Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - FSG/Gezien.nl | Ronde 22 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Dansschool Biersteker - FSG/Gezien.nl
3 4

Wedstrijddatum: vrijdag, 27 april 2012
Aanvangstijd: 19:05 u

Verslag Dansschool Biersteker – F.S.G. d.d. 27-04-12
Door Bert van Hemert

Dansschool Biersteker begon vol goede moed aan de wedstrijd en was voornemens de laatste wedstrijd van dit seizoen toch te laten zien, dat ze echt wel een goed team hebben. F.S.G, momenteel nog de regerend landskampioen, en houdster van de Nederlandse beker, was deze keer weliswaar niet op z’n sterkst, maar daar hebben alle ander ploegen ook last van bij een verre uitwedstrijd.

In de 1e minuut was het Stefanie Hand die goed op het doel schoot, van Vivian van Wijk, die de bal goed pareerde. Aan de andere kant waren het Mariëlle Janssen en Dounia Benbouazza die respectievelijk naast en over schoten. Ook Frea Hoekstra zag in de 4e minuut een goed schot gestopt door Vivian van Wijk, direct daarop gevolgd door een mooie combinatie van Sue-Ranie en Jaimy Visser. Ook weer gepakt door Vivian van Wijk. Het was dan ook in de 17e minuut dat Sue-Ranie Frea Hoekstra lanceert, die mooi 1-0 scoort. De vreugde was echter van korte duur. Uit het niets wist international Rianne Geelen, de bal te onderscheppen, en liep zo bij haar tegenstandster vandaan, en zij scoorde beheerst 1-1. Dat was tevens de ruststand.

In de 2e helft kwam Dansschool Biersteker goed uit de startblokken. Puck Meinsma schoot gelijk al rakelings voor langs. In de 4e minuut lanceerde Sue-Ranie Cynthia Kootker die Dansschool Biersteker weer op voorsprong zette 2-1. In de 6e minuut was het weer Puck Meinsma die haar schot weer gestopt zag door de uitstekend keepende Vivian van Wijk. Ook Mariëlle Janssen zag haar schot gestopt door Eline Roet. In de 10e en 11e minuut zag Sue-Ranie haar schoten gestopt door de keepster. Dansschool Biersteker vergat op deze momenten om meer afstand te nemen, want de kansen waren er wel degelijk. Ook schoten van Jaimy Visser werden goed gestopt. In de 16e minuut was er dan toch eindelijk de goede combinatie. Opgezet door Sue-Ranie die de bal naar Nathalia Santibanez Vargas speelt. Nathalia speelt in één beweging Jaimy Visser aan, die de bal rustig binnen tikt. 3-1 in de 17e minuut. Dansschool Biersteker leek de buit binnen te hebben, maar niets was minder waar. Na de 3-1 begon de scheidstrechter, de heer Roks, zich er mee te bemoeien. De gehele wedstrijd floot hij nergens voor. Opeens constateerde hij hands. De penalty werd door Rianne Geelen onberispelijk ingeschoten. 2-3. Nog niets aan de, met nog 1 minuut te spelen, zou je zeggen.

Hoewel scheidsrechter Rots de gehele wedstrijd de zwaarste overtredingen onbestraft liet, moest hij nu in de laatste minuut een lichte schouderduw bestraffen, als een zware overtreding, en gaf als het gevolg hiervan een 10 metertrap. Ook deze werd feilloos ingeschoten door Rianne Geelen 3-3. Met nog tien seconden te spelen, stopte Eline Roet een schot van FSG. De bal viel tussen haar en een speelster van Dansschool Biersteker op de grond. Voordat één van beide Dansschool Biersteker speelsters de bal weg wist te trappen, was het weer Rianne Geelen, die na een overtreding, de punt van haar schoen er tegen wist te zetten. Met nog 5 seconden te spelen werd het in 3 minuten tijd van een 3-1 voorsprong een 3-4 nederlaag. De verbijstering en ontreddering was groot bij Dansschool Biersteker. En in kleedkamer was het gesprek toch wel de grote vraag, hoe zulke slechte scheidsrechters deze wedstrijden mogen fluiten. Het is elke speelronde, in één of twee wedstrijden wel ergens goed mis. Misschien een agendapunt voor de evaluatie van deze competitie.