Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - APGS | Ronde 3 | West I Zaal - 2010-2011

Dansschool Biersteker - APGS
8 3

Wedstrijddatum: vrijdag, 24 september 2010
Aanvangstijd: 18:55 u

ZVV Dansschool Biersteker op dreef tegen APGS

Gezien de stand was Biersteker  alles uit de kast te halen om niet op de laatste plaats terecht komen.
APGS trad aan met een aantal nieuwe speelsters waar onder Inge Woldhuis en Larisssa Rootmensen, die beiden vorig seizoen nog bij Dansschool Biersteker speelden. Verrassender was echter ook dat er twee oude bekende in het team van APGS stonden. Namelijk Regina Miltenburg en Yvonne Reijnders. 15 jaar geleden nog tot de elite van Oudejans behorend. APGS begon sterk aanvallend te spelen. En trachtte Dansschool Biersteker goed onder druk te zetten. Dansschool Biersteker liet ze in de beginfase ook komen , om zelf de organisatie goed neer te zetten .De kansjes die APGS kreeg waren gemakkelijk te stoppen door Jesca Willemsen. In de zesde minuut nam Dansschool Biersteker het heft in handen. De jarige  Myra Wijngaarden ging er op snelheid langs op links, en haar schot werd maar ternauwernood gestopt door keepster Debby Boersen. Tweeminuten later was het weer Myra Wijngaarden die  er weer langs op links langs ging, maar plaatste de bal net iets  achter de goed meegekomen Bianca Webeling.
Dansschool Biersteker bleef aanvallen, en gaf het spel niet meer uit handen. In de 13e minuut was het Sharon Kok die er van door ging en de goed meegekomen Daisy Oosterink  vrij voor de keepster  zette. Daisy aarzelde niet en scoorde beheerst 1-0.  3 minuten later, was het Sharon Kok die van achteruit opkwam, en tegen de verwachting van APGS niet afspeelde, maar de bal zelf in de kruising legde.2-0. De voorsprong van dansschool Biersteker was echter maar van korte duur. Door een overtreding van Dansschool Biersteker kreeg APGS een vrije trap die door Inge Woldhuis onberispelijk in de kruising werd ingeschoten het was dus gelijk al weer 2-1.   Dansschool Biersteker schrok er gelukkig niet erg van en bleef het zelfde spel spelen .Dit resulteerde in een prachtige actie van Jaimy Visser die daarmee Bianca Zeeman een niet te missen kans bood. En ze miste gelukkig niet. Vlak voor de wissel dus Bianca Zeeman 3-1.

In de tweede helft leek het er enigszins op, dat de 3-1 toch wel een gevoelige tik was voor APGS. Het was al in de 2e minuut, dat Sharon Kok, Marintha Louwe, een mooie kans bood, en die maakte gelijk al 4-1. In de 7e minuut werd Bianca Webeling in vrije positie onderuit gehaald, en de toegekende penalty, werd goed benut door Marintha Louwe. 5-1. Dansschool Biersteker was los. In de 12 e minuut zette Bianca Webeling een prachtige aanval op, die door Jaimy Visser op maat gegeven werd aan Stefanie Hand, die 7-1 scoorde. In de 21e minuut was het deze keer Stefanie Hand, die zich zelf vrij speelde en daarna Daisy Oosterink op maat aanspeelde, en die er overtuigend 8-1 van wist te maken.
De laatst drie minuten werden eigenlijk enigszins ontsierd door de gele kaarten die Dansschool Biersteker op liep . Sharon Kok, kreeg 2 minuten, terwijl de overtreding, door een APGS speelster werd gemaakt. Uit deze overtal situatie werd door Pattry Blok 8-2 gescoord.
In de laatste minuut kreeg Jesca Willemsen, nog een terechte gele kaart door de liefste speelster van het veld, Inge Woldhuis , onderuit te halen. Uit deze overtal situatie werd in de laatste seconde nog gescoord door Liza Huwae.8-3
Al met al toch een zeer verdienstelijke overwinning van Dansschool Biersteker, waarin alle speelsters een zeer goed niveau haalden. Het begint echt als een team te spelen.