een prooi voor wederom Esther van Toledo. Zij schoot hard de 4-2 in het dak van het doel.
Van Toledo bekroonde haar goede tweede helft met een hattrick, want ook de 5-2 kwam van haar schoen.

Enigszins geflatteerd werd de eindstand ook nog op 6-2 gebracht. Een goede voorzet van Bernou Hijlkema werd binnengegleden door Jessie Prijs.
Met deze uitslag doet Drachtster Boys goede zaken voor de play-offs en weet zich steviger bij de eerste vier ploegen te neer te zetten.
Volgende week staat de wedstrijd tegen Zuidoost United op het programma, de huidige nummer 3 van de competitie.
Drs Vijfje mag het opnemen tegen de nummer 2 KTP Nieuw Roden.

Selectie Drs Vijfje: Daisy Rusch, Laura de Groen, Annebel ten Broeke, Tjitske Sikma, Aruni Slagter, Arte Brueren, Tessa Spijker en José de Jonge

Selectie Drachtster Boys: Teuny Bosma, Richelle Gordijn, Sanne Bijlstra, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Lotte Donath, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer en Bernou Hijlkema.