Duitsland en Zweden houden elkaar in evenwicht

Maandagavond waren twee reporters en 1 fotograaf present bij de 4e EK wedstrijd tussen titelverdediger Duitsland en Zweden. Vorig jaar bereikten beiden de finale van de Olympische Spelen waar Duitsland de gouden plak veroverde. Aan Zweden de beurt voor revanche.
Maar in het Rat Verleigh Stadion te Breda kwam het helaas niet tot doelpunten. Lees de verslagen en bekijk de mooie foto's van onze fotograaf Kin Wah Yim.

Verslag Yorick

Bloedeloos gelijkspel tussen Duitsland en Zweden
Door Yorick van Teeseling

BREDA – De wedstrijd tussen de twee grootmachten in poule B eindigde in een gelijkspel. In het Rat Verlegh Stadion kwamen de Zweedse en Duitse dames niet tot scoren waardoor er na 90 minuten een 0-0 op het bord stond. Door dit gelijk spel, en doordat Rusland in dezelfde poule met 2-1 won van Italië, staan beide grootmachten nu na één wedstrijd op een gedeelde tweede plaats. Vrijdag gaat de poule weer verder en zal er meer duidelijk worden welke landen een stap richting de kwartfinale kunnen zetten.

Na de loting was dit de wedstrijd waar iedereen naar uitkeek. Duitsland is immers acht keer Europees kampioen en won de laatste zes edities op een rij. De wedstrijd in Breda was ook een herhaling van de Olympische finale van Rio in 2016. De Duitse dames wonnen toen ten koste van de Scandinavische dames. Echter, de wedstrijd was vanaf minuut één een tactisch schaakspel en de toeschouwers in het Rat Verlegh Stadion moesten tot diep in de tweede helft wachten voor de eerste kansen.

De eerste goed mogelijkheid kwam op namen van de Duitse vrouwen toen Mandy Islacker van dichtbij met een laag diagonaal schot naast schot. Daarna was de Zweedse Stina Blackstenius uit een corner richting het doel van de Duitse vrouwen opstoomde. De speelster van Montpellier zag haar inzet echter gekeerd door Almuth Schult. Daarna kreeg de formative van Steffi Jones nog twee kleine kansjes, maar beide teams waren tevreden met een gelijkspel. Dit was het eerste gelijkspel ooit tussen beide teams.

Verslag Andrew

Gelijkspel tussen Duitsland en Zweden
Door Andrew Jacobs

Onze reporter Andrew jacobs was aanwezig in Breda waar alweer de 4e wedstrijd van het EK op het programma stond, Duitsland speelde tegen Zweden, het werd 0-0 in het Rat Verlegh Stadion waar normaal NAC Breda zijn wedstrijden op de grasmat legt.

De wedstrijd was nog maar net bezig of de Zweedse vrouwen hadden al 3 hoekschoppen gehad waarbij de laatste hoekschop de bal er bijna invloog.
Langzamerhand namen de Duitse vrouwen het initiatief over maar Carolin Simon kon de bal van dichtbij niet over de lijn krijgen.
Zweden kwam er sporadisch uit maar tot echte kansen leidde dit niet totdat Fridolina Rolfo de bal kreeg maar helemaal verkeerd raakte, er waren daarna voor beide teams kleine kansjes maar echt noemenswaardig was het niet.

We zitten dan alweer in de 36e minuut met een aanval van Zweden, lange bal op Lotta Schelin die de bal voortrok maar het was goalie Almuth Schult die net de bal kon wegplukken voor de ingelopen Lisa Dahlkvist, daarna gebeurde er niet veel meer en floot scheidsrechtster Katalin Kulscar uit Hongarije voor het rustsignaal, beide teams moesten dus de 2e helft uit een heel ander vaatje gaan tappen.

Duitsland was na de rust heel anders dan in het 1e bedrijf, 48e minuut aanval waarbij Dzsenifer Marozsan de bal voor het doel bracht maar Mandy Islacker net te kort kwam om de bal in het doel te deponeren, paniek aan Zweedse zijde die toch nog wel even aanbleef want 3 minuten daarna was er een vrije trap van Dzsenifer die de Zweedse goalie Hedvig Lindahl uiteindelijk de bal toch makkelijk uit de lucht kon plukken.
7 minuten daarna was er weer een goede aanval aan Duitse zijde waarbij de bal uiteindelijk bij Dzsenifer kwam en voor het doel legde maar daar kwam Sara Däbritz echter te laat om de bal over de lijn te duwen.

We zitten in de 62e minuut waar de wave door het stadion ging, de Duitse vrouwen bleven drukken voor dat ene zo belangrijke doelpunt, 65e minuut Carolin schuift de bal laag voor het doel waarbij de inzet van Mandy rakelings naast het doel ging, toen vonden de Zweedsen het welletjes, we zitten in de 70e minuut waar Stina Blackstenius alleen op doel afging maar haar slap schot eindigde in de handen van goalie Almuth, gelijk daarna was het Dzsenifer die over het doel schoot, het spel golfde op en neer, snelle aanval Zweden waarbij Lotta op Almuth stuitte, we lopen langzaam tegen het einde van de wedstrijd, 82e minuut harde bal van Dzsenifer voor het doel waarbij Mandy te kort kwam om de bal tegen het net aan te jagen, daarna besloot Dzsenifer nog met een schot in de handen van goalie Hedvig, niet veel later floot de scheidsrechtster voor het eindsignaal zodat deze wedstrijd eindigde in de brilstand.

Wedstrijd: DUITSLAND - ZWEDEN
Datum:  maandag 17 juli 2017
Aanvang:  20:45 uur
Locatie: Rat Verlegh Stadion te Breda
Betreft: 1e duel groep B
Ruststand:  0-0
Eindstand: 0-0

Reporters: Andrew Jacobs en Yorick van Teeseling