Wedstrijdverslag: VV Alkmaar (voorheen Telstar) - Ajax | Ronde 14 | Eredivisie Veld 2016-2017

VV Alkmaar (voorheen Telstar) - Ajax
3 6
(2 : ) (2 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 23 december 2016

Ajax Vrouwen sluiten af met spectaculaire zege

De Ajax Vrouwen hebben de laatste wedstrijd van 2016 met 3-6 gewonnen van Telstar. Merel van Dongen (2x), Kelly Zeeman, Lucienne Reichardt en Chantal de Ridder (2x) maakten de goals.

Het betekent dat de Ajax Vrouwen ongeslagen de winterstop ingaan. Met twaalf zeges en twee remises staat de ploeg van Ed Engelkes fier bovenaan in de Eredivisie Vrouwen. Nummer twee FC Twente verloor vrijdag uit bij ADO Den Haag, waardoor Ajax' voorsprong op de ranglijst groeide naar acht punten. Engelkes: ,,We hebben nog niets, maar ik ben er wel enorm trots op dat we ongeslagen aan het nieuwe jaar gaan beginnen. Dat is niet de verdienste van één speelster of één trainer, maar van het hele team."

Snelle tegengoal
De Ajax Vrouwen begonnen fel en dwingend aan de laatste wedstrijd van het jaar. Toch was het de thuisploeg die de score opende. Na een snelle aanval schoot Linda Bakker in de zevende minuut de 1-0 binnen. Een dikke tien minuten later was er alweer de gelijkmaker. Merel van Dongen kopte raak uit een corner van Marjolijn van den Bighelaar.

Vier goals in veertig minuten
Na een half uur liet Ajax zich opnieuw verrassen door de ‘Witte Leeuwinnen’. Dit keer was het Katja Snoeijs die trefzeker was uit de counter. Maar het lukte de Ajacieden opnieuw om op gelijke hoogte te komen. Kelly Zeeman werkte een voorzet vanaf de rechterkant in het Telstar-doel. Vier goals in veertig minuten: voor het publiek natuurlijk prachtig, maar Ed Engelkes had zich ongetwijfeld wat anders voorgesteld van de eerste helft, waarin ook nog Anouk Hoogendijk geblesseerd uitviel. Engelkes: ,,We hadden moeite met de zwervingen van Babiche Roof. In de tweede helft was de organisatie veel beter."

Betere tweede helft
Na rust leek het spel van Ajax rustiger, stabieler. Het leverde een veldoverwicht op, vervolgens wat kleine kansjes en uiteindelijk de felbegeerde voorsprong. Merel van Dongen schoot in de 59e minuut van afstand de 2-3 binnen. Door een fout van Eli Sarasola werd het toch weer gelijk. De keepster leverde knullig de bal bij Linda Bakker, die profiteerde: 3-3.

Eindsprint
Een echte eindsprint zorgde ervoor dat de drie punten naar de koploper gingen. Invalster Lucienne Reichardt tikte de 3-4 binnen. Chantal de Ridder bepaalde de eindstand met twee goals in de laatste tien minuten op 3-6. ,,In de tweede helft hadden we de wedstrijd onder controle", aldus Engelkes. ,,Door de fout van de keepster moesten we weer even op nul beginnen, maar uiteindelijk pakken we hier terecht de overwinning. Ook omdat we iets meer inhoud hadden dan Telstar. Zes goals voor, drie tegen: het was een unieke wedstrijd."

Met deze doelpuntrijke zege kunnen de Ajax Vrouwen met een goed gevoel aan de winterstop beginnen. De competitie wordt 3 februari hervat met een uitwedstrijd tegen Heerenveen. Van 8 tot 13 januari gaat de ploeg nog op trainingskamp.