Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - FC Gelre | Ronde 22 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Zaalvrouwen Drachtster Boys eindigen als derde

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys hun laatste wedstrijd in de competitie. Er werd met ruime cijfers gewonnen van de bekerfinalist die enkele speelsters thuis had gelaten om schorsingen te voorkomen. Drachtster Boys sloot hiermee het seizoen prima af.

Voor beide ploegen stond er vrijdagavond niks meer op het spel. FC Gelre kon ongeacht de uitslag niet meer stijgen of dalen en zou op de vijfde plaats van de ranglijst eindigen. Drachtster Boys stond derde en kon bij eventueel verlies van Pernis nog tweede worden, mits het zelf zou winnen. En dat  deden de boys. Het was wederom duidelijk te zien dat er geen druk meer was. De dames combineerden er vrolijk op los en er werd flink gescoord. Binnen drie minuten wist Esther van Toledo op aangeven van Shannon Viet de 1-0 al binnen te schuiven en nog geen twee minuten later volgde een raak afstandsschot van Shannon Viet. 2-0. Toch vielen er vanavond ook weer tegendoelpunten. Barbara Roemeon wist ongezien uit de rug van Vera Veelers op te duiken voor keepster Teuny Bosma en prikte de bal binnen. 2-1.

Halverwege de eerste helft maakte Janneke Vellema uit een corner de 3-1, maar opnieuw viel kort daarna een tegendoelpunt. Ditmaal verraste Roemeon, Marleen Reenders en opnieuw had keepster Teuny Bosma geen kans: 3-2. Kort daarna maakte FC Gelre zelfs de gelijkmaker via Anke Kaal. 3-3. Twee minuten voor rust wist Drachtster Boys de voorsprong alweer te vergroten. Vera Veelers speelde keepster Jantien Wanrooij door de benen, 4-3 en Sylvia van der Geest zette Shannon Viet vrij voor de goal. 5-3.

Na rust bleven de Boys geconcentreerd spelen. Barbara Roemeon kon nog één tegendoelpunt maken voor FC Gelre. Maar verder was het Drachtster Boys dat dit seizoen nog éénmaal aan het thuispubliek liet zien wat ze kunnen. Brenda Eefting scoorde in de vijfde minuut met een gericht schot  van afstand, 6-3. Janneke Vellema scoorde op aangeven van Marleen Reenders, 7-3. Shannon Viet vond Marleen Reenders bij de tweede paal 8-4. Esther van Toledo rondde beheerst af na een prachtige actie van Brenda Eefting, 9-4. Uit een corner maakte Vera Veelers de 10-4 en in de laatste seconden kon Esther van Toledo de eindstand van 11-4 op het scorebord zetten.

Het was een emotioneel einde van de competitie. In de slotminuten was er voor Drachtster Boys nog een time-out om stil te staan bij de laatste wedstrijd in de Eredivisie van Brenda Eefting. Aankomende woensdag zal nog een laatste gesprek plaatsvinden, maar zoals het nu lijkt zal ze stoppen met voetballen op het hoogste niveau. Brenda Eefting heeft ook op het veld in landelijke Eredivisie gespeeld. Zij kwam toen uit voor SC Heerenveen.

Eindstand: Drachtster Boys VR1 –FC Gelre VR1: 11-4