Wedstrijdverslag: ADO Den Haag - PSV | Ronde 25 | Eredivisie Veld 2016-2017

(1 : ) (1 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 12 mei 2017

ADO Den Haag wint nipt van PSV
Door Stefan Versteeg

ADO Den Haag neemt revanche op PSV na de 2-0 nederlaag van vorige week. De ploeg van Arend Regeer wist er vandaag wel in te slagen om te winnen van PSV. PSV won vorige week met 2-0 op de Herdgang. Maar wist er niet in te slagen om ADO definitief achter hun te laten.

In de eerste minuten wachten beide ploegen rustig af, ze tasten elkaar een beetje af. Maar na een aantal minuten krijgt PSV een grote kans op de openingstreffer. Nadia Coolen en Yvonne van Schijndel krijgen grote kansen op PSV op voorsprong te zetten maar Jennifer Vreugdenhil redt haar ploeg.

Na een kwartier gespeeld te hebben haalt Victoria Pelova van een grote afstand uit en Angela Christ redt goed. Beide ploegen spelen overtuigend op de aanval maar de keepsters van beide ploegen houden het doel schoon.

Angela Christ trapt de bal in de 20e minuut naar voren en de bal stuitert over alles en iedereen heen en Jeslynn Kuijpers gaat er vandoor met de bal en rond keurig af. PSV staat op een 1-0 voorsprong. Dit is een bijna een identieke goal vergeleken met de 1-0 van vorige week met Vanessa Susanna en Angela Christ.

De extra tijd van de eerste helft bedraagt twee extra minuten. Hier maakt ADO gebruik van en zet nog één keer aan voor rust. Lindsey Keizerweerd stoomt op vanaf links en passeert de verdedigers van PSV en geeft de bal voor en Marthe van Erk maakt vlak voor rust gelijk. Ruststand 1-1.

Na rust is PSV het spoort volledig bijster. Ze vonden de passes niet en raakten vaak de bal kwijt waardoor ADO kon aanzetten en zocht naar de voorsprong. ADO krijgt vele mogelijkheden om PSV op een achterstand te zetten maar de pogingen worden goed gepareerd door Angela Christ.

Een ruim uur op de klok komt daar uiteindelijk toch 2-1 voorsprong voor ADO. Uit een schitterend genomen vrije trap schiet Jessie van Leeuwen ADO op een voorsprong. De vrije trap van een grote afstand gaat over alles en iedereen heen en verdwijnt in het doel achter de keepster van PSV.

Daarna wordt opmerkelijk Angela Christ gewisseld voor Annerens Tijm. In de eerste helft kwam Angela Christ wel in botsing maar of dat de echte oorzaak was is de vraag. Na afloop zei Angela Christ dat er niets aan de hand was, het viel wel mee aldus Christ.

Toen ging de wedstrijd op en neer. PSV zocht de gelijkmaker en ADO wilde weg lopen met de 3-1. Myrthe Moorrees probeert het twee keer vanuit een vrije trap maar deze worden gered door Jennifer Vreugdenhil, waar Moorrees vorige week wel het net vond vanuit een vrije trap.

PSV bleef zoeken naar de gelijkmaker maar uiteindelijk wint ADO nipt van PSV. Beide ploegen staan op 23 punten. Voor plek 3 wordt het nu nog spannend.

Wedstrijd: ADO Den Haag - PSV
Datum: vrijdag 12 mei 2017
Locatie: Kyocera Stadion
Betreft: 4e play offs
Ruststand: 1-1
Eindstand: 2-1