A+ R A-

Drachtster Boys naar KNVB bekerfinale na zinderende wedstrijd

Door Kim Gall

Vrijdagavond stond voor de zaalvrouwen van Drachtster Boys de halve finale van het KNVB bekertoernooi op het programma. In Sportcentrum Leek was KTP Nieuw Roden de tegenstander. De wedstrijd werd een ware bekerkraker, waarin de beide Noordelijke ploegen nauwelijks voor elkaar onderdeden. Beide teams toonden veel strijd- en vechtlust en pas in de verlenging viel de beslissing.

Drachtster Boys opende de wedstrijd met een kans voor Vera Veelers. Na een goede pass van Esther van Toledo kwam zij vrij voor het doel, maar keepster Joukje van der Meer stond de openingsgoal in de weg.

Lees meer...

Klasse maakt uiteindelijk het verschil en geeft de doorslag

Laatste wedstrijd uit de heenronde in de Bundesliga. VFL Wolfsburg, dit jaar al verrassend drie keer verloren, maar nog steeds in de running op drie fronten op bezoek bij 1FC Keulen. In de kompetitie kunnen ze zich wel geen misstap meer veroorloven, regerend kampioen FC Bayern München staat liefst 9 punten voor. Het team uit de Volkswagen stad kan wel geen beroep doen op Luisa Wensing, Verena Faisst, Alexandra Popp, Synne Jensen en Nadine Kessler, toch niet de eerste de besten. Ook in het Südstadion miezerig weer. Uit België zijn liefst 7 persafgevaardigden aanwezig, het feit dat Tessa Wullaert bij Wolfsburg speelt is hier niet vreemd aan.

Lees meer...

Langs de lijn bij SC Woezik en FC Berghuizen

Reporter Andrew Jacobs was zondagmorgen aanwezig in Wijchen bij de hoofdklassewedstrijd SC Woezik - FC Berghuizen. De thuisploeg zette een goede reeks neer en won 2 weken geleden de 1e periodetitel maar het ging vorige week bij DSE in Etten-Leur toch een keer mis voor de vrouwen van trainer Cor Perlee, echter in deze topper tegen FC Berghuizen stond de ploeg er weer en won verdiend met 2-0 van de vrouwen uit Oldenzaal.

 

Op het mooie Sportpark van de gastvrije Wijchense vereniging SC Woezik begonnen beide ploegen aan de topper in de hoofdklasse.

Lees meer...

Langs de lijn in Nistelrode

Reporter Andrew Jacobs was zondagmorgen aanwezig in Nistelrode bij de hoofdklassewedstrijd Prinses Irene - Nuenen. Deze wedstrijd werd met 0-4 gewonnen door de gasten uit Nuenen met o.a. 2 doelpunten van Ellen van der Hulst die tevens de topscoorster is van Nuenen en hoog in de topscoorsterslijst staat in de zondag hoofdklasse.

 

Op een regenachtige en winderige zondagmorgen begon na 1 minuut stilte in acht te hebben genomen wegens de aanslagen en de vele slachtoffers in Parijs, de nummer 4 Prinses Irene en nummer 2 Nuenen aan de topper in de Hoofdklasse Zondag.

Lees meer...

Zevenklapper voor Buitenveldert in Topklasse

Op een mooie zaterdagmiddag, het was in ieder geval goed weer begonnen SC Buitenveldert en Eldenia aan hun wedstrijd in de Topklasse.

De wedstrijd was nog maar net bezig en daar waren al de 1e kansen, het was de thuisploeg dat sterk uit de startblokken kwam. Via een hoekschop van Frederique Bonink was het Lizzy Bermudez die de bal over het doel kopte. Gelijk daarna was het Cynthia Hartendorf die Eldenia bijna op voorsprong bracht maar nog geen minuut later lag de bal wel in het doel maar aan de andere kant. Een lange bal op Sanne van Beek, die schoot de bal onder Eldenia goalie Manon Bosch in het doel.

Lees meer...