A+ R A-
Wedstrijdverslag: Arch.buro Nieuweboer - Os Lusitanos | Ronde 7 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Arch.buro Nieuweboer - Os Lusitanos
2 4
(1 : ) (2 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 04 november 2011
Aanvangstijd: 20:00 u


 Samenvatting

Wedstrijdverslag
door Karin Beverwijk

Na wat onduidelijkheid over de aanvangstijd van de wedstrijd, betraden beide teams om 21.15 uur het veld.

Na de presentatie sloeg de ontspannen sfeer direct om en wisten beide teams dat het een felle strijd zou worden. De thuisploeg was weer compleet met de terugkeer van spelmaakster Linda Bos. Die gezien de stand op de ranglijst van de regerend kampioen erg gemist werd. Natuurlijk waren ook de ogen gericht op nieuwkomer Bouchra Moudou. Oud speelsters van AZ en dus een toegevoegde waarde voor het team uit Wervershoof. De vrouwen uit Amsterdam waren van plan hun koppositie te verdedigen en met drie punten uit Wervershoof te vertrekken.
De wedstrijd begon direct in een hoog tempo. Beide teams namen initiatief. De thuisclub probeerde via Linda Bos op te bouwen, maar Os Lusitanos zat er direct boven op. Na ongeveer vier minuten in de wedstrijd liet Linda Bos weten dat ze weer in de zaal aanwezig was. Ze zag dat keepster Jesca Willemsen iets te ver voor haar goal stond en met een verpletterende uithaal van eigen helft raakte zij de onderkant van de lat. De bal stuitte voor de lijn in de handen van Jesca die opgelucht adem haalde.

Bekomen van de schrik pakte het team uit Amsterdam de draad weer op en kwam een aantal keer gevaarlijk uit de hoek. Het was Eline Keet die de grootse kans weg gaf. Door een kleine fout zette ze Shirley Smith alleen voor de goal, maar helaas voor Shirley en tot grote opluchting van Eline werd er niet gescoord.
Kort daarna was het Niña George die de score opende. Ze kreeg de bal aangespeeld en draaide goed weg bij haar directe tegenstander. Met een bekeken schot drukte ze bal in de verre hoek buiten bereik van de keepster. 0-1.

De thuisploeg schakelde een tandje bij en ging vol in de aanval. Os Lusitanos liet zich een beetje overbluffen op dat moment met als resultaat de gelijkmaker. Het uitverdedigen ging niet goed en hierdoor kon Eline Keet de bal oppikken. Ze maakte de goal fraai af door de bal over Jesca heen te wippen. 1-1.

Maar het duurde niet lang voordat Os Lusitanos weer de voorsprong zou pakken. Na een corner ontstond er een scrimmage voor de goal van de thuisploeg. De keepster kon de bal maar niet klemvast krijgen en de bal belande voor de voeten van Shirley. Zij bedacht zich geen seconde schoot de bal vernietigend hard in de goal. 1-2.

Na de rust kwam het team uit Wervershoof fel uit de startblokken probeerde de gasten vast te zetten op eigen helft. Hierdoor lagen er goede counterkansen voor het team uit Amsterdam. Het was Jaclyn Leiwakabessy die kon uitbreken. Zij zag voor de goal international Petra Verbeek staan. Petra zag haar inzet gekeerd worden, maar de bal belandde voor de voeten van Jaclyn, die zich niet bedacht en vanaf links loeihard uithaalde en hiermee de voorsprong vergrootte voor de gasten. 1-3.

De thuisploeg gaf echter niet op en bleef druk zetten op de goal van Jesca. Os Lusitanos speelde geconcentreerd maar maakte hier en daar ook foutjes, waardoor ze een paar keer net door het oog van de naald kropen. De ruimte voor de counter lag er en Os brak uit met Petra en Gilanne. Gilanne gaf een perfecte pass op Petra, maar de keepster kon met haar teen nog net de inzet van Petra keren.
Maar kort daarna zou dan toch het vierde doelpunt vallen voor Os Lusitanos. Iris Wagemaker won haar duel en gaf een hoge bal op Gilanne. En net als de vorige drie doelpunten bedacht zij zich geen moment en schoot de bal voor de grond raakte knetterhard in de goal. Een ontlading bij de speelsters want gezien de tijd zou het voor de thuisploeg wel erg lastig worden.

Maar de wedstrijd was nog niet voorbij en zo zagen de fans van de thuisploeg toch nog een doelpunt van hun eigen club. Nieuwkomer Bouchra wist een rebound bal goed te drukken en scoorde hiermee haar eerste goal voor het team.
De thuisploeg blijft druk uitoefenen, maar de laatste gevaarlijke actie was toch voor de bezoeksters. Uit een corner kwam de bal nog voor de voeten van Gilanne maar de bal ging rakelings langs de goal.

Hiermee was de winst voor Os Lusitanos een feit. Het team uit Amsterdam blijft aan kop maar beseft zich heel goed dat het erg lastig wordt om deze positie vast te houden. Volgende week komt het altijd gevaarlijke en zeer gedreven Watervogels '64 naar Amsterdam. En daarna staan FSG en Pernis op het programma. Deze week echter alleen maar genieten van de winst en de koppositie.


Statistieken:

Locatie: De Dars te Wevershoof

Opstelling OS Lusitanos
1. Jesca Willemsen 3. Petra Verbeek 4. Roos Anne van Staalduinen 5. Niña George 1x 6. Jaclyn Leiwakabessy 1x 8. Iris Wagemaker 10. Gilanne Louwaars 1x 11. Shirley Smith 1x. Bouchra Ait L'Hou (geblesseerd)

Bijzonderheid:
Bouchra Moudou en Linda Bos terug uit Noorwegen debuteren in eredivisie zaal
Vrijdagavond speelden de twee speelsters, die terug zijn na hun avontuur in Noorwegen ,mee in het team van Arch. B. Nieuweboer.

Linda Bos ( oud – AZ) en Bouchra Moudou ( oud –AZ en Zwolle) speelden in Noorwegen van augustus tot en met oktober bij de Noorse club Avaldsnes Il.Nu zijn weer in Nederland zijn moeten zij nog

wachten tot ze speelgerechtigd zijn. Beide speelsters maakten vrijdagavond hun afwachting in het team van de vrouwen uit Wervershoof in de eredivisie zaal. Ondanks het meespelen van beide speelsters

werd er niet gewonnen van Os Lusitanos met Gilanne Louwaars, Shirley Smit en Jesca Willemsen.

In de komende wedstrijden zal het meespelen van beide speelsters zeker zorgen voor een betere plek op de ranglijst.