Wedstrijdverslag: PEC Zwolle - PSV | Ronde 8 | Eredivisie Veld 2017-2018

Wedstrijddatum: vrijdag, 10 november 2017
Aanvangstijd: 19:30 u
Speellocatie: MAC3Park

PEC Zwolle Vrouwen verslaat PSV Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen kende een droomstart. Al in de derde minuut scoorde Maxime Bennink op geweldige wijze. Nadat Yvette van Daelen de bal op de achterlijn knap binnen wist te houden. Haar voorzet werd weggewerkt en kwam voor de voeten van Bennink die verwoestend uithaalde. De bal viel geweldig binnen achter keepster Angela Christ: 1-0. PEC Zwolle Vrouwen combineerde er lustig op los. Esmee de Graaf en Bennink stichtten het nodige gevaar, maar de eindpass liet vaak te wensen over. Extra zuur was dan ook de gelijkmaker van Aniek Nouwen, die een hoekschop achter de debuterende doelvrouw Stephanie Bukovec werkte: 1-1. Toch ging PEC Zwolle Vrouwen met een voorsprong de rust in. Babiche Roof trof doel vanaf de strafschopstip na hands van een PSV'er.

PSV Vrouwen bracht twee verse krachten aan het begin van de tweede helft. Zowel de Eindhovenaren als de thuisploeg probeerden de aanval te zoeken, maar veel gebeurde er niet het eerste kwartier. Alleen Yvonne van Schijndel was met een verdwaalde voorzet nog dichtbij een treffer. De Brabanders zetten het laatste kwartier aan voor een slotoffensief. Zo moest Bukovec handelend optreden op een hard schot van Kimberly Mary de Cesare. Het schot van Jeslynn Kuijpers acht minuten voor tijd werd door de captain van PSV Vrouwen maar net naast gekruld. PEC Zwolle Vrouwen kwam er steeds minder aan te pas en beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en wegroeien.

In de slotminuut van de reguliere speeltijd plaatste PEC Zwolle Vrouwen een messcherpe counter. Invalster Suzanne Giesen behield het overzicht op Roof, die van dichtbij simpel haar tweede treffer liet aantekenen. Zo boekte PEC Zwolle Vrouwen een prachtige overwinning en sprong het bovendien over de opponent uit Brabant heen op de ranglijst.

PEC Zwolle Vrouwen - PSV Vrouwen: 3-1 (2-1)