Uitslagen Eredivisie veld ronde 7

In totaal zijn er vanavond 14 doelpunten gescoord waaronder 1 uit een penalty. Bij alle wedstrijden zijn er doelpunten gevallen, alleen AJAX en PSV behielden de nul en Pia Rijsdijk scoorde 2x voor ADO Den Haag. Voor PEC Zwolle, Achilles en vooral voor Heerenveen zat er flink wat venijn in de staart van hun wedstrijd, er vielen namelijk nog doelpunten na de 88e en zelfs 90e minuut.  Zie vervolg .... nabeschouwing ...... de topscorerslijst is bijgewerkt, dus inclusief de 7e ronde.

Gerelateerde artikelen:

Nabeschouwing

Nabeschouwing  vervolg

Ajax won met 3-0 van Telstar en wist als koploper haar voorsprong van 3 punten te behouden op de nr. 2 FC Twente, doelpuntenmakers waren Kelly Zeeman, Marjolijn vd Bighelaar en Dominique Vugts.
In Heerenveen kwamen de Tukkers eerst via Dorien Zijnstra op een 1-0 achterstand, maakte gelijk, vervolgens benutte Ellen Jansen in de voorlaatste minuut een penalty en in de absolute slotfase zette Lineth Beerensteyn de eindstand op 1-3
In Zwolle zette PSV via Kirsten Koopmans PEC al snel op achterstand, daarna duurde het tot na de 90e minuut dat Vanity Lewerissa de eindstand op 0-2 zette.
Bij ADO-Achilles vielen de meeste doelpunten, na een half uur opende Victoria Pelova de score voor ADO, Pia Rijsdijk scoorde de 2e en de 4e goal, Marthe van Erk de 3e en Kika van Es redde de eer van Achilles,29.

Voorbeschouwing

Na een break van 2 weken, wordt vrijdag 28 okt. speelronde 7 in de Eredivisie Vrouwen gespeeld. Negen jaar geleden werd de Eredivisie afgetrapt tussen FC Twente versus SC Heerenveen (29 augustus 2007). Nu ontvangt Heerenveen de Enschedenaren op Skoatterwald in hun 29e ontmoeting. De koploper Ajax met nog geen enkel puntverlies ontvangt thuis de Witte Leeuwinnen. In het Kyocera neemt ADO het op tegen debutant Achilles'29 en PEC Zwolle ontvangt thuis de PSV vrouwen.

Alle duels vangen 19:30 uur aan.

Ajax - SC Telstar
Datum: vrijdag 28 oktober 2016
Betreft: speelronde 7
Locatie: De Toekomst te Amsterdam

Ajax is de koploper van de Eredivisie en nog steeds ongeslagen! Zes duels gewonnen, slechts 1 doelpunt tegen en 14 goals voor.

SC Telstar heeft slechts 1 duel van deze 6 speelrondes gewonnen, en wel te weten tegen Achilles'29. Tweemaal speelden ze gelijk, tegen Heerenveen en PEC Zwolle. De laatste 2 duels tegen Twente en PSV werden veroren.

Dit wordt de 11e ontmoeting en achtmaal eerder wist Ajax te winnen, eenmaal een gelijkspel en slechts 1 overwinning voor de Witte Leeuwinnen.

Driemaal eindigde de wedstrijd in een nipte zege van 1-0 voor Ajax. Of het de Witte Leeuwinnen zal lukken om voor een 2e maal te winnen, valt te betwijfelen, maar de bal is rond.

SC Heerenveen - FC Twente
Locatie: Skoatterwald te Heerenveen

Beide clubs doen al mee aan de Eredivisie vanaf het begin (2007-2008). Het wordt dan ook al de 29e ontmoeting tussen beiden.

16 Maal heeft FC Twente gewonnen, 5 maal SC Heerenveen en zeven maal werd het geljik.

De eerste ontmoeting was ook de eerste wedstrijd van de Eredivisie 2007-2008 op 29 augustus 2007 een record aantal bezoekers van 5500 toeschouwers in het sfeervolle Arke-Stadion (rust 1-2, eindstand 2-3).

Opvallend was dat SC Heerenveen de openingswedstrijd in de Eredivisie won van FC Twente.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd viel het eerste doelpunt van de Eredivisie vrouwen. Marieke van Ottele, ex-RKHVV, scoorde voor FC Twente met een kopbal de 1-0. Drie minuten later maakte Nicole Delies met een kopbal de 1-1. Heerenveen nam zelfs een voorsprong in de 10e minuut een voorsprong. Sherida Spitse benutte een strafschop.  De voorsprong van Heerenveen was op grond van het spel in de eerste helft verdiend.

FC Twente ging in de tweede helft op jacht naar treffers. In de 83e minuut werd de op dat moment verdiende gelijkmaker gescoord door Sylvia Smit. In de 90e minuut bezorgde opnieuw Sherida Spitse alsnog SC Heerenveen de overwinning. Uit een vrije trap schoot zij diagonaal de bal rechtstreeks in de kruising.

De eerste gele kaart werd al in de openingswedstrijd van de nieuwe competitie uitgedeeld, te weten, op woensdag 29 augustus 2007 FC Twente tegen s.c. Heerenveen. Twente speelster Marloes de Boer liep tegen de allereerste gele kaart aan.

ADO Den Haag - Achilles'29
Locatie: Kyocera Stadion te Den Haag

Na vier gewonnen duels op rij moest ADO Den Haag tweemaal op rij een nederlaag verwerken. Daarna kwam de internationale break voor de oranje elftallen.

Hoe staat het team van Arend Regeer ervoor? Maar dat kan je ook afvragen hoe het team van Judith Kuipers ervoor staat? Dit team heeft na het eerste gewonnen duel tegen PEC Zwolle geen duel meer gewonnen. Vijf nederlagen op rij en nu op bezoek in het Kyocera Stadion.

PEC Zwolle - PSV
Locatie: MAC3Park te Zwolle

Het wordt de 11e ontmoeting tussen beiden. Slechts eenmaal werd het een gelijkspel. Zes maal wisten de Eindhovenaren te winnen en driemaal de Zwollenaren.

PSV heeft de laatste 2 duels gewonnen na een dramatische start van het seizoen, 4 op rij verloren!
PEC Zwolle kent ook geen goede start van het seizoen, nog nul gewonnen wedstrijden. slechts tweemaal gelijk gespeeld. De Zwollenaren snakken naar een overwinning, of dit vrijdag thuis gaat geschieden?

Topscorer

Topscorerslijst

Ook dit seizoen houdt Vrouwenvoetbalnederland de Topscorers weer in de gaten!

Onderstaande topscorerslijst is compleet t/m ronde 7..op 28 oktober 2016.

Koploper Vanessa Susanna heeft in ronde 7 niet gescoord, Marjolijn vd Bighelaar wel en samen staan zij nu als topscorer met 6 doelpunten op de 1e plaats.
Ellen Jansen en Lineth Beerensteyn scoorden ook en staan resp. met 5 en 4 doelpunten op de 2e en 3e plaats. Pia Rijsdijk scoorde zelfs 2x en staat nu op een gedeelde 4e plaats en ook Jill Roord komt eraan...
96 doelpunten zijn er nu gescoord, in de volgende ronde zal het 100e vallen.