Wedstrijdverslag: Ter Leede 1 - RKTSV | Ronde 21 | Topklasse 2011-2012

Verslag van RKTSV
Door Jos Butink

Onverdiende nederlaag Landskampioen RKTSV

In Sassenheim moesten de dames na een week van feestelijkheden aantreden tegen de nummer 2.
Het werd een boeiende wedstrijd, waarin RKTSV het betere van het spel had en ook veel meer kansen, maar met name de keepster van Ter Leede speelde een fantastische wedstrijd en zorgde er voor dat de punten bij de thuisclub bleven. Ter Leede begon voortvarend, met de wind in de rug. Na 5 minuten stond het al 1-0 door de snelle Lavina Poku die recht door het midden iedereen de hakken liet zien. Hierdoor wakker geschut trok RKTSV ten aanval en had meteen de gelijkmaker kunnen en moeten scoren door kansen van Liv Aerts en Annika Pluijmen. In de 13e minuut leek het wel op prijsschieten in het strapschopgebied van Ter Leede, maar de bal wilde er niet in. Halverwege de 2e helft werd Liv Aerts door de Sassenheimse sluitpost in het strafschopgebied getorpedeerd en rolde de bal over de achterlijn. Hier maakte de zeer goed leidende scheidsrechter zijn enige beoordelingsfout, hij gaf slechts een corner terwijl de bal op de stip had gemoeten. In de 30e minuut schoot Sharona Demandt net over. Even later werd het dan toch 1-1 door Shirley Kocacinar na goed voorbereidend werk van Sharona Demandt.  Het wachten was nu op de 1-2, maar zoals het vaak gaat in voetballen scoort dan de tegenpartij. Een overigens goed opgezette aanval werd door Kelly van de Berg juist tussen de vingertoppen van Katja Demacker en de paal geschoten, 2-1, tevens ruststand .

Na de rust eenzelfde beeld. Helaas voor RKTSV was de wind toen gaan liggen. RKTSV bleef de aanval zoeken, maar voerde vaak “A La Barcelona” de combinaties te ver door. Het was echter weer Ter Leede dat bij een tegenaanval in de 65e minuut door Sandra Rodenburg 3-1 liet aanteken. RKTSV kreeg hierna nog verschillende kansen maar steeds stond de Zuid-Hollandse goalie op de juiste plaats. Het duurde tot de 91e minuut dat wederom Shirley Kocacinar uit een strafschop de 3-2 tegen de touwen schoot. In de 5 minuten blessuretijd was RKTSV nog dicht bij de gelijkmaker, maar wederom wenste met name de Sassenheimse doelvrouwe hier niet aan mee te werken.