Wedstrijdverslag: Arch.buro Nieuweboer - Os Lusitanos | Ronde 22 | West I Zaal - 2010-2011

Arch.buro Nieuweboer - Os Lusitanos
2 4

Wedstrijddatum: vrijdag, 04 maart 2011
Aanvangstijd: 20:10 u

Nieuweboer verliest topper tegen Lusitanos

In een redelijk goed gevulde sporthal in Wervershoof was de sfeer gespannen. De kans voor de thuisclub om de Amsterdamse achtervolgers van zich af te schudden. Aan de andere kant voor de bezoekers de kans om weer dichterbij de koploper te komen. Bij winst zou de achterstand nog maar 1 punt zijn. Genoeg op het spel voor beide teams.

Onder leiding van scheidsrechter dhr. Enthoven begon om 21.05 uur de wedstrijd. Os Lusitanos liet in de eerste paar minuten het initiatief aan de thuisclub. Deze benutte deze kans en liet de bal goed rond gaan. Onder leiding van Linda Bos nam de druk op de goal van de Amsterdammers toe. Maar toch was het Os Lusitanos die in de zevende minuut de score openende. Via Shirley Smith kon Suzanne Bakker de 0-1 in tikken. Aangeslagen maar nog lang niet van plan op te geven kwamen de speelsters van de thuisploeg weer op helft van de bezoekers. Die zagen hoe er goed gebruik werd gemaakt van de ruimte en konden de soms het snelle tikken niet stoppen. Dit resulteerde in een aantal keer gevaarlijk doorkomen. In de tiende minuut was een dergelijke actie wel fataal voor Os Lusitanos en maakte de thuisploeg via een fraai uit gespeelde aanval de stand weer gelijk.
De druk op de goal van Pauline van Koningsveld bleef continu en kort na het gelijk maken van de stand viel het tweede doelpunt van de thuisploeg. Het opjagen werd de verdediging net te veel en hiervan werd direct geprofiteerd. De thuisploeg had een achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Met deze stand werd het rust.

In de tweede helft pakte Os Lusitanos het initiatief. De rollen werden omgedraaid en de druk nam toe op de goal van J. Wouters. Maar keer op keer kon zij de bal keren. Maar in de tiende minuut was er een ouderwetse scrimmage voor de goal van Arch. Nieuwboer en uiteindelijk verdween de bal in de touwen door Shirley Smith. De stand was weer gelijk en de spanning nam weer toe. De thuisploeg liet haar tanden zien en het spel werd feller en harder. Duels werden op het scherpst van de snede aangegaan. Kleine irritaties over en weer, want er stond heel wat op het spel. Voor de neutrale kijker een heerlijke wedstrijd om te zien. Voor de partijdige kijker een zenuwslopende tweede helft. Beide teams gingen vol voor de winst. Maar het was Os Lusitanos die uiteindelijk de voorsprong pakte. Via een mooie aanval scoorde Gilanne Louwaars het derde doelpunt voor de bezoeksters. De mee gereisde supporters lieten van zich horen en zagen dat in de laatste minuten van de wedstrijd een corner via Shirley Smith bij Suzanne Bakker terecht kwam en zij scoorde wederom. Opluchting en blijdschap bij de bezoeksters, want bij het eindsignaal waren en drie zwaar bevochte punten binnen gesleept. Door de winst op de koploper blijft Os Lusitanos in het spoor van Arch. Nieuwboer.