A+ R A-
Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - Pro Futsal Club | Ronde 5 | Eredivisie Zaal 2016-2017

Drachtster Boys - Pro Futsal Club
6 0

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 07 april 2017
Aanvangstijd: 21:30 u


 Samenvatting

Drachtster Boys boekt zakelijke overwinning op Pro Futsal Club

Waar de vrouwen van vv VIOD voorafgaand aan de wedstrijd de noordelijke beker wonnen, werd op vrijdag 7 april in de eredivisie de wedstrijd tussen Drachtster Boys en Pro Futsal Club uit Apeldoorn gespeeld.
Pro Futsal Club stond voor aanvang op de achtste plaats. Drachtster Boys bezette de derde plaats met zicht op de tweede plaats, doordat er een wedstrijd minder gespeeld is.
De wedstrijd in Apeldoorn kende een waar spektakel waar na het laatste fluitsignaal 6-11 op het scorebord stond. De verwachtingen waren dus hooggespannen.
De wedstrijd begon van beide kanten voorzichtig. Het initiatief lag bij de Drachtster vrouwen en Pro Futsal Club zakte ver in en hoopte op een counter.
Drachtster Boys had moeite door de verdediging te komen. Veel passes werden niet goed ingespeeld en als Drachtster Boys er door leek te komen, zat er vaak wel een voet van de tegenstander tussen.
Na 7 minuten leek het gat in de verdediging gevonden te zijn. Bernou Hijlkema schoot de bal hard op de tweede paal waar Sanne Bijlstra goed opgesteld stond. Voor open doel wist zij de bal echter op de lat te schieten, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan.
Er werd veel van afstand geschoten en de keepster Karin Luchies groeide door de vele reddingen in de wedstrijd.
Na 12 minuten was het dan toch raak. Waar Pro Futsal hoopte op een kansje, onderschepte Jessie Prijs de bal. Zij speelde de goed meegelopen Lotte Donath in, die op haar beurt de bal vlak voor de keepster weer breed legde. Jessie Prijs kon binnenschuiven en zette de 1-0 op het scorebord. Met deze goal maakte Drachtster Boys de 100e treffer van dit seizoen.
Vier minuten voor tijd verdubbelde Drachtster Boys de score. Atty Eelkema dribbelde van achteruit op en speelde Marian Meijer in. Meijer wist op haar beurt de bal beheerst onder Luchies door te schieten; 2-0. De wedstrijd kwam los en twee minuten later werd het 3-0. Rianne Mulder zette van de zijkant de bal voor op Marian Meijer. Zij omspeelde de keepster en kon vervolgens de bal in het lege doel schieten; 3-0.
Vlak voor rust deed Vera Veelers ook een duit in het zakje. Uit een scrimmage voor het doel kwam de bal voor de voeten van Veelers. Zij draaide goed weg en schoot de bal van dichtbij hard raak; 4-0.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste. Het initiatief lag bij de vrouwen uit Drachten en Pro Futsal zette hier een klein verdedigend blok tegenover. Een mooie combinatie tussen Marian Meijer, Esther van Toledo en Lotte Donath resulteerde in een hard schot op de paal van laatstgenoemde.
Waar Pro Futsal op hoopte gebeurde. Er ontstonden ruimtes achter de verdediging van de Drachtster vrouwen en Laura van Enck kon vanuit de counter komen opstomen. Haar schot werd goed geblokt door Atty Eelkema. De daarop volgende corner zorgde ook voor het nodige gevaar, maar belandde op de buitenkant van de paal.
Niet veel later moest Teuny Bosma in actie komen. Een lage vrije trap van Erika Koetsier zag Bosma laat aankomen. Bosma liet zien er te staan als het moest en keerde het schot.
Met nog 12 minuten werd het net weer gevonden door de vrouwen van Drachtster Boys. Vera Veelers kon vanaf de zijkant komen opstomen en zette de bal voor. Esra van der Heide was goed meegelopen en schoot de 5-0 binnen.
Jessie Prijs zette niet veel later met een afstandsschot de 6-0 op het scorebord.
Drachtster Boys creëerde veel kansen, maar was slordig in de afwerking. Er werd veel geschoten waar ook de combinatie kon worden opgezocht.
Pro Futsal Club wilde vlak voor tijd nog met een eretreffer terug naar Apeldoorn gaan. De ingevallen Richelle Gordijn stak hier echter een stokje voor. Margriet Roos kwam alleen op Gordijn af. Gordijn bleef rustig en won de één tegen één. De rebound die ontstond werd door Barbara Roemeon op de paal gekopt.
Zo hield Drachtster Boys goed de nul en won het zonder al te veel inspanning van Pro Futsal Club met 6-0.
Drachtster Boys kan met een goed gevoel afreizen naar Amsterdam waar volgende week (op 14 april 2017) de landelijke bekerfinale wordt gespeeld tegen KTP Nieuw Roden. Pro Futsal Club is volgende week vrij.

Selectie Drachtster Boys:
Teuny Bosma, Richelle Gordijn, Sanne Bijlstra, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer, Atty Eelkema en Bernou Hijlkema.

Selectie Pro Futsal Club:
Karin Luchies, Erika Koetsier, Barbara Roemeon, Esra Demir, Margriet Roos en Laura van Enck.