Uitslagen ronde 8 Eredivisie Zaal

Nog veel kanshebbers voor plaats 4.....
De topper DFT-Pernis werd met 1-3 gewonnen door Pernis die daardoor met 18 punten uit 7 wedstrijden aan kop blijft staan, DFT staat met 12 punten uit 7 op de 4e plek, maar er zijn veel kanshebbers voor deze zeer gewilde plek.
Een goede 2e is KTP Nieuw Roden (18 punten uit 8 duels), dat won nipt met 2-3 van Hovocubo wat met 11 uit 7 op de 5e plaats staat.
Zuidoost United (15 pnt. uit 7) heeft haar 3e plaats verstevigd, het won in een doelpuntrijk duel met 7-5 van FC Gelre wat met 10 uit 7 op de 6e plaats staat.
Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau speelde verrassend 3-3 gelijk tegen Team Alkmaar/Sportstars, RBTU staat op de 7e plaats met 10 uit 7, Team Alkmaar heeft haar eerste punt behaald.
Pro Futsal Club was vrij en staat op de 8e plaats met 7 punten uit 6 wedstrijden.
Ook 7 punten uit 6 wedstrijden heeft Drs. Vijfje, het speelde vanavond 3-3 gelijk tegen Avanti/Keuning Advocaten wat op de op 1 na laatste plaats staat.

Nabeschouwing

Nabeschouwing door Marius Privee

vv Pernis wint topper tegen Drachtster Boys
Koploper vv Pernis pakt in het duel met concurrent Drachtster Boys de volle winst. Kleine kansen zijn er voor beide ploegen in het begin. Jennifer Olivera (vv Pernis) opent de score en even later is het Mylenca van Ee die de bezoekers op 0 - 2 zet. De thuisploeg valt aan na de pauze, maar het duurt tot de 13e minuut dat Jessica Prijs (DB) de spanning terug brengt. Twee minuten schiet Suzanne Bakker de 1 - 3 binnen schiet en is de wedstrijd gespeeld.

In sportcentrum Bijlmer genoot het publiek van de vele doelpunten in de deze wedstrijd. FC Gelre nam door Marley Renner de leiding. Zuidoost United scoorde daarna driemaal en nam een 3 -1 voorsprong. Vlak voor de wissel benutte Frederique Smit (FC Gelre) een penalty. Na de rust scoorde de thuisploeg 4 - 2, maar was het Rozemarijn Hendriks die voor 4 - 3 zorgde. De spanning steeg in de hal, maar bij 6 - 3 leek de wedstrijd gespeeld. De Gelderse vrouwen kwamen weer terug en het was Marley Renner die tweemaal scoorde (5 -6). FC Gelre vocht voor een punt de laatste twee minuten, maar het was de thuisploeg die 7 -5 maakte.

Team Alkmaar/Sportstars pakte hun eerste punt tegen play-off kandidaat Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. Stefanie Gorter (RB) schoot de bezoekers naar een 0 - 1 voorsprong. Simone Brussel bracht met twee goals de Alkmaarse vrouwen aan de leiding. De ploeg van Wouter Moraal kwam via Chantal Hendriksen terug tot 2 -2. Brussel maakte een hattrick en de ploeg van Calvin Timmer was dichtbij de eerste winst. Doelvrouw Pien van Kampen maakte veel aanvallen onschadelijk, maar moest uiteindelijke buigen voor een schot van Lisa de Groot dat van richting veranderde.

Thriller tussen Hovocubo en KTP Nieuw Roden
In Hoorn ontspon zich een ware thriller tussen Hovocubo en KTP Nieuw Roden. De Drentse vrouwen namen een 0 - 2 voorsprong door Nikki Bosman en Renee Huizinga. In de laatste minuten van de wedstrijd vocht de thuisploeg zich terug tot 2- 2 door Annelies van Veen en Bouchra Ait L'Hou, Hovocubo. Na een time-out anderhalve minuut voor tijd speelden de Westfriese vrouwen vol op de winst. Het waren echter de bezoekers die door Mariël Miedema de volle winst pakten.

In een gelijk opgaande wedstrijd tussen drs. Vijfje en Avanti/Keuning Advocaten werden de punten gedeeld. De Noordelijke strijd tussen Groningen en Stiens eindigde in een 3 -3 stand. Voor de Friese ploeg scoorden Sitsoeng Hau, Iris Pinkster en een eigen doelpunt van de studenten.

Voorbeschouwing

Drachtster Boys ontvangt koploper vv Pernis in eredivisie vrouwen zaal.
Aankomende  vrijdag is de ontmoeting tussen Drachtster Boys en vv Pernis de topper van de week. Beide ploegen spelen al jaren in de competitie en de beker een belangrijke rol. Vorig jaar versloegen de huidige landskampioen de thuisploeg in de halve finale van de play-offs. Opvallend was dat beide teams vorige week hun competitiewedstrijd verloren.
In Zwaag staat ook een belangrijke ontmoeting op het programma. De nummer 4, Hovocubo krijgt KTP Nieuw Roden, de nummer 2, op bezoek. De thuisploeg heeft 11 punten uit 6 duels en de bezoekers
12 punten uit 7 wedstrijden. De thuisclub mist Marjan Brouwer, maar heeft sinds kort de beschikking over Romy Scherpenzeel (ex-Telstar).

Door Marius Privee

Zuidoost United krijgt bezoek van FC Gelre, dat een prima debuut kent in de eredivisie. Beide ploegen staan in de buurt van de vierde plek . Winst is belangrijk voor beide teams. Zuidoost United staat op plaats vier met 12 punten en FC Gelre op plaats 6 met 10 punten.

Het duel tussen Team Alkmaar/Sportstars en Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau is een regelrechte derby. De thuisclub wist nog geen punten te pakken, maar speelt wel steeds beter. De vrouwen uit Heerhugowaard zijn zeer wisselend in hun wedstrijden. De bezoekers hebben hun zinnen gezet op het halen van de play-offs. Nu vinden we ze terug op plek 7 met 9 punten uit 6 wedstrijden. In de strijd om de eerste vier plekken is winst een must.

De wedstrijd tussen GS.F.V. drs. Vijfje en Avanti/Keuning Advocaten is de strijd tussen Leeuwarden(Stiens) en Groningen. In de standen vinden we de thuisploeg op plek 9 met 6 punten uit 5 wedstrijden en de bezoekers op plaats 10 met 3 punten. De ploeg van coach Jappie de Vries kan goede zaken doen bij winst.