Wedstrijdverslag: FC Twente - Ajax | Ronde 2 | Eredivisie Veld 2017-2018

(0 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 08 september 2017
Speellocatie: Sportpark Slangenbeek

Ajax Vrouwen vergeten voetbalgevecht met Twente te winnen

De Ajax Vrouwen hebben het eerste puntenverlies in de Eredivisie geleden. In een boeiend voetbalgevecht tegen FC Twente werd met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van Benno Nihom kwam in de tweede helft via Inessa Kaagman op voorsprong, maar vier minuten lag de gelijkmaker alweer in het net. Mede door de vele gemiste kansen lieten de Ajacieden na te profiteren van een vroege rode kaart aan Twente-zijde.

,,Twee vinkjes erbij“, aldus een tevreden Benno Nihom eerder dit seizoen over de vliegende start van zijn ploeg. De Ajax Vrouwen bereikte de Champions League en won de eerste competitiewedstrijd tegen Achilles’29 met 2-0. Het derde vinkje kon behaald worden tegen de FC Twente Vrouwen, die vorige week met 0-3 te sterk waren voor PEC Zwolle.

Twente zorgt voor eerste spektakel
Na een voorzichtig eerste kwartier, zonder noemenswaardige kansen, zorgden de Twente Vrouwen voor het eerste spektakel van de avond. Het publiek veerde op bij een krachtige kopbal uit een hoekschop, maar het houtwerk voorkwam een treffer. Het bleek het startsein van een sterke periode waarin Twente-smaakmaker Renate Jansen tweemaal gevaarlijk werd.

Gemiste penalty
De Ajax Vrouwen kregen na een half uur hulp uit onverwachte hoek, toen Nicky Evrard, doelvrouw van Twente, de bal knullig inleverde. Kika van Es, verdediger van beroep, nam de honneurs van haar doelvrouw waar en stopte de bal met de hand. Het logische gevolg was een penalty en een rode kaart. De opofferingsdaad van Van Es bleek zinvol, want Desiree van Lunteren stuitte vanaf elf meter op Evrard, die haar fout goedmaakte.

Het onverwachte intermezzo zorgde voor de ontbranding van de wedstrijd. De Twente Vrouwen waren even van slag, terwijl de bezoekers gretig gebruik wilden maken van de man-meer-situatie. Het leidde tot chaotische taferelen voor het Twentse doel, maar zonder resultaat. De boeiende eerste helft werd afgesloten met 0-0.

Kat en muis
De Ajax Vrouwen lieten er in de tweede helft geen gras over groeien. Het initiatief werd in handen genomen en via diepe vleugelverdedigers en strakke voorzetten hoopten de felle Ajacieden de verdedigende muur te slechten. Aan de andere kant werd het Twentse tiental gedwongen tot verdedigen en counteren, waarbij aanvaller Jansen het meest in het oog sprong.

Op rozen
De Ajacieden zaten op rozen toen Inessa Kaagman een voorzet vanaf de zijkant op overtuigende wijze binnenschoot: 0-1! De ontlading en blijdschap waren groot, maar lang konden de Ajacieden daar niet van genieten. Want als een duveltje uit een doosje was daar Twente-verdediger Myrthe Moorrees, die tien minuten voor tijd een hoekschop binnen kopte. Het bizarre voetbalgevecht eindigde in evenwicht: 1-1.

Wedstrijd: FC Twente - Ajax
Datum: vrijdag 8 september 2017
Betreft: 2e ronde

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most, Van der Gragt, Van Dongen, Philtjens; Oudemast, Kaagman, Van Lunteren; Van den Bighelaar, Bakker, Reichardt

FC Twente Vrouwen - Ajax Vrouwen 1-1 (0-0): 74. Kaagman 0-1, 78. Moorrees 1-1.