A+ R A-

KNVB en bondscoach Reijners uit elkaar

De KNVB en Roger Reijners hebben laten weten dat de arbeidsovereenkomst van de bondscoach per 1 augustus 2015 wordt beëindigd.
Lees hieronder de publicatie van de KNVB:


KNVB en bondscoach Reijners uit elkaar
De KNVB en bondscoach Roger Reijners van het Nederlands vrouwenelftal hebben vandaag afgesproken de arbeidsovereenkomst van de coach per 1 augustus te beëindigen. Reijners bekleedde de functie van bondscoach sinds 1 november 2010. Onder zijn leiding behaalde het Nederlands vrouwenelftal de eindronde van het Europees kampioenschap in 2013 en kwam het team afgelopen zomer voor het eerst in de historie op het wereldkampioenschap uit.

Lange termijn
Manager vrouwenvoetbal Minke Booij van de KNVB: "Roger heeft ontzettend veel voor de OranjeLeeuwinnen betekend. Hij is de eerste coach die het team naar het WK begeleidde. We kijken dan ook terug op een goede en vruchtbare periode. Met het aanstellen van een nieuwe coach kiezen we echter voor de lange termijn."

Reijners liet de KNVB weten zijn contract, dat medio 2016 afliep, niet te verlengen. Dat betekent dat de KNVB anders in de tweede helft van 2016 een nieuwe bondscoach had moeten aanstellen. Booij: "We willen de nieuwe bondscoach langer dan een jaar voorbereidingstijd geven op het Europees kampioenschap 2017, om het team optimaal klaar te stomen voor dat toernooi in eigen land."

Begrijpelijke keuze
''Omdat ik er voor gekozen heb om mijn contract niet te verlengen, begrijp ik de keuze van de KNVB voor een andere coach'', zegt Reijners. ''Natuurlijk had ik graag de Olympische Spelen in 2016 mee willen maken en daarna afscheid genomen. Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen periode en daar wil ik zeker de speelsters en staf voor bedanken.''

De KNVB gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach voor het Nederlands vrouwenelftal. Tot die tijd neemt Sarina Wiegman, de huidige assistent-bondscoach, de taken van Reijners waar.