Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - SV Lake Valley | Ronde 4 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Bert van Hemert

Bij Dansschool Biersteker dacht men, dat als er een kans was om een punt te pakken, het deze wedstrijd zou moeten kunnen zijn. Dansschool Biersteker vond, dat het elke week beter ging voetballen, dus het zou er weleens uit kunnen komen. Helaas was er toch nog op het laatste moment een afzegging van Marissa Santibanez Vargas, maar daar stond tegenover, dat Jaimy Visser en Sue-Ranie Hok-A-Hin weer van de partij waren.

Dansschool Biersteker begon flitsend, met een goede combinatie in de 5e minuut van Cynthia Kootker en Lisa de Groot, Lisa schoot echter rakelings naast. Gelijk daarop in de 6e minuut, was het Cynthia Kootker die haar schot gestopt zag door de landelijk, als zeer goed bekend staande keepster Lindsey Philipsen. Pas in de 11e minuut kon Eline Roet ook laten zien, dat zij ook geweldig kan keepen. Zij pakte een vlammend schot van Beau Nelissen. Vlak voor de rust speelde Jaimy Visser zich goed vrij, maar haar schot van rechts ging rakelings voor het doel langs.

In de 3e minuut was er een afspeelfout van een Dansschool Biersteker speelster voor nodig, om Jessie Philipsen vrij voor doel te laten komen. Zij schoot echter keihard op de paal.

In de 5e minuut werd keepster Lindsey Philipsen door een ongelukkig botsing geveld, en moest behoorlijk opgelapt worden. Het aantal minuten op de vloer van de sporthal hadden haar kennelijk goed gedaan, want in de 8e minuut pakte ze met een weergaloze redding een goed schot van Lisa de Groot.  Ook een goed schot van Sue-Ranie Hok-A-Hin werd door haar goed verwerkt. En ook Frea Hoekstra zag haar schot gekeerd.
Aan de andere kant moest Eline roet alles uit de kast halen om haar doel schoon te houden. Met een paar katachtige reddingen pakt ze schoten van Yvon Gerrits en Ellen Branje. In de 16 e minuut ontsnapte Dansschool Biersteker aan een tegengoal. Een vrije trap van Marije Jager werd door Jaimy Visser nog maar net van de doellijn gehaald.

Met nog één minuut te spelen, mocht Dansschool Biersteker wegens 6 overtredingen een 10 meter trap nemen. Lisa de Groot plaatste zich vol zelfvertrouwen achter de bal. Haar harde schot ging echter net naast. Het zou dan ook te mooi geweest zijn om waar te zijn, als deze bal er in gegaan zou zijn. De eindstand bleef dus net als de beginstand. 0-0. Een uitslag, waarvan ik denk dat beid teams er vrede mee kunnen hebben. Als uitblinksters mogen toch wel de beide keepsters genoemd worden. Linsey Philipsen en onze eigen keepster Eline Roet. Verder mag ook Lisa de Groot vermeld worden. Zij liet als een beginnend zaalvoetbalster een hele goede indruk achter.

Verslag SV Lake Valley
Door Frank Brands

De zaalvoetbalsters van Lake Valley speelden afgelopen vrijdag in de eredivisie met 0-0 gelijk tegen Dansschool Biersteker.

Om 17.15 uur vertrok het Venrayse team voor de reis van 213 kilometer naar Noord-Scharwoude. Voor rust waren er weinig kansen. Na de pauze kregen beide teams mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Lake Valley trof twee keer de paal en keepster Linsey Philipsen voorkwam een tegentreffer: 0-0. Na twee uur 's nachts was Lake Valley terug in Venray.

A.s. Vrijdag om 21:30u is de thuiswedstrijd in sporthal de Wetteling tegen Drachtster Boys dat op dit moment 5e staat met 6 punten uit 3 duels. Kom allemaal de dames aanmoedigen op weg naar de 1e overwinning in de Eredivisie !!!!

Locatie: Sporthal Geestmerambacht te Noord-Scharwoude