A+ R A-
Wedstrijdverslag: ADO Den Haag - VV Alkmaar (voorheen Telstar) | Ronde 8 | BNL Orange 2012-2013
Nederland Nederland
BNL Orange 2012-2013Print 

ADO Den Haag - VV Alkmaar (voorheen Telstar)
2 1
(0 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 02 november 2012
Aanvangstijd: 18:30 u
Speellocatie: The Cars Jeans Stadion
Toeschouwers : 1.600

Basisopstelling

Doel
Verdediging
Middenveld
Aanval

Tijdlijn

Wissel min 46 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Bouchra Moudou <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Lineth Beerensteyn Wissel min 75 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Marelle Worm <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Kitty Susan Wissel min 86 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Marissa Compier <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Yvette Veen, van der doelpunt Min. 84 ::<br />Libby Guess doelpunt Min. 58 ::<br />Sheila Bulk, van den
Wissel min 75 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Marjan Brouwer <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Amber Heijde, van der Wissel min 85 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Lavinia Poku <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Kim Dolstra geel Min. 68 ::<br />Kim Dolstra doelpunt Min. 20 ::<br />Lois Oudemast

Gebeurtenissen

Tijd Gebeurtenis
86Invaller Yvette Veen, van der (Verdediging)
 Gewisseld Marissa Compier (Aanval)
85Invaller Kim Dolstra (Verdediging)
 Gewisseld Lavinia Poku (Aanval)
84doelpuntLibby Guess (1x)
75Invaller Kitty Susan (Middenveld)
 Gewisseld Marelle Worm (Verdediging)
75Invaller Amber Heijde, van der (Aanval)
 Gewisseld Marjan Brouwer (Middenveld)
68geelKim Dolstra (1x)
58doelpuntSheila Bulk, van den (1x)
46Invaller Lineth Beerensteyn (Middenveld)
 Gewisseld Bouchra Moudou (Aanval)
20doelpuntLois Oudemast (1x)

 Samenvatting

{tweetme}

ADO Den Haag wint in matig duel van Telstar
Door Jeroen Olthof

In het Haagse Kyocera Stadion stonden ADO Den Haag en Telstar tegenover elkaar. De 1600 toeschouwers kregen een matig duel voorgeschoteld, waarin ADO Den Haag uiteindelijk aan het langste eind trok met een 2-1 zege.

Beide ploegen hadden de instructies mee gekregen om het speelveld vooral klein te maken bij balverlies waardoor er een heel kort speelveld ontstond. Dat kwam het spel aan beide kanten niet ten goede. De defensies zagen vaak geen andere mogelijkheid dan het hanteren van de lange bal, wat meestal weer balverlies betekende. Het had tot gevolg dat er voor beide doelen maar weinig gebeurde.

Het waren de bezoekers die desondanks het meeste gevaar wisten te stichten. Vooral via de linkerkant, met Kristina Sundov en Claudia van den Heiligenberg, kwam Telstar een aantal keren goed door. In de 5e minuut misten de Velsense spitsen al een voorzet van Van den Heiligenberg en 5 minuten later kon de Haagse verdediging een inzet van Sundov maar net onschadelijk maken. Het duurde een kwartier voordat ADO voor het eerst gevaarlijk werd via Teresa Noyala na een hoekschop van Renate Jansen.

In de 18e minuut zag Loïs Oudemast een inzet geblokt worden op aangeven van Van den Heiligenberg. Twee minuten later was Oudemast wel succesvol toen ze beter op een hoge voorzet van Stefanie van der Gragt anticipeerde dan ADO-keepster Barbara Lorsheijd en de bal in het doel kopte: 0-1.

Daarna bleef het spelbeeld hetzelfde. Beide ploegen hadden veel moeite om bij het vijandelijke doel te komen. ADO probeerde het voor rust nog een keer met schoten uit de tweede lijn van Sheila van den Bulk en Renate Jansen maar bracht daarmee Telstar-keepster Mairav Shamir niet in verlegenheid. Tot de rust bleef het een matige vertoning.

Na de rust probeerde ADO de zaken iets anders aan te pakken. De thuisploeg probeerde meer combinatievoetbal te spelen in plaats van de lange bal te gebruiken. Het trok daardoor het initiatief in het duel meer naar zich toe, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Telstar speelde goed georganiseerd en was in de 52e minuut zelfs gevaarlijk toen Priscilla de Vos een schietkans op de rand van het zestienmetergebied kreeg. Haar inzet was echter een makkelijke prooi voor Lorsheijd.

Daarna wist ADO de druk toch op te voeren en werd Jansen een steeds grotere plaag voor de Telstar-defensie. De thuisploeg had een standaardsituatie nodig om op gelijke hoogte te komen. Bij een corner in de 58e minuut genomen door Paola van der Veen werd de 1-1 door Van den Bulk ongehinderd achter Shamir gekopt.

ADO bleef daarna de overhand houden, al bleef het spel matig. Telstar had moeite om de bal in de ploeg te houden en kwam daardoor nauwelijks aan aanvallen toe. Tot veel kansen leidde het overwicht van de thuisploeg niet. Jansen kreeg een mogelijkheid in de 67e minuut na een dieptebal van Paola van der Veen. Een onnauwkeurige aanname maakte deze echter onschadelijk. Even later was het wederom Jansen die bij een ADO mogelijkheid betrokken was. Ditmaal was haar voorzet niet zuiver genoeg om binnen getikt te worden.

ADO wist het overwicht dat het gedurende de tweede helft opbouwde uiteindelijk om te zetten in een tweede treffer. Jansen gaf in de 84e minuut een steekbal op Noyola die op links door kon gaan en de bal voor het doel op een presenteerblaadje aan de meegelopen Libby Guess gaf. Zij tikte de bal simpel binnen.

Telstar probeerde daarna nog iets te forceren en bracht aanvalster Lavinia Poku voor verdedigster Kim Dolstra. Het veranderde echter niet veel. Het was ADO dat in de resterende speeltijd nog het dichtste bij een treffer was. Jansen krulde de bal vanaf de rand strafschopgebied fraai op de lat. Het bleef echter 2-1.

ADO hield de 3 punten daardoor in huis, in een duel dat matig was. Telstar bracht vooral in de tweede helft te weinig om aanspraak te kunnen maken op meer.


Statistieken:

Scheidsrechter: S. Shukrula
Assistent-scheidsrechters: J.N.M. (mw) Bakker en F.M. (mevr.) Hoogendijk

Reporter: Jeroen Olthof
Fotograaf: Henk Dil - meer foto's volgen in het album!