A+ R A-
Wedstrijdverslag: FC Plubos - FSG/Gezien.nl | Ronde 17 | Eredivisie Zaal 2011-2012

FC Plubos - FSG/Gezien.nl
1 2
(1 : ) (2 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 09 maart 2012
Aanvangstijd: 20:05 u
Toeschouwers : 30


 Samenvatting

Verslag van FC Plubos

FC Plubos laat punt liggen

Beide teams hadden personele problemen en kozen voor een georganiseerd verdedigen op eigen helft. Dit resulteerde in een trage maar toch ook spannende wedstrijd. Een punt had zeker verdiend geweest voor de thuisploeg.  Aanvoerster Brigitte Pluijmers nam de verantwoording achterin en wisselde niet. Na een slechte start speelde zij verder verdedigend een puike wedstrijd tegen de zeer balvaardige en gevaarlijke internationals van FSG.  Aanvallend kon zij het verschil niet maken. In de slotseconden had ze de gelijkmaker op haar slof maar schoot naast.
 
Plubos moest het o.a. doen zonder Nanouk Groentjes en Ilja van den Deure. Samen met Brigitte  wonnen zij afgelopen dinsdag met het mix districtsteam west I/west II nog van de Nationale selectie (met Rian Geelen en Liane Esseling van FSG) Ilja maakte daar de sensationele winnende treffer wat een zuur verlies betekende voor de ploeg van de vandaag ook aanwezige bondscoach Marius Privee. Ook Deborah Cordes was helaas niet aanwezig.

Plubos verscheen derhalve met een verrassend team aan de start. De normaal in de spits spelende Mirjam van Dijk stond op de goal. Jeugdtalent Iefke Grotenhuis (14) vulde de gehavende selectie aan als reserve keepster. Routinier Esther Wokke moest opdraven en  nieuweling Charlotte Stuurman maakte zelfs haar eerste officiële wedstrijdminuten in de zaal. De eredivisiedebutanten begonnen wat onwennig maar speelden zeker niet onverdienstelijk.

Binnen een minuut kwam FSG al op voorsprong door een goal van Rian van Geelen, wat weinig goeds beloofde.
Niet lang daarna zette Chantal Pluijmers een 1/2-tje op met Bianca Webeling. Een genadeloos strak, hard, halfhoog schot uit de loop verdween precies tussen paal en keepster en bracht Plubos weer op gelijke hoogte.
Ex international Shirley Kocacinar  lukte het één keer de op dit niveau onervaren Wokke in de luren te leggen en punterde in de 11de minuut de uiteindelijk winnende treffer binnen.

Daarna had Plubos de zaak onder controle. Ook de tweede helft creëerde Plubos meerdere mogelijkheden tot de gelijkmaker. Het vizier stond niet scherp en de meesten schoten belande naast het doel. Maar ook FSG was niet ongevaarlijk. Van Dijk redde een aantal keer sterk. Een inzet van FSG vloog van paal naar paal maar kwam weer terug 't veld in.
De sprankelende slotfase bracht wel veel oeh's en aah's maar geen goals meer.


Statistiek

1e min.: Rian Geelen   0-1
6e min.:Chantal Pluijmers  1-1
11e min.: Shirley Kocacinar 1-2

Opstelling FC Plubos:
1. Mirjam van Dijk
2. Rina Blondeau
3. Chantal Pluijmers
4. Brigitte Pluijmers
5. Esther Wokke
6. Charlotte Stuurman
7. Bianca Webeling
8. Marintha Louwe

Opstelling FSG:
1. Vivian van Wijk
2. Rian Geelen
3. Mayke Ploemen
4. Elvira Ringhs
5. Shirley Kocacinar
6. Anne Frrohlichs
7. Marielle Janssen
8. Linda Janssen
9. Katrien Torfs
10. Lianne Esseling
11. Kelly Theunissen
12. Sanne Schoenmakers