A+ R A-

Duitsland wint van Nederland

Het Nederlands Vrouwenelftal is er niet in geslaagd om de Olympisch Kampioen op eigen bodem af te troeven. Een goede 4-2 zege voor het team van Steffi Jones maakte het de tiende overwinning op Nederland.
Bondscoach Arjan van der Laan begon met de volgende basiself: Sari van Veenendaal, Kika van Es, Merel van Dongen, Desiree van Lunteren, Tessel Middag, Sherida Spitse, Danielle van de Donk, Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema, Renate Jansen. 

Lees meer...

Oranje Walk over Schotland

Het werd een walk-over. Het Nederlands Vrouwenelftal voetbalde in Edinburgh vriendschappelijk tegen Schotland. Het stond bij rust al op een 0-3 voorsprong en bouwde deze na rust uit tot 0-7.. Lees ook het twitterverslag van de OranjeLeeuwinnen.
Bondscoach Arjan van der Laan moest zowel Lieke Martens als Stefanie van der Gragt missen wegens blessures. Hij begon met de volgende formatie aan de wedstrijd: 

Loes Geurts, Mandy van den Berg, Kelly Zeeman, Kika van Es, Merel van Dongen, Renee Slegers, Anouk Dekker, Danielle van de Donk, Lineth Beerensteyn, Vivianne Miedema, Renate Jansen. 

Lees meer...

Nederland verliest van de USA

De Oranje Leeuwinnen hebben vannacht met 3-1 verloren van Wereldkampioen en nummer 1 van de Wereldranglijst de USA. Nederland opende de score in de 2e minuut door Shanice van de Sanden, maar voor rust werd de stand gelijkgetrokken door Carli Lloyd, werelds beste speelster.
Na rust was de USA nog tweemaal effectief, alhoewel Captain van Oranje, Mandy van den Berg scoorde in eigen doel. Goal nummer 3 kwam wel van de voet, moet zeggen van het hoofd van eeen USA speelster, namelijk Allie Long kopte de 3-1 in.

 

Bondscoach Arjan van der Laan koos voor de volgende basiself: op doel: Sari van Veenendaal; in de verdediging: Mandy van den Berg, Stefani van der Gragt en aan desiree van lunteren op rechts en linksback Dominique Janssen; Middenveld: Sherida Spitse, Danielle van de Donk en Anouk Dekker. De aanval wordt geleid door Lieke Martens over links, Vivianne Miedema en op rechts Shanice van de Sanden.

Lees meer...

Oranje wint wederom van Zuid-Afrika

Lees Wedstrijdverslagen, videos en foto's met dank aan Luc Calleeuw en Roel Ubels!

Vanavond werd de 2e wedstrijd tegen Zuid-Afrika gespeeld en gewonnen met 2-0, beide doelpunten werden gescoord door Vivianne Miedema.

 

Bondscoach Arjan van der Laan begon met de volgende opstelling: Sari van Veenendaal, Mandy van den Berg, Kelly Zeeman, Kika van Es, Merel van Dongen, Tessel Middag, Danielle van de Donk, Sherida Spitse, Jeslynn Kuijpers, Vivianne Miedema en Renate Jansen. 

Lees meer...

Canada weer te sterk voor Nederland

Nederland -  Canada 1-2 ///

Nederland speelde zondag haar 12e ontmoeting met Canada, van de 11 keer werd er nog nooit gewonnen en ook deze 12e ontmoeting werd een overwinning voor Canada! Al met al wel een uitstekende oefentegenstander met veel weerstand maar een leuke wedstrijd om naar te kijken.
Bondscoach Arjan van der Laan begon met de volgende basiself: Sari van Veenendaal, Mandy van den Berg, Stefanie van der Gragt, Desiree van Lunteren, Dominique Janssen, Tessel Middag, Sherida Spitse, Danielle van de Donk, Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema, Lieke Martens.

Lees meer...